Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De poort, de paljas en het meisje
Deel 3 - Meeslepende zoektocht van een ‘Aspergervrouw’ naar de zin van liefde, lijden en leven

Auteur

Bep Schilder

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,7 / 5 (6 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In het laatste deel van deze passievolle trilogie vervolgt de schrijfster haar zoektocht naar geluk en de zin van het (aardse) leven. Nog één keer stort ze zich in een bewogen romance. Zou deze attente en intelligente man de Ware Liefde zijn? Hij heeft ook nog een dochtertje van dezelfde leeftijd als haar eigen Sarah...

Later drijft, na vele schepen achter zich te hebben verbrand, een onmogelijk lijkende missie haar, opnieuw, naar Ierland. Daar vindt ze andere, ‘onvoorwaardelijke’ liefde. Maar de missie blijkt een heuse queeste, waarin ze af moet rekenen met de demonen uit haar (streng kerkelijke) verleden. Als ze het, ten einde raad, helemaal op wil geven, gebeurt er iets onverwachts...

Over de auteur

Bep Schilder (Utrecht, 1953) noemt zichzelf een ‘autistische nomade’. Ze houdt van troubadours, eilanden en Bach cantates. Haar authentieke en veelzijdig-artistieke persoonlijkheid bezorgden haar spontaan titels als ‘Nachtburgemeester’, 'Kamper legende' en 'Icoon van het Literair Café'. Ook runde ze een spiritueel centrum en een sociëteit. Naast de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk is ze geschoold in esoterie, astrologie en aurahealing. Ze beweegt zich op het grensvlak van wetenschap en spiritualiteit, geeft geïnspireerde lezingen en spreekt graag voor een gemengd publiek op congressen en symposia.
Met een voorwoord van Hanneke Kappen, zangeres, schrijver/columnist en moderator met grote media-ervaring. Ze schrijft over mensen en autisme en is vaste gespreksleider bij het inmiddels vermaarde Autismecafé Assen. Ze werkte hiervoor jarenlang bij radio en tv.

Productinformatie

ISBN
9789464895308 / 978-94-648-9530-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-11-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans
Kwalificaties
Met betrekking tot mensen in het autismespectrum Ierland

Uitvoering
Paperback
Pagina's
218
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 63
Inkijk pagina 120
Inkijk pagina 121

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Annelies Bossink op 25-06-2024
Wat een geweldig levenswerk!!!
Een feest van herkenning van gedeelde ervaringen in het verleden, en een waardig verslag van je moedige worsteling met de aardse dualiteit.
Petje af, voor je geduld en de toewijding waarmee je alle processen weer opnieuw bent doorgeworsteld om ze te herbeleven en beschrijven.
Zo voelbaar écht en jij, zodat het was alsof je naast me zat tijdens het lezen!
door Anke van den Brink op 11-02-2024
Het is geschreven in Beps' prachtige vertellende stijl, heerlijk om te lezen. De hoofdpersoon is moedig en kwetsbaar, net zoals de schrijfster, ze gaat ondanks haar gevoelige ziel toch steeds het avontuur aan. Het is fijn om Bep als voorbeeld te hebben, je kan ook als mens met ASS je plek in de wereld veroveren!
door Ayalies Korenberg op 05-02-2024
Autisme bij vrouwen is een enorm onderbelicht - en vaak onbegrepen - onderwerp. Dat Bep Schilder hier zo prachtig over schrijft, helpt andere vrouwen enorm met her- en erkenning van hoe zij zich voelen en vaak met het leven worstelen.
door B.M. van der Veere op 04-02-2024
Een zeer persoonlijk verhaal waarin steeds de Asperger van de schrijfster doorklinkt, in het maken van keuze's voor relaties, werk, woonplaatsen. Heel erg vanuit het gevoel geschreven en steeds hoop je dat ze in haar zoektocht gelukkig zal worden. Wat ook duidelijk naar boven komt is de last uit het verleden van de streng-christelijke opvoeding.
door Alice Hendriks op 03-02-2024
Met haar ontwapenende, schilderachtige schrijfstijl kun je niet anders dan van Bep gaan houden!
door guus schilder op 03-02-2024
Passievolle trilogie - dat zegt het wel.