In dialoog met mijn zoon
Over 100 jaar migratie
- Auteur
-
Youssef Azghari
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Maatschappij
- Reviews
- 5,0 / 5 (8 reviews )
- Prijs
- € 21 ,50
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
De dialoog tussen vader en zoon vertelt de persoonlijke geschiedenis van de Marokkaanse migranten. Met dit migratieverhaal, dat ruim een eeuw bestrijkt, leert de zoon over zijn rijke achtergrond. Zijn grootouders hebben de zwaarste ontberingen doorstaan. Op zoek naar vrijheid, veiligheid en brood op de plank voor hun (klein)kinderen. Als jonge mensen meer weten over hun migratieachtergrond krijgen ze een rijker antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ Ook professionals in het sociaal domein, het onderwijs en de veiligheid zullen jongeren met een migratieachtergrond beter begrijpen. Hun prachtige én rauwe reisverhalen zijn exemplarisch voor hoe migranten uit economische of politieke motieven naar Nederland kwamen.
Over de auteur
Youssef Azghari is Social Work docent en senior-onderzoeker bij Jeugd, Gezin & Samenleving van het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid en Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties van het Centre of Expertise Veiligheid & Veerkracht aan Avans Hogeschool. Hij promoveerde aan de Tilburg University op het proefschrift Participation of young Moroccan-Dutch and the role of social workers (2018). Azghari is publicist en schrijver van uiteenlopende titels: Cultuurbepaalde Communicatie (2005), Mijn Jihad (2011), Diversiteit in het sociaal domein (2021) en Boom Vaas Vis. Anders kijken opent je ogen (2023). www.youssefazghari.com
Productinformatie
- ISBN
- 9789464689204 / 978-94-646-8920-4
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 10-11-2023
- Taal
-
Nederlands
- Genre
- Maatschappij
- Kwalificaties
- Marokko
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 198
- Formaat
- A5
- Illustraties
- Ja
Inkijk
Reviews (8)
Zelf kom ik uit een heel eenvoudig milieu: de katholieke emancipatie en de (katholieke) arbeidsbeweging zijn voor mijn generatie heel belangrijk geweest om te ontsnappen aan armoede en toegang te krijgen tot onderwijs.
Dus ik herken wel het een en ander in jouw verhaal. En ik denk dat zulke concrete verhalen van mensen die echt bestaan belangrijk zijn om blindelingse (voor)oordelen te doorbreken.
Een boeiende leeservaring!
In de media
Een imposante migratiegeschiedenis
Een zeer positieve recensie over mijn boek 'In dialoog met mijn zoon - Over 100 jaar migratie' Van harte aanbevolen!
Lees meer op: Vakblad Sociaal Werk
WNL in de kantine
Toelichting boek
Lees meer op: WNL