Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dieren op het podium
Het dierenparlement / Knots en Tieka

Auteur

Marc van Sem

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op de boerderij heerst er grote ontevredenheid, waardoor de dieren in staking gaan. Daarbij komt nog dat de sfeer en hun leven verstoord en bedreigd worden door gevaarlijke indringers. Hoe worden de problemen aangepakt en loopt dit wel goed af?
Ook op het strand en ver daarbuiten loopt niet alles van een leien dakje. Een duinbewoner en jaloerse strandbewoners zorgen voor heel wat heibel. Waaghalzerijen en pestgedrag, maar ook gevaarlijke, leuke en minder leuke momenten, krijgen een onaangenaam gevolg. En als blijkt dat alles in kannen en kruiken is, slaat het noodlot weer toe. Wel spijtig dat wij de dierentaal niet kunnen begrijpen. Zou de wereld er dan anders uitzien?

Over de auteur

Marc van Sem verplaatst zich naar die zó fascinerende dierenwereld, waarbij hij zich tal van vragen stelt, die nooit beantwoord zullen of kunnen worden. De voorzet hiervoor werd gegeven door vriendin Ingrid, die als kinderoppas aan Amélie, Elise en Thomas, de kinderen van een bevriend echtpaar, een verhaaltje vertelde over een lam en een krokodil. Marc van Sem fantaseerde er maar op los en koppelde beide dieren aan het dagelijkse leven op de boerderij.
Dit stimuleerde hem om verder te gaan neuzen in het dierenrijk en een tweede verhaaltje aan dit boek toe te voegen. Hierbij schenkt hij, net zoals in zijn vorige boeken, alle aandacht aan vriendschap en verfoeit hij pestgedrag.

Productinformatie

ISBN
9789464891232 / 978-94-648-9123-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-11-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
72
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De broertjes Corneliesen Waartoe een hobby leiden kan

Marc van Sem

Door onvoorspelbare voorvallen, wordt het geluk van een gezin omgebogen in een nachtmerrie. De tussenkomst van dorpsgenoten is enerzijds een troost, anderzijds een kwelling. Vreugdevolle momenten en successen worden overschaduwd door bizarre, niet vooraf in te schatten gebeurtenissen. Kan het geluk van de familie hersteld worden? Wie is verdacht? Is er een reddende engel? Hebben de drieling nog een toekomst? Doorzettingsvermogen, broederliefde, samenwerking én de liefde van Elise maken alles aantrekkelijker en geven vooral meer levensvreugde. Een aaneenschakeling van trieste, sterk emotionele en leuke momenten lopen als een rode draad doorheen het verhaal en dit tot het bittere einde.

17,50
Voorkant cover

De rugzak van Kobe Een tas vol mysteries

Marc van Sem

1 reviews

Van het werkelijke leven naar betovering en terug. Echt leven of ergens ronddwalen?
Dit is de rode draad doorheen dit verhaal. Door een noodlottige situatie kunnen idealen worden verwezenlijkt, die achteraf meermaals in vraag worden gesteld.
Geheimzinnig hé?
Een rugzak vol met belevenissen, subtiele momenten, hachelijke situaties en hilarische tussenkomsten geven vorm aan dit verhaal. Rond een bepaalde geheimzinnigheid sleurt Kobe u mee uit én naar het hedendaagse. Maar een intens samenwerkingsverband, met respect voor elkaar en elkaars mogelijkheden, helpt mee om de juiste weg te kunnen inslaan. Een weg, die voor iedereen toegankelijk is, maar niet door iedereen wordt bewandeld. Kortom, een tocht vol verrassingen, waarbij pesterijen en onhebbelijkheden worden veroordeeld.
Brrrr… kan het nog geheimzinniger?

18,50
Voorkant cover

Knappe Louise Draken en kanonnen

Marc van Sem

Naast een vuurspuwende draak knutselde Rudy, een goede vriend, ook een kanon in elkaar. Met beide creaties wordt de ludieke, maar ook de ernstige toer opgegaan, waarbij de hulp wordt ingeroepen van onze jeugd. Tijdens dit verhaal wordt veelal de nadruk gelegd op het zinloze van oorlogsgeweld en het gebruik van wapens. Of een draak enkel behoort tot de legendes én of geschiedenisboeken steeds de waarheid daarover verkondigen én of een kanon alleen maar verwoestend is, verneem je niet alleen op verschillende manieren, maar ook in diverse situaties. Het is een duik in het verleden, met een hoopvolle blik naar de toekomst.

17,50