Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Vuur van de Vreemdeling
Deel 2: 1667 De 17de eeuw door de ogen van een loods, een koopmanszoon, een matroos en een plateelbakker

Auteur

Mirjam Molenaar

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

De vernietigende aanval op het Vlie (deel 1 - 1666) roept wraakgevoelens op. Als pacifist probeert Sytze zich aan deze sentimenten te onttrekken, maar wordt tegen wil en dank de spil tussen zijn vrienden Thomas en Hidde, die elkaar naar het leven staan. Hidde legt via de Engelse Thomas de hand op een zeer nuttige informant. Thomas ziet zich genoodzaakt de wapens op te pakken. Lukt het de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden om Engeland op de knieën te dwingen? Worden Chatham en Harwich vernietigd? Wie zit er achter de grote brand van Londen? Wat zijn de gevolgen van de oorlog voor de vriendschappen van Sytze, Thomas en Hidde? En… welk familiegeheim ontrafelt Sytze op zijn zoektocht naar de herkomst van het astrolabium?

Over de auteur

Het Vuur van de Vreemdeling is Molenaars debuutroman, die in twee delen uitgegeven wordt. Ze begon haar carrière als keramist en werkte ruim twintig jaar in het voortgezet onderwijs. Gedreven door een fascinatie voor zowel jonge mensen en identiteitsontwikkeling als voor oude ambachten, beschrijft ze in dit boek niet alleen de ontknoping van de Tweede Nederlands-Engelse oorlog, maar ook de identiteitsstrijd van de drie jongens, de wereld van grond en klei bij de plateelbakkers en de rol die vluchtelingen hierin spelen. Delfts en Fries blauw blijken een aangrijpende oorsprong te hebben. In deze roman hebben, behalve drie jonge mannen, een paar sterke vrouwen uiteindelijk een doorslaggevende rol.

Productinformatie

ISBN
9789464896664 / 978-94-648-9666-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-11-2023
Taal
Nederlands

Genre
Romans
Kwalificaties
17e eeuw, ca. 1600 tot ca. 1699

Uitvoering
Paperback
Pagina's
318
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 9
Inkijk pagina 10

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Mirjam ter Maat op 29-05-2024
Nog niet eerder zo'n boek gelezen die zo veel beschrijft over het leven in de 17e eeuw. De gedachten, de uitdrukkingen, het gevoel van de verschillende personages, naast alle details die worden beschreven van wat ze doen en waar ze zijn. Niet in langdradige zinnen overigens, maar helder en beeldend opgeschreven.
Vindt het zelf erg fijn om de verschillen te lezen in hoe elk personage zich verhoudt tot de tijd waarin dit verhaal zich speelt. Je kunt nu als het ware in de tijd terugkijken naar die personen die zich zijn gaan onderscheiden van anderen, die een weg hebben gebaand voor de latere generaties.