Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De sage van Siliah: Gelijkgeborene
Vertellingen van Negen Verenigde Rijken

Auteur

Mirjam Boers

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,2 / 5 (21 reviews )
Prijs
24 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

De sage van Siliah neemt je mee naar het ontstaan van de Negen Verenigde Rijken. Een tijd, waarin dorpen vechten voor hun bestaan, stadhouders met harde hand regeren en ambachtslieden op klaarlichte dag verdwijnen. Na de ontvoering van haar ouders weet Siliah Bertrand een Otheaanse luitenant te overtuigen haar als kleermaakster mee te nemen op reddingsmissie. Samen met haar gelijkgeboren broer Lionèl begint ze aan een reis die de geschiedenis van het rijk zal gaan bepalen.

‘Gelijkgeborene’ speelt zich 342 zomers voor De sage van Aya af en beschrijft de opkomst van aartsvader Arsya. Vergezeld door dappere wachters, berekenende stropers en uitbundige troubadours beseft Siliah dat slechts één een naderende oorlog tussen stropers en stadhouders kan voorkomen: de alom gevreesde zwaardvechter van Amarénia.

Bekijk hier de boektrailer: BOOKTRAILER De sage van Siliah: Gelijkgeborene

Over de auteur

Mirjam Boers (1981) is geboren en getogen in Rotterdam en leeft al vijfentwintig jaar met de ziekte CRPS. In De sage van Siliah beschrijft ze de kracht van onvoorwaardelijke vriendschap, doorzettingsvermogen en het volgen van je hart. Dankzij de bijbehorende muziek op Spotify lezen haar boeken als een televisieserie en geven ze je een onvergetelijke leeservaring. De sage van Siliah is onderdeel van de serie ‘Vertellingen van Negen Verenigde Rijken’, waarvan eerder De sage van Aya: Regentes en Grootheerser verschenen. Beide sages zijn los van elkaar te lezen.

Productinformatie

ISBN
9789464890303 / 978-94-648-9030-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-03-2024
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
384
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 10
Inkijk pagina 11

Reviews (21)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ door thebookcookieandtea op 27-06-2024
Blogtour van Mirjam Boers!

Ik ben benaderd met de vraag of het mij leuk leek om een blogtour te doen. Dit leek mij zeker tof en de achterflap + eerste hoofdstuk van deze fantasy sprak mij dan ook aan. Daarnaast valt het onder YA dus up my lane.

Ik wil eerst Mirjam complimenteren op haar muziekkeuze en automatisch de qr codes die je kunt gebruiken om door haar gekozen muziek te luisteren bij dit boek. Dit gaf al een andere ervaring (wel zacht op de achtergrond anders raakte ik afgeleid ;p vooral met queen).

Dan nu het verhaal zelf, veel karakters en dus veel namen dit werkte nog weleens verwarrend en ook wie van welke koninkrijk was. Stiekem hoopte ik wel op meer magie en dat er wat dieper werd in gegaan op het gelijkgeboren gedeelte (gezien de titel).
Het lastigste vond ik vooral de laatste hoofdstukken. Deze gingen erg snel en waren behoorlijk heftig. Er zitten dus wel wat triggerwarnings voor lezers die bepaalde content niet willen/kunnen lezen.

Verder heeft de schrijfster een lijst achterin het boek met de namen van alle (grote) karakters (waar ik pas aan het einde was achter gekomen). De hoofdstukken zijn niet al te lang wat héél prettig leest. En het boek is verder fastpaced.

Ga ik het volgende deel lezen? Nee, het was voor mij iets te intens op bepaalde vlakken. Ik zou wél zeggen dat je het zeker moet lezen als je van zwaardvechters, heel lichte magie, een jonge heldin met haar hart op haar tong en veel koninkrijken houdt. Daarnaast heeft de schrijfster een vlotte en filmische schrijfstyle!

TW: Verkrachting, seksisme en aanranding.
door Maya op 25-06-2024
Gelijkgeborene is het eerste deel in het nieuwe young adult serie De sage van Siliah. Toen Mirjam mij benaderde of ik geïnteresseerd was om haar boek te lezen kon ik geen nee zeggen nadat ik de synopsis had gelezen.

De verhaallijn vond ik zowel krachtig als emotioneel. Ingenieus bedacht. Het is geen fantasie, maar toch had ik meerdere keren het gevoel alsof er een vleugje magie in zat. Dat komt omdat het een ijzersterk verhaal is waarbij je elke keer een nieuwe laag ontvouwt om dieper tot de kern te komen. Het zit vol met onverwachte wendingen, waardoor je getriggerd wordt om door te blijven lezen.

De hoofdpersonage is een sterke jonge vrouw die zeker niet op haar mondje is gevallen. Ze laat zich door niets of niemand tegenhouden en gaat meteen uit op haar doel zonder angst. Silia is moedig, sterk, dapper, in het bezit van een zacht hart vol empathie.
Er komen best wel veel personages aanbod, waardoor ik af en toe wel het gevoel had om bij te benen. Maar dit doet zeker geen afbreuk aan het verhaal. Vooral als je je bedenkt dat het een eerste deel in de serie is.

Het was mijn eerste kennismaking met de auteur en ik ging helemaal blanco het verhaal in. Mirjam heeft een hele fijne en beeldende schrijfstijl. Hierdoor zie je het boek als een film voor je ogen afspelen. Wat ik ook erg kon waarderen is dat ze bij het beschrijven van bepaalde misdaden de gruwelijkheden niet uit de weggaat. Deze worden vol emotie en spanning beschreven, waarbij ik bij bepaalde scenes een brok in mijn keel kreeg. Tegelijkertijd wordt de spanning weer een beetje ontladen door een snufje humor.

Zeker een aanrader voor de liefhebbers van late middeleeuwse verhalen vol met avontuur en spanning met een sterke vrouw als hoofdpersonage. Het is een pareltje uit eigen bodem.

Dank je wel Mirjam voor het recensie-exemplaar! Ik kijk uit naar het vervolg.

☆ ☆ door De Boekenhamsteraar op 18-06-2024
De sage van Siliah neemt je mee naar het ontstaan van de Negen Verenigde Rijken. Een tijd waarin dorpen vechten voor hun bestaan, stadhouders met harde hand regeren en ambachtslieden op klaarlichte dag verdwijnen. Na de ontvoering van haar ouders weet Siliah Bertrands een Otheaanse luitenant te overtuigen haar als kleermaakster mee te nemen op reddingsmissie. Samen met haar gelijkgeboren broer Lionèl begint ze aan een reis die de geschiedenis van het rijk zal gaan bepalen.

Het verhaal is vlot geschreven en bevat duidelijke omschrijvingen van de omgeving zodat je alles goed kan voorstellen tijdens het lezen. Er wordt geen ingewikkelde woordenschat gebruikt waardoor je je kan focussen op het verhaal. Want dit is wel nodig. Er zijn zeer veel personages en ik kon ze niet allemaal uit elkaar houden. Sommige stukken wist ik gewoon niet over wie het ging. Nadat ik het boek uit had, zag ik dat er achteraan een lijst van personages stond. Als ik deze eerder had gezien, zou het verhaal waarschijnlijk wat duidelijker zijn geweest. Het zou voor de lezer duidelijker zijn als er vooraan in het boek een verwijzing naar deze lijst zou staan, zodat je deze zeker op tijd kan gebruiken.

Op het einde van elk hoofdstuk en tussen sommige alinea’s staat een QR code. Deze verwijst elke keer naar een ander liedje dat bij het verhaal past. Dit kan helpen om meer in de sfeer van een verhaal te komen, maar persoonlijk wil ik een boek gewoon kunnen lezen en niet tussendoor m’n gsm gebruiken dus ik heb geen gebruik gemaakt van deze QR codes. Maar ik kan me voorstellen dat dit voor anderen dan wel een grote meerwaarde is.

Verder bevat dit boek genoeg spannende gebeurtenissen zodat je zeker verder wilt lezen. Dit bouwt op tot het spannende einde, waardoor je benieuwd bent naar het vervolg.

Gelijkgeborene is het eerste spannende boek in een duologie. Het is geschreven in een fijne schrijfstijl, maar toch is het een boek waar je je aandacht bij moet houden.
door readingwithmissmir op 11-06-2024
In het dorp Severnum heerst angst, op klaarlichte dag verdwijnen steeds meer inwoners. Waarop de stadshouder besluit het dorp hermetisch af te sluiten. Dit tot grote wanhoop van Siliah en haar broer. Hun ouders zijn ook ontvoerd en nu het dorp is afgesloten loopt hun kleermakerszaak ook niet meer. Het lukt Siliah om als kleermaakster mee te gaan op de reddingsmissie. Maar wie zijn de vijanden eigenlijk?

Dit boek is mijn eerste kennismaking met de auteur, Mirjam Boers. Eigenlijk wist ik ook niet wat ik kon verwachten, maar ik heb er geen moment spijt van gehad toen ik dit boek aan het lezen was. Wel toen het uit was.

De Sage van Siliah: gelijkgeborene speelt zich af in een fictieve wereld; Negen Verenigde Rijken. Andere boeken van haar hand spelen zich daar ook af. Dat zorgt ervoor dat er veel karakters en veel gebieden in voorkomen, die ik niet allemaal kon onthouden. En ook hun belangen niet. Overigens wel logisch aangezien dit deel ervoor moet zorgen dat de wereld gecreëerd wordt. Maar dit zorgde er bij mij voor dat ik niet altijd meer wist wie nou wie was. Gelukkig heeft Mirjam, door haar filmische beschrijvingen, ervoor gezorgd dat de belangrijkste personages en plekken niet vergeten werden. Waardoor de leesbeleving heel plezierig bleef.

Ook het verhaal zelf vond ik een mooie beleving, de continue veranderingen in het verhaal en de dreiging zorgden ervoor dat mijn aandacht bij het boek bleef. Daarbij heeft Mirjam om de beleving nog verder te vergroten een playlist gemaakt die je kan luisteren terwijl je aan het lezen bent. Ik heb daar zelf geen gebruik van gemaakt omdat ik graag lees zonder muziek. En muzikale ondersteuning had ik niet nodig omdat Mirjam er goed in geslaagd is om een levendig beeld te schetsen.

Heerlijk verhaal en ik hoop dat het vervolg snel uitkomt!
door Carla op 10-06-2024
Wat een goed boek. Je kunt het bijna niet wegleggen. Ik kijk uit naar het vervolg. Normaal lees ik deze boeken niet maar dit is zo boeiend geschreven je wilt weten hoe het verder gaat met Siliah.
door Suusleestboeken op 08-06-2024
Ik mocht meedoen aan deze leuk blog-tour dank je wel Mirjam. Wauw. De sage van Siliah. Mooi boek. Je wordt vanaf de eerste blz al meegezogen in het verhaal. Innerlijke kracht Levenslust en Liefde staan centraal. Goede karakter beschrijvingen ven de personages. Het verhaal heeft de nodige drama maar zeer spannend beschreven. De liefde staat centraal met de nodige humor en magie Siliah het hoofdpersonage is een hele sterke vrouw. Ze moet elke keer voor zichzelf opkomen en zichzelf bewijzen. Er gebeuren mooie dingen in het boek. Maar er gebeuren ook hele nare dingen met Siliah. Het is vlot geschreven en het leest ook heel erg vlot weg. Ik vind het wel een aanrader
3.5 ster
6 juni is het de beurt aan
door Esther Books & More op 06-06-2024
Vandaag is het mijn beurt om mee te doen aan de Blogtour De sage van Siliah: Gelijkgeborene van Mirjam Boers.

Het boek gaat over Siliah en haar gelijkgeborene broer Lionel. Hun ouders zijn op onverklaarbare wijze verdwenen en ze zijn niet de enige. Siliah maakt zich uiteraard zorgen over wat er is gebeurt en waarom. Op een dag verdwijnt haar beste vriendin Fleurette ook van de aardbodem.
Ze komen uit een kleermakers gezin en op die manier weten ze te overleven om geld te verdienen.
Er komt een groep Otheaanse krijgers naar hun dorp om extra mankrachten te zoeken. Deze kans grijpt Siliah aan om hun leider er van te overtuigen om haar en haar broer mee te nemen zodat ze hun kleding kan herstellen onderweg.
Ze komen in totaal nieuwe werelden waarin ze van alles meemaken van stropers tot een mysterieuze zwaardvechter.

Siliah is een stoere en sterke vrouw die heel goed weet wat ze wil maar het niet altijd lukt zover te komen. Ze heeft een ontzettend groot doorzettingsvermogen en volgt haar hart, maar hoe dat afloopt moet je zelf lezen.

Ik vond het een mooi boek, maar er komen erg veel namen in voor dat ik af en toe even terug moest bladeren om te kijken wie het ook al weer was.
Wat ik erg leuk vind, was de muziek die er bij stond. Dat maakt het boek helemaal filmisch en geeft het zeker een extra lees dementie vind ik. Ik lees altijd graag met muziek erbij dus dit was erg leuk met de Spotify lijst.

Bedankt Mirjam voor het mooie boek maar ik ben nu wel erg benieuwd naar het vervolg!

#blogtour #boekrecensie #fantasy #nieuwboek #ebook
☆ ☆ door Anne op 29-05-2024
De sage van Siliah vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Siliah, die na de verdwijning van haar ouders samen met haar tweelingbroer leeft. Samen met hem belandt ze in een reddingsmissie, die haar meeneemt op een reis die de geschiedenis van het rijk gaat bepalen. Als enige vrouw in een mannenwereld is dit nog niet zo gemakkelijk. En dan ontmoet ze ook nog de gevreesde zwaardvechter van Amarénia...

Ik was al vanaf het begin bevangen door dit boek. Het begon gelijk en je zat binnen een paar minuten goed in het verhaal. Ik was meteen benieuwd naar Siliah en wat ze allemaal zou gaan meemaken. Ik vond haar een sterke vrouw, zeker een waardige hoofdpersoon in dit verhaal. De zwaardvechter vond ik ook meteen interessant. De spanning die gelijk tussen hem en Siliah heerste, zorgde ervoor dat ik graag wilde doorlezen. Het verhaal was boeiend, bleef verrassend en heeft me tot de laatste bladzijde vermaakt.

Wat ik ook een fijne toevoeging vond, was de muziek bij de hoofdstukken. Deze maakte de leeservaring nog prettiger, omdat je je op deze manier echt in de wereld van het boek waant!

☆ ☆ door Nicole - dutchbookshelfelf op 28-05-2024
Dit boek bevat een playlist. Op diverse plekken in het boek staan QR codes die de bijbehorende muziek bevatten. Hierdoor ontstaat écht een filmische beleving van het boek. De muziek is heel goed afgestemd op het verhaal! 👌🏻

Het verhaal zelf kwam ik wat lastig in. Er worden erg veel karakters geïntroduceerd waardoor ik het lastig vond om te onthouden hoe het nu precies zat. Je moet dus wel je hoofd erbij houden. 😉 De schrijfstijl van Mirjam is heel beeldend. Combineer dat met de muziek en in je hoofd speelt echt een film af. Het verhaal is vermakelijk, spannend en bleef verrassend en een hele goede cliffhanger! Wel wil ik als tip meegeven om nog even een spellingscontrole te doen.

Wat mij betreft is dit verhaal 3 sterren waard! ⭐️
door Christiane_leest_boeken op 21-05-2024
We lezen in deel 1 over Siliah Bertrand. zij woont samen met haar tweelingbroer Lionèl in Severnum. Er verdwijnen steeds mensen jonge vrouwen en ambachtslieden waaronder de ouders van Siliah en haar beste vriendin Fleurette. Siliah is bang dat zij op een dag ook ontvoert zal worden. Als Lionèl besluit bij de parcy`s eenheid te gaan probeert Siliah met moeite de kleermakerswinkel open te houden. Op een dag komen er wachters uit Othana naar hun dorpje en Luitenant Holger verteld hem dat er niet alleen in Severnum mensen verdwijnen maar ook in andere plaatsjes. ze willen een speciale eenheid vormen om de stropers te vinden. ze hebben een kleermaker nodig en Siliah bied zich aan. Samen gaan ze op pad naar Amarèna waar Siliah tijdens de reis kleding versteld. Op een dag word Siliah ontvoert uit de tent van Vitali. en word naar het roverhol gebracht. Maar is dit wel allemaal zoals ze het beweren?

Ik vond het een geweldig verhaal en heb het met veel plezier gelezen. en kan nu al niet meer wachten op deel 2.
ik vond het boek in een fijne stijl geschreven en ontzettend leuk dat er een lijst met bijpassende nummers was. die je via spotify kan besluisteren
ik geef het boek 5 sterren
☆ ☆ door Krista op 16-05-2024
De roodharige, eigengereide Siliah Bertrand is één van een set gelijkgeborenen. Zij en haar broer Lionèl hebben moeite om de kleermakerij in het dorp Severnum open te houden, nadat hun ouders van de aardbodem zijn verdwenen. Als ook vriendin Fleurette verdwijnt en de vrees bestaat dat zij allen door een gemene stropersbende zijn ontvoerd, weet Siliah een luitenant van de Noorderlingen zover te krijgen dat hij haar meeneemt op bevrijdingsmissie. Vergezeld van haar broer en beste vriend Parcyval trekt de ongebonden jonge vrouw de wijde wereld in. Als er meerdere love-interests de revue passeren, wordt het pas echt gevaarlijk interessant als de gevreesde en ongrijpbare Zwaardvechter van Amarénia zich bij de groep strijders voegt. Wat moet er in vredesnaam van deze missie én van Siliahs hart terechtkomen?
De schrijfstijl van Mirjam Boers is keurig en beeldend. Door het alwetende vertelperspectief komt de schrijfstijl soms ook koeltjes over. De auteur hanteert een comfortabel woordgebruik dat de lezer aanspoort om zich te verplaatsen in lang vervlogen tijden. Ondanks dat Boers de vaart er goed inhoudt, struikelt de lezer af en toe over woord-dubbelingen. Doordat er veel aandacht wordt besteed aan ‘worldbuilding’ en er wel 44 personages uit zes rijken worden geïntroduceerd, moet de lezer goed de aandacht erbij houden om het bos door de bomen te blijven zien. Na het laatste hoofdstuk in het boek verschijnt de broodnodige namenlijst mét naam, rijk, functie en verwanten.
Voor een filmische leeservaring heeft de auteur op verschillende plaatsen in het boek een QR-code opgenomen met een link naar indrukwekkende muziekstukken en populaire nummers op Spotify. Deze muziek omlijst het verhaal wonderschoon.
Gelijkgeborene illustreert een wereld, gedomineerd door mannen, machtsstrijd en politiek spel, waarin een vrouw een sleutelrol speelt. Met de kracht van onvoorwaardelijke liefde en een onvoorstelbaar doorzettingsvermogen, kan alleen zij een revolutie ontketenen.

door Issie op 14-05-2024
De sage van Silah neemt je mee op reis door het Negen Verenigde Rijken. Silah haar ouders zijn ontvoerd. Ze weet een luitenant ervan te overtuigen dat ze mee mag op een reddingsmissie. Samen met haar gelijkgeboren broer gaat ze op reis. Maar niets is wat het lijkt….

Het verhaal speelt zich in de middeleeuwen af. Het verhaal is zo mooi uitgewerkt! Door de beschrijvingen voelde het echt alsof ik er tussen liep. Ook zijn de personages heel leuk. Silah is een onwijs sterke temperament volle vrouw. De moed die Silah heeft is ongekend maar komt me bekend voor. Als iemand die inmiddels al heel wat jaartjes CRPS heeft kan je nooit stoppen met vechten. Hierdoor kreeg het verhaal voor mij een dubbele betekenis. Super tof is ook de muziek die in het boek zit. Deze muziek kan je door middel van een QR-code laten afspelen.

Er zitten alleen wel wat heftige gebeurtenissen in het boek maar die zijn zo gruwelijk goed geschreven. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar deel 2 want het einde houd je echt in spanning echt een cliffhanger einde. Dus Mirjam even doorschrijven 😜.

Zoek je een heerlijk verhaal die je in spanning houdt, zoek dan niet verder en ga deze leukerd vooral lezen.

door Bookstagram_ilona op 09-05-2024
‘Gelijkgeborene’ is het eerste boek in een duologie over Siliah en voor mij een eerste kennismaking met het schrijfwerk van Mirjam en wat heeft dit verhaal mij verrast!

De schrijfstijl van Mirjam is vlot en beeldend waardoor je door het verhaal heen vliegt en het lijkt wel alsof je naar een film aan het kijken bent. Het is een verhaal vol avontuur en houdt je tot aan de laatste bladzijde in zijn greep. In het begin was het vanwege de vele personages er even inkomen maar eenmaal gewend aan alle namen is het alleen maar genieten.

Dit verhaal draait vooral om Siliah, maar ook de andere personages komen voldoende aan bod om ze toch iets te leren kennen. Siliah, is een stoere, niet op haar mondje gevallen vrouw die in een maatschappij leeft waarin mannen het voor het zeggen hebben. Ze verlangt naar vrijheid en avontuur maar misschien nog wel meer naar echte liefde, maar wat maakt ze het de mannen lastig met haar temperament en haar opmerkingen! Wat een heerlijk personage!

Het verhaal heeft een mooie opbouw waarin ook een mooie diepgang inkomt naarmate we de personages leren kennen. Het verhaal zit vol onverwachte wendingen en op het einde was mijn reactie, “Nee! Ik wil nu verder lezen om te weten hoe het verder gaat!” Maar helaas is het daar nog even op wachten (wanneer komt deel 2 haha!).

Wat ontzettend tof aan dit boek is, is de playlist van Spotify die erbij hoort. Nou is een playlist niet nieuw maar wel als de qr code van een liedje aan het begin of ergens een halverwege een hoofdstuk erbij staat. De muziek die is uitgezocht past echt perfect bij het verhaal en neemt je tijdens het lezen mee op het avontuur.

Ondanks dat ik ‘De sage van Aya: Grootheerser en Regentes' nog niet heb gelezen en er in dit boek wat verwijzingen zijn, is het zeker goed los te lezen.
‘De sage van Aya: Grootheerser en Regentes' staan dan ook zeker op mijn lijst om te gaan lezen. 4,5 sterren
door Leen_leest op 07-05-2024
“De sage van Siliah: gelijkgeborene”, geschreven door Mirjam Boers is het eerste deel van een duologie.

Het speelt zich af in een fictief rijk in een laat middeleeuwse setting. Een tijd waarin dorpen vechten voor hun bestaan, stadhouders regeren met harde hand en de gewone mensen het niet gemakkelijk hebben. Sinds kort worden de dorpen en steden geteisterd door een bende stropers die ambachtslieden en jonge vrouwen doen verdwijnen. Het wordt zo onrustwekkend dat enkele steden besluiten samen te werken om hun mensen te gaan redden.

Siliah Bertrand weet een luitenant te overtuigen om haar als kleermaakster mee te nemen op die reddingsmissie. Parcy, de zoon van hun dorpshoofd en aanvoerder van de wachters van hun dorp, Severnum, gaat ook mee. En ook haar gelijkgeboren broer Lionèl neemt als wachter deel aan de missie.
Al vlug beseft Siliah dat slechts één iemand een naderende oorlog kan voorkomen tussen de stadhouders en de stropers: Arysa, de gevreesde zwaardvechter van Amarénia.

Dit verhaal draait om Siliah, de onbevreesde kleermakersdochter die snakt naar liefde, vrijheid en avontuur. Ze moet zich keer op keer bewijzen, want ze is een vrouw in een maatschappij gedomineerd door mannen. Ze is temperamentvol, heeft het hart op de tong en is niet bang om te vechten waarin ze gelooft. Het is een personage dat je meteen in je hart sluit.

Het boek las ontzettend vlot en had regelmatig een cliffhanger waardoor je haast niet kan wachten om verder te lezen. Maar het einde. Zo heftig!! Ik zou willen dat het vervolg ook al uit is.

Ook nog een tof extraatje: het boek heeft een playlist via Spotify waardoor je naar muziek kan luisteren dat past bij het verhaal.
door JN Kingma Postma op 03-05-2024
Mijn leesbeleving:
Net als in haar vorige twee boeken is Mirjam Boers erin geslaagd mij met een beeldende en filmische schrijfstijl te betoveren. Vanaf het eerste moment dat ik kennismaakte met Siliah sloot ik haar in mijn hart. Wat een krachtige en onverzettelijke vrouw. Namen van personen en steden vormden een gefluisterde herinnering aan de andere twee boeken.
Naast de overeenkomst met een sterke vrouw in de hoofdrol zijn er uiteraard ook verschillen. Toch is de strijd voor rechtvaardigheid hetzelfde. Mensen die ongevraagd de macht willen hebben. Die menen alles en iedereen te moeten bezitten. Die zich verrijken over de ruggen van willoze mensen.
Hoopgevend dat er dan toch een grote groep mensen zich verenigen. Door verschillen in achtergrond te overbruggen. De vele verschillende namen van plaatsen en mensen deed me eerst duizelen. Maar dat was snel voorbij. Het voelde alsof ik samen met Silliah op haar paard over de vlakten galoppeerde. Ik was overal bij.
De auteur bezit de gave om de personages levensecht tot leven te wekken. Ik kon me daardoor uitstekend in hen verplaatsen. Dit had ik het sterkste bij Siliah. Tijdens het lezen voelde het alsof ik een met haar werd. Niet altijd gemakkelijk. Want sommige gebeurtenissen waren rauw, gruwelijk en hartverscheurend. Die grepen zich diep in mijn psyche en lijf vast.
De opbloeiende, vurige en vlammende liefde tussen een mysterieuze virtuoos met wapens en een dame met een ijzeren wil en de kracht om mensen te verenigen om op te staan tegen onrecht vond ik prachtig. De personages ontwikkelen zich tijdens dit verhaal. Dat is mooi gedaan.
De plot schreeuwt om een vervolg. Hopelijk volgt na duisternis weer het licht.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren
Mirjam Boers is er opnieuw in geslaagd een schitterend verhaal te schrijven.
Een indrukwekkend, meeslepend, rauw, gruwelijk, heroïsch, liefdevol en episch verhaal.

door Michaela R. op 14-04-2024
De Sage van Siliah
Auteur : Mirjam Boers - Auteur

De Sage van Siliah van Mirjam Boers. Wat een prachtig boek. Vanaf het begin wordt je vastgehouden in het verhaal. Vechtlust en innerlijke kracht staan centraal.

Siliah leeft in een wereld waar dorpen vechten voor hun bestaan. Op klaarlichte dag verdwijnen er geregeld mensen uit dorpen, waaronder ook de ouders van Siliah en haar ,gelijkgeborene, broer Lionel. Wanneer een groep met Otheaanse krijgers arriveren weet Siliah hun luitenant te overhalen om haar mee te nemen als kleermaakster. Samen met haar broer begint hier de reis die de geschiedenis zal bepalen van het rijk.

Wauw, de auteur heeft met haar vlotte schrijfstijl een waanzinnig mooi verhaal geschreven. Een verhaal die je samen met muziek kan lezen, muziek die je kan beluisteren in Spotify. Wat een unieke ervaring geeft aan het hele boek.

Ik heb enorm genoten van dit boek en kan zeggen dat ik er al naar uitkijk om meer van deze auteur te lezen. Het boek laat je niet los tijdens het lezen maar ook niet erna. Mirjam je hebt een fan erbij.
door Pauline van der Meer op 11-04-2024
Een spannend en helder geschreven boek over een sterke jonge vrouw in oude tijden.
Leest vlot en laat je uitkijken naar het volgende deel.

door Tineke Kloosterman op 08-04-2024
In dit boek staat het verhaal van Siliah centraal, gaat het om de voorgeschiedenis van Aya en de Negen verenigde Rijken. Dit boek sleept je direct weer mee in verhaal vol spanning, avontuur en sensaties. Goed geschreven hoofdstukken met echte cliffhangers, waardoor je wil doorgaan met lezen, omdat je wil weten hoe het verder afloopt met de belevenissen van hoofdpersoon Siliah. Kortom, een fantastisch boek, geeft weer uren leesplezier!
door Astrid op 30-03-2024
Een heerlijk boek waarbij je wordt meegenomen naar oude tijden, maar met een moderne inslag: Siliah wordt weleens 'pissig''. Deze vrouw laat zien dat er veel meer in haar schuilt, dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Vol spanning, avontuur en liefde, lees je het boek het liefst in een keer uit. De muziek (playlist) maakt het echt bijzonder.
door Frits Waser op 29-03-2024
Fantastisch boek .Van het begin tot eind wordt je meegevoerd door het verhaal.
Een echte aanrader .
door Robert T. van Kampen op 29-03-2024
Het nieuwe boek van Mirjam Boers heet Gelijkgeborene. Een Prequel over het ontstaan van de negen rijken. Ook dit boek is weer uitstekend geschreven, goede karakter beschrijvingen, spannend verhaal met drama, humor een tikje magie en natuurlijk de liefde. Hoofdpersoon is een sterke vrouw net als vorig boeken, die zich telkens weer moet bewijzen en duidelijk voor zichzelf opkomt. En het is niet allen maar feest, er gebeuren ook nare dingen met haar. Auteur heeft bij elk hoofdstuk een muziekstuk geselecteerd, een leuk extraatje bij dit boek
Maakt dat het boek heerlijk weg leest en moeilijk weg te leggen is Je wilt steeds weten hoe het verder gaat. Een absolute aanrader!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De Sage van Aya Regentes

Mirjam Boers

13 reviews

De Sage van Aya vertelt het verhaal over moed, innerlijke kracht, doorzettingsvermogen en de magie van ware liefde. Dankzij de unieke combinatie van lezen met muziek word je meegezogen in een wereld vol spanning, actie en avontuur. Wanneer Aleksander DeWinter onverwachts overlijdt, erft zijn dochter Aya als eerstgeborene niet alleen zijn positie als regent van Amare, maar ook de zetel van de Negen Verenigde Rijken. Die alliantie blijkt uiterst fragiel. Aya komt terecht in een keiharde mannenwereld, waarin kracht wordt vereist en emotie als zwakte wordt gezien. Bovendien accepteert niet ieder rijk een vrouw op de zetel, waardoor haar vaders levenswerk uiteen dreigt te vallen. Voortgestuwd door een onmogelijke liefde moet Aya al haar politieke vaardigheden inzetten om een allesvernietigende oorlog te voorkomen.

Bekijk hier de boektrailer: https://www.youtube.com/watch?v=0DzBqv44IxM

24,50
Voorkant cover

De sage van Aya: Grootheerser

Mirjam Boers

15 reviews

THE SAGA CONTINUES:
Na de gebeurtenissen in Regentes vecht Aya DeWinter, regentes van Amare en grootheerser van het noorden, niet alleen voor haar leven, maar ook voor het voortbestaan van haar vaders nalatenschap. Een allesvernietigende oorlog tussen noord en zuid lijkt onvermijdelijk. Alleen het bloed van de ware strijder kan nog voorkomen dat ze recht tegenover haar grote liefde Jaïr Aziz komt te staan.

De sage van Aya vertelt het verhaal over moed, doorzettingsvermogen en ware liefde. In combinatie met de bijbehorende muzieklijst op Spotify leest het boek als een fantasy-serie en word je meegezogen in een wereld vol spanning, avontuur en pure magie.

Bekijk hier de boektrailer: https://www.youtube.com/watch?v=qmDD5LfhgqA

24,50
Voorkant cover

De sage van Aya: Grootheerser

Mirjam Boers

THE SAGA CONTINUES:
Na de gebeurtenissen in Regentes vecht Aya DeWinter, regentes van Amare en grootheerser van het noorden, niet alleen voor haar leven, maar ook voor het voortbestaan van haar vaders nalatenschap. Een allesvernietigende oorlog tussen noord en zuid lijkt onvermijdelijk. Alleen het bloed van de ware strijder kan nog voorkomen dat ze recht tegenover haar grote liefde Jaïr Aziz komt te staan.

De sage van Aya vertelt het verhaal over moed, doorzettingsvermogen en ware liefde. In combinatie met de bijbehorende muzieklijst op Spotify leest het boek als een fantasy-serie en word je meegezogen in een wereld vol spanning, avontuur en pure magie.

Bekijk hier de boektrailer: https://www.youtube.com/watch?v=qmDD5LfhgqA

29,99
Voorkant cover

De Sage van Aya Regentes

Mirjam Boers

29,50