Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

1 jaar, 164 bestemmingen (hardcover)
Een soloreis door Azië, Oceanië en Zuid-Amerika

Auteur

Carmen Schuurman

Uitvoering
Hardcover
Genre
Reizen
Prijs
26 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Eerst vlucht Carmen naar het eenvoudig reisbare gebied in Zuid-Oost Azië, waarin ze kennis maakt met de backpackerswereld, veel vrienden maakt, maar zichzelf ook vaak genoeg tegenkomt. Vervolgens besluit ze in Australië en Nieuw-Zeeland kilometers af te leggen met een campervan. Vrijheid en zelfstandigheid van reizen worden onmisbaar en dit vormen de basisstenen voor het vervolg van haar tocht door Zuid-Amerika, waarin Carmen juist de randjes van de gestandaardiseerde toeristenroutes opzoekt. 

Een persoonlijk verhaal, gebaseerd op waargebeurde belevenissen. Bepaalde humoristische, vreemde, verrassende, spannende, maar ook eenzame situaties worden beschreven, welke ontstaan wanneer je op jezelf bent aangewezen. Zowel geluksmomenten als tegenslagen komen aan bod.

Over de auteur

Na haar afstuderen, begon Carmen direct met haar carrière in de media- en marketingwereld. Na drieënhalf jaar werkervaring, genoeg spaargeld en een groot levensdoel, begon zij op 24-jarige leeftijd aan het verwezenlijken van haar droom: alleen een jaar lang rond de wereld reizen.

Productinformatie

ISBN
9789464506600 / 978-94-645-0660-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-04-2022
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Hardcover
Pagina's
218
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik schrik wakker van een flinke tropische regenstorm. O ja, ik zit middenin de jungle ergens in het Amazonegebied. Een aantal dagen geleden ben ik vertrokken uit het noordoosten van Peru met een gids in een houten rivierboot. Gisteren hebben we gezwommen tussen roze dolfijnen en zijn toen aangemeerd bij een lokale familiestam. Het is hier net een camping. Volwassenen spelen dagelijks competitief volleybal voor geld. Ik heb een potje meegespeeld en ben in alle richtingen van het veld gedoken. Eindstand: vier peso’s lichter. Ze gaven revanche, maar ik ben daarna toch gaan touwtjespringen met de kinderen. De mensen leven hier van
producten uit de natuur, verder hebben zij niet veel nodig. De mannen vissen en verhandelen eetwaren met het vasteland. Dit is ruim drie uur varen. Ik krijg de indruk dat de mensen hier verveeld zijn. De hele dag sport en spel klinkt leuk, maar wat doen ze verder? Juist ja, seks. Elke moeder heeft zoveel kinderen, amper te tellen. Volgens mij weten ze zelf ook niet meer wie van wie is. Laat staan welke vader erbij hoort. Maar daar schijnt niemand zich hier over druk te maken. Of is dit mijn westerse blik?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek