Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Eindstrijd

Auteur

Isa Grijpstra

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Glinster is vastberaden om voor eens en altijd een einde te maken aan de onrust in haar dorp, maar dit gaat nog niet zo makkelijk. Haar dorp voelt niet meer als thuis en op elke straathoek wacht gevaar. Terwijl ze opzoek is naar haar vrienden en familie, komt ze tot steeds meer gruwelijke ontdekkingen. Het einde is in zicht en komt snel dichterbij. Het loopt alleen niet zoals ze het had verwacht… Zon of maan? Water of vuur? Leven of dood? Wie mag deze beslissingen maken en wat is de juiste?

Over de auteur

Isa Grijpstra (1999), geboren in Groningen, schrijft al vanaf haar kindertijd. Naast het schrijven studeert ze rechten en fotografeert ze graag. De trilogie (Volkenstrijd; 2014 en Nieuwe volken; 2017) is door de jaren heen met haar meegegroeid en heeft een bijzondere plek in haar hart. Het schrijven van het laatste deel was een nieuwe uitdaging, maar tegelijkertijd zeer vertrouwd. Ze heeft met veel plezier gewerkt aan het laatste deel en ziet het als een volwaardige afsluiting van de boekenserie.

Productinformatie

ISBN
9789464682212 / 978-94-646-8221-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
154
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Even weet ik niet waar ik ben, maar dan stromen de gebeurtenissen van de afgelopen paar uur mijn hoofd weer binnen. Alles in één keer. Het zorgt ervoor dat ik hoofdpijn krijg. Ik sta op en negeer de stekende pijn in mijn hoofd. Ik ben zo in de war, dat ik gillend achteruit deins en mijn zwaard trek als ik Vin in de gang tegenkom. Hij draait zijn hoofd weg en vouwt zijn handen eroverheen voor bescherming. Ik laat mijn zwaard zakken, maar heb geen zin om met hem te praten, dus loop ik langs hem heen naar de trap. Terwijl ik naar beneden loop, neem ik in mijn hoofd door wat ik moet doen. Ik moet Silvine, Franka en Mirre zoeken. Ik moet weten of mijn vader nog leeft. En ik wil duidelijkheid krijgen over de woorden die de koningin heeft gezegd: dat het water- en het vuurvolk eerst ook binnen de muren leefden, maar gevlucht zijn. Waarom wist ik hier niet eerder van? De mensen binnen de muren wekten altijd de indruk dat ze niet wisten wat daarbuiten was. Ze waren er altijd heilig van overtuigd dat het je dood zou betekenen daarbuiten. Alleen gekken wagen zich buiten de muren. En ik ben zo’n gek geweest. Maar doordat ik zo dapper of juist zo dom ben geweest om te vertrekken, ben ik dingen te weten gekomen. Alleen heb ik nog steeds niet gevonden wat ik zocht: een manier om de oorlog hier te stoppen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Anja op 18-12-2022
Boek net als de eerste twee boeken van deze trilogie in eem adem uitgelezen. Zeer beeldend geschreven .en geen zoet einde. Jammer dat de trilogie nu af is. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat het volgende van deze schrijfster wordt