Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Zonderling

Auteur

Joris Lentz

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Zonderling vertelt het verhaal van Frits. Frits is zeventig jaar geleden geboren en werd in de eerste jaren van zijn leven opgevoed of verwaarloosd, het is maar net hoe je het bekijkt, door zijn alcoholistische moeder. Om aan drank te komen verkocht ze haar lichaam aan mannen in de buurt. Frits zag het aan en vluchtte waar mogelijk op zijn fiets. Om vervolgens urenlang weg te blijven. En als hij thuiskwam dan was zijn moeder witheet over het feit dat hij weg was gegaan zonder iets te zeggen. Ze sloeg hem. Vervolgens dronk ze verder alsof er niets was gebeurd. In De Zonderling volgen we de weg die Frits aflegt in zijn leven. Zijn tunneltent in Zuid-Frankrijk is de rode draad.

Over de auteur

Joris Lentz (1991) woont in Dalen en werkt als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg. De rest van zijn tijd besteedt hij aan het schrijven van boeken. Na zijn roman 'Onverlicht' en zijn dichtbundel 'Het leven, de dood en zinvolle dingen', is dit het derde boek dat van hem verschijnt. Terugkerende thema's zijn lichtzinnigheid, nihilisme en de dood, maar het liefst een combinatie van die drie. Joris neemt het leven niet al te serieus en middels zijn poëzie en proza probeert hij mensen ervan te overtuigen dat hij gelijk heeft. In dit boek doet hij een nieuwe poging om de vergankelijkheid van het leven uit te leggen als iets dat vergelijkbaar is met het uitschakelen van de lampen. Of met het sluiten van de gordijnen.

Productinformatie

ISBN
9789464682137 / 978-94-646-8213-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-11-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
184
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Wat er op dat moment door zijn hoofd gaat is moeilijk te zeggen. Overdenkt hij zijn leven? Of is hij alleen nog maar bezig met wat er komen gaat? Het antwoord komt uiteraard van de man in de stoel. Voorzichtig schraapt hij zijn keel. Alsof hij een betoog wil houden voor een klas ongeïnteresseerde leerlingen. Zijn mond beweegt een beetje. Hij probeert de woorden te vinden die ergens diep in zijn hersenen verscholen liggen. En dat lukt. Uiteindelijk. Woorden die je verwacht, maar toch plotseling arriveren. Een beetje zoals visite die te vroeg komt. Frits brabbelt: “Nu is het moment.” En hij doet zijn ogen dicht. Om ze vervolgens niet meer open te doen. Op dat moment stierf hij. Ergens tussen het toen en straks. Zwevend tussen zij die leven en zij die stierven. Je hoorde nog één keer een diepe zucht. En dat was het. Hij stierf zoals hij leefde: geruisloos.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek