Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De rugzak van Kobe
Een tas vol mysteries

Auteur

Marc van Sem

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Van het werkelijke leven naar betovering en terug. Echt leven of ergens ronddwalen?
Dit is de rode draad doorheen dit verhaal. Door een noodlottige situatie kunnen idealen worden verwezenlijkt, die achteraf meermaals in vraag worden gesteld.
Geheimzinnig hé?
Een rugzak vol met belevenissen, subtiele momenten, hachelijke situaties en hilarische tussenkomsten geven vorm aan dit verhaal. Rond een bepaalde geheimzinnigheid sleurt Kobe u mee uit én naar het hedendaagse. Maar een intens samenwerkingsverband, met respect voor elkaar en elkaars mogelijkheden, helpt mee om de juiste weg te kunnen inslaan. Een weg, die voor iedereen toegankelijk is, maar niet door iedereen wordt bewandeld. Kortom, een tocht vol verrassingen, waarbij pesterijen en onhebbelijkheden worden veroordeeld.
Brrrr… kan het nog geheimzinniger?

Over de auteur

Na “Het Moerasmonster” en “De broertjes Corneliesen” is “De rugzak van Kobe” het derde kinderboek van Marc van Sem, ditmaal geïllustreerd.
Ondertussen is de auteur gestart met op scholen lezingen te geven over zijn kinderboeken en de manier waarop een boek wordt geschreven. Dit heeft geleid tot een nieuw project. Samen met de juffen en de leerlingen van een vierde leerjaar uit de basisschool De Regenboog uit Ertvelde wordt een nieuw boek geschreven met als titel: “De magische regenboog”. Ook twee sprookjes “Het dierenparlement” en “Knots en Tieka” wachten op publicatie.

Productinformatie

ISBN
9789464685527 / 978-94-646-8552-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-03-2023
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 6 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
92
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Vlak bij de woning van Kobe ligt een groot bos en dat is de plaats waar Kobe tot rust kan komen. Hij is erg geïnteresseerd in alles wat met de natuur te maken heeft. Telkens als hij vrij is, gaat hij naar het bos met zijn tekenblok in zijn rugzak. Hij schets bomen, planten en dieren.
Terwijl hij op zoek gaat naar de wilde anemoon, barst een onweer los. Een bliksemschicht gevolgd door een donderslag doet het bos daveren. Kobe gaat snel schuilen vlakbij een grote eik. Dat had hij niet moeten doen. Schuilen onder een boom bij donder en bliksem is levensgevaarlijk. Een nog fellere bliksemschicht treft die eik en ook Kobe.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Nicole op 01-02-2024
Een spannend verhaal dat zich vlot laat lezen vindt mijn kleindochter.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De broertjes Corneliesen Waartoe een hobby leiden kan

Marc van Sem

Door onvoorspelbare voorvallen, wordt het geluk van een gezin omgebogen in een nachtmerrie. De tussenkomst van dorpsgenoten is enerzijds een troost, anderzijds een kwelling. Vreugdevolle momenten en successen worden overschaduwd door bizarre, niet vooraf in te schatten gebeurtenissen. Kan het geluk van de familie hersteld worden? Wie is verdacht? Is er een reddende engel? Hebben de drieling nog een toekomst? Doorzettingsvermogen, broederliefde, samenwerking én de liefde van Elise maken alles aantrekkelijker en geven vooral meer levensvreugde. Een aaneenschakeling van trieste, sterk emotionele en leuke momenten lopen als een rode draad doorheen het verhaal en dit tot het bittere einde.

17,50
Voorkant cover

Dieren op het podium Het dierenparlement / Knots en Tieka

Marc van Sem

Op de boerderij heerst er grote ontevredenheid, waardoor de dieren in staking gaan. Daarbij komt nog dat de sfeer en hun leven verstoord en bedreigd worden door gevaarlijke indringers. Hoe worden de problemen aangepakt en loopt dit wel goed af?
Ook op het strand en ver daarbuiten loopt niet alles van een leien dakje. Een duinbewoner en jaloerse strandbewoners zorgen voor heel wat heibel. Waaghalzerijen en pestgedrag, maar ook gevaarlijke, leuke en minder leuke momenten, krijgen een onaangenaam gevolg. En als blijkt dat alles in kannen en kruiken is, slaat het noodlot weer toe. Wel spijtig dat wij de dierentaal niet kunnen begrijpen. Zou de wereld er dan anders uitzien?
17,99
Voorkant cover

Knappe Louise Draken en kanonnen

Marc van Sem

Naast een vuurspuwende draak knutselde Rudy, een goede vriend, ook een kanon in elkaar. Met beide creaties wordt de ludieke, maar ook de ernstige toer opgegaan, waarbij de hulp wordt ingeroepen van onze jeugd. Tijdens dit verhaal wordt veelal de nadruk gelegd op het zinloze van oorlogsgeweld en het gebruik van wapens. Of een draak enkel behoort tot de legendes én of geschiedenisboeken steeds de waarheid daarover verkondigen én of een kanon alleen maar verwoestend is, verneem je niet alleen op verschillende manieren, maar ook in diverse situaties. Het is een duik in het verleden, met een hoopvolle blik naar de toekomst.

17,50