Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dat is misschien nog waar ook!
Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven

Auteur

Jacqueline Booij

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen.

Nieuwsgierig? Klik hier voor een filmpje!

Over de auteur

Jacqueline Booij is Nederlandse van geboorte en woont sinds 1993 in de Belgische Kempen. Dagelijks om vijf uur is het weer tijd voor haar schrijfuurtje. Uitgerust met pen en papier en samen met de katten op de bank is zij helemaal in haar element. Na haar eerste boek: ‘Stel je dat eens voor...' verscheen: 'Doe dát maar eens na!' Hoog tijd voor een derde boek, vond ze. Als je schrijft, maak je je hoofd leeg, is haar motto. "Dat is misschien nog waar ook!" De moderne sprookjes zijn schitterend geïllustreerd door Ljuba Gilani. Voor de derde keer al, een vruchtbare samenwerking.

Productinformatie

ISBN
9789464682427 / 978-94-646-8242-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
86
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Lenta werd wakker die nacht. Eerst wist ze niet goed hoe dat kwam want normaal sliep ze altijd goed door. Plots kreeg ze in de gaten dat het heel licht was in haar kamer. Het licht was zo verblindend dat ze haar ogen moest dichtknijpen. Hoe kan dat nu, vroeg ze zich af. Het is nacht, maar het lijkt wel of de zon door de gordijnen schijnt! Ze stapte uit haar bed en liep naar het raam. Met half toegeknepen ogen probeerde ze te ontdekken wat er aan de hand was. Ze schoof het gordijn een beetje open en zag dat het volle maan was. De maan was helemaal rond en scheen in de brede beek die langs het boshuis liep. Het felle licht weerkaatste in het water. Het leek wel of er twee manen tegelijk schenen. Lenta keek heel verbaasd, zoiets had ze nog nooit gezien! Ineens begreep ze wat er aan de hand was. De maan kon vroeger niet in de beek schijnen omdat de takken van de grote boom boven de beek hingen. Lenta schrok omdat het licht nog feller en de maan nog boller werd! Oei, er moet iets gebeuren, dacht Lenta, anders spat de maan straks uiteen als een ballon! Ze stak haar hoofd uit het raam en riep naar boven: "Maan, wat ben je aan het doen? Je moet stoppen met wassen (zo heet dat als een maan groeit), straks barst je uit elkaar!"

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Mieke Schepens op 22-09-2023
Dat is misschien nog waar ook! is een sprookjesbundel van de schrijfster Jacqueline Booij. Het boek bevat zes bijzondere sprookjes die zich in een eigentijdse wereld afspelen.
Je zou ze bijna geloven omdat de verhalen zijn geschreven in een eenvoudige, maar beeldende taal die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.

De sprookjes in Dat is misschien nog waar ook! zijn stuk voor stuk verrassend en origineel. In het verhaal De verliefde maan wordt de maan gered door een meisje op aarde. In Het ikvlekje ontdekt een zwarte kat die Vlekje heet dat het niet uitmaakt hoe iemand er uit ziet.
De zes verhalen brengen tijdens het lezen een glimlach op je gezicht.

De illustraties van Ljuba Gilani zijn prachtig en passen perfect bij de sprookjes. De tekeningen zijn kleurrijk en fantasierijk en brengen de verhalen nog meer tot leven.

De verhalen zijn ontroerend, grappig en inspirerend. Ze laten zien dat, als we er maar oog voor hebben, magie overal om ons heen is...
Deze bundel bevat sprookjes om voor te lezen vanaf vijf jaar en om zelf te lezen vanaf ongeveer zeven tot honderdenzeven jaar.

Ik heb werkelijk genoten van ‘Dat is misschien nog waar ook!’ en waardeer dit boekje met vijf stralende sterren.