Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De wereld rond met Zilver de meeuw
Bijzondere reptielen en amfibieën

Auteur

Laura de Wolff

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wist jij dat er kikkers zijn die kunnen zweven, slangen die hun staart gebruiken om vogels te vangen en dat het kleinste reptiel niet groter is dan een vingernagel? In dit tweede deel van Zilver de meeuw de wereld rond, neemt hij je mee op wereldreis om kennis te maken met bijzondere reptielen en amfibieën. De leerzame teksten en mooie illustraties maken dit boek leuk en interessant om te lezen. Niet alleen voor de jonge, maar ook voor de wat oudere lezer.

Over de auteur

Laura de Wolff (1976) woont met haar man en drie kinderen in Hoogkarspel. Tijdens haar werk in het basisonderwijs is er een passie ontstaan voor voorlezen en kinderboeken. Daarnaast heeft zij veel creatieve hobby's, waaronder tekenen. Ook heeft ze een grote liefde voor de natuur. Deze passies en hobby hebben geresulteerd in het zelf schrijven van kinderboeken. Door haar jarenlange ervaring met kinderen van alle leeftijden sluiten haar boeken goed aan bij hun belevingswereld.

Productinformatie

ISBN
9789464680843 / 978-94-646-8084-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-09-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
50
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De meeste kikkers leggen hun eitjes in het water, waarna er kikkervisjes uit de eitjes komen. Bij de pipa kikker gaat dit heel anders. Nadat het mannetje de eitjes bevrucht heeft, brengt hij ze, door draaiende bewegingen te maken, op de rug van het vrouwtje aan. De huid op de rug van het vrouwtje wordt dik, waardoor de eitjes veilig in de huid zitten. Hierdoor zijn ze goed beschermd tegen hongerige dieren. Na 12 tot 20 weken komen er geen kikkervisjes, maar kleine kikkertjes uit de huid gekropen. Wanneer alle kikkertjes eruit zijn gekropen, gaat de moeder vervellen, waarbij de oude, dikke huid loslaat.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur