Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De geur van dennen
Dochter van een vampierkoningin

Auteur

Tineke Cobbe

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als je opgroeit als de dochter van een vampierkoningin, dan kom je snel tot de conclusie dat niet alles normaal is. Emilía en haar tweelingbroer hebben allebei een kloppend hart, bloedgroep AB-negatief en groeien net als alle andere kinderen. Wat maakt hen anders? Ze zijn reukloos voor alle vampiers. Als jonge kinderen moeten ze afscheid nemen van hun ouders om op te groeien tussen de mensen. En dat doen ze bij hun grootouders.

Emilía wordt verliefd op haar leraar Engels, maar verliest hem uit het oog. De jaren gaan voorbij en zij is verhuisd naar LA. Als ze danslessen volgt in een lokale dansschool, ontmoet ze de man die haar wereld in meerdere opzichten zal veranderen.

Over de auteur

Tineke Cobbe (38) is opgegroeid in de West-Vlaamse gemeente Lichtervelde. Ze houdt van het schrijven van feelgood- en fantasyverhalen. Het begon allemaal op jonge leeftijd. Tineke dwaalde weg in haar fantasiewereld en kon er eigenlijk een hele reeks boeken over schrijven. Het was pas tijdens de coronapandemie dat Tineke echt de daad bij het woord voegde en uren achter haar computer ging besteden aan het schrijven van haar verhalen. Ideeën waren er genoeg.

Haar gezin, familie en vrienden zijn haar grootste steun. Zonder hen zou Tineke dit avontuur nooit begonnen zijn.

Eerder verscheen ook het eerste deel van deze reeks, De geur van lavendel, bij Boekscout.

Productinformatie

ISBN
9789464684476 / 978-94-646-8447-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik ben terug zo verdiept in mijn taak dat ik de bel niet hoor. Mieke is er vandaag niet, omdat ze ziek is, anders had ze me wel op tijd een duw gegeven.

‘Juffrouw Conings, ik zou hier geen gewoonte van maken. Hebt u geen trein te halen?’ Hij tikt op zijn horloge.

Als ik rond me kijk, zie ik geen enkele leerling meer in de klas. ‘Oh, sorry, meneer, ik was weer in mijn eigen wereldje’, verontschuldig ik me.

‘Geen probleem, maar ik zou ook graag m’n trein halen, als je het niet erg vindt’, zegt hij met zijn tas al klaar voor vertrek.

Ik neem snel mijn spullen en laat daarbij mijn smartphone op de grond vallen. Ik wil hem oprapen, maar Rik – ja, ik mag hem nu Rik noemen als we alleen zijn – is me al voor. Hij staat recht en ik wil het ding uit zijn hand nemen. Ik struikel over de schouderband van mijn rugzak en val in de armen van mijn leerkracht.

‘Bedankt, Rik’, zeg ik verlegen om mijn eigen onkunde en ik kijk per ongeluk in zijn mooie hemelsblauwe ogen. Ik adem diep in en ruik deze keer geen parfum. Ik ruik de geur van dennenbomen, die na een regenvlaag hun geur verspreiden.

Ik kijk geschokt naar hem en hij naar mij. En dan, voor ik het goed en wel besef, kus ik hem op zijn mond. Het is geen volle kus, eerder een kleine snelle. Maar dat maakt niet uit.

Oh nee, ik heb hier de grootste fout van mijn leven begaan: ik heb mijn leraar gekust!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Wijna Wagenaar op 26-04-2023
Ik las De geur van dennen van Tineke Cobbe.
De geur van dennen is het vervolg van De geur van Lavendel.

Mijn ervaringen:
De cover toont een dennenappel op een hand. Dat sluit goed aan bij het onderwerp.
Het voorwoord geeft al inzicht in het verhaal. Vanaf de eerste bladzijde werd ik weer meegenomen het verhaal in.
Emilía is goed uitgewerkt, waardoor je in haar huid kruipt. Het wordt grotendeels vanuit Emilía’s standpunt verteld. Waardoor je het gevoel hebt dat ze je bij de hand meeneemt door haar leven heen. Haar broer Léo blijft een beetje onderbelicht, wat ik deels wel snap. Wat ik wel jammer vind is dat Rik niet wat meer is uitgewerkt, dat had het verhaal wat meer diepgang gegeven mijn inziens.
Ik heb nog veel vragen in me hoofd omtrent Rik en zijn achtergrond.

Het verhaal gaat met sprongen in de tijd vooruit, het is duidelijk aangegeven door middel van het jaartal.
Het verhaal blijft luchtig, waardoor het als een fantasyroman heerlijk wegleest.
De romantiek krijgt ook de nodige ruimte die het nodig heeft.

Het verhaal stopt net op het moment dat er spanning in komt. Nu ben ik benieuwd naar het vervolg, je hebt me nieuwsgierig gemaakt.