Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De eilanden
Eiland nr. 7 het eiland voor geweldsdelicten

Auteur

Marijke van der Kroft

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Leroy heeft de twijfelachtige eer om, na enkele ernstige misdrijven, als eerste in Nederland verbannen te worden naar eiland nr. 7. Na een korte opleiding 'overleven in de jungle' verlaat hij Nederland. Op het moment dat hij na een lange reis op het eiland voet aan wal zet vervalt zijn Nederlanderschap en is hij aan zijn lot overgelaten. Op het eiland is alleen een wooncontainer. Geen stromend water, geen elektriciteit. Maar ook geen verleidingen. Kan hij zich staande houden? Wat doet het met zijn familie? Wat staat hem te wachten wanneer andere zware criminelen naar 'zijn' eiland komen ...

Over de auteur

Marijke van der Kroft (1955) is geboren en getogen in Landgraaf (Limburg). Zij heeft 42 jaar bij het UWV gewerkt en is in 2012 voor zichzelf begonnen als bewindvoerder, uit de wens om mensen die dat nodig hebben directer te kunnen helpen. In 2022 begon ze met het schrijven van haar debuutroman, De Eilanden. Ze woont in de Achterhoek, waar ze samen met haar Maltezer Spikey en haar man geniet van haar pensioen.

Productinformatie

ISBN
9789464686739 / 978-94-646-8673-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-04-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Misschien is het enige lichtpuntje wel iedere keer als er iemand uit de bewoonde wereld op mijn eiland komt met nieuws van de “andere wereld.” Maar misschien raakt ons eiland wel overbevolkt. Of moorden we elkaar uit. We zijn tenslotte allemaal geweldplegers.
In ieder geval zullen we ons niet voortplanten. Ook een gek idee dat ik nooit vader word. Nu denk ik wel eens, zou ik een goede vader zijn?
Christina komt zo een enveloppe brengen, dus ik moet opschieten. Zij gaat de brief eerst lezen en dan pas opsturen. Dus ik moet een eind aan de brief maken en snel bedenken wat ik nog aan jullie wil vertellen.
Lieve papa en mama, Tess en Jop. Ik zal jullie altijd in mijn hart bij me hebben. In mijn gedachten en dromen zie ik jullie voor me, hoor ik jullie stem. Ik kan me niet voorstellen dat die beelden zullen vervagen. In mijn hoofd blijven jullie eeuwig zo jong als jullie waren op het moment van afscheid. Ik hoop dat jullie af en toe ook nog aan mij denken, en niet alleen aan de slechte dingen die ik heb gedaan. Op mijn telefoon staan heel veel foto's. Misschien moet je er wat uitzoeken om af te drukken en in te lijsten, als jullie dat willen. Mijn inlogcode is mijn geboortedatum. Dag allemaal. Ik hou van jullie, en van jou het meest mam."

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ria Barendse op 09-05-2023
Kan niet wachten op het volgende “ eiland”
door José Hindriks op 06-05-2023
Ik heb De eilanden; eiland nr 7, geschreven door Marijke van der Kroft gelezen. Een prachtig en zeer realistisch geschreven boek. In het verhaal word je meegenomen in het leven van Leroy, een jongeman die, nadat hij meerdere malen voor zware criminaliteit is opgepakt, nu als eerste Nederlander verbannen wordt naar een eiland. Het boek beschrijft wat het met hem doet maar ook wat het met zijn familie en de samenleving doet.
Het leest prettig weg en je hebt eigenlijk nauwelijks door dat je fictie zit te lezen. Vanaf dat ik er in begon werd ik meegezogen in het verhaal en voelde ik wat de personen in het boek voelden. Écht een aanrader!