Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Stroomgebied
Een zoektocht naar evenwicht

Auteur

Pieter Zevenhuizen

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De opvolger van Doorslag en Overslag. In deze novelle worstelt een student met de uitdagingen van het moderne leven. Netflix kijken wordt hem verboden, zijn carrière verloopt niet vlekkeloos. Hij belandt in diverse milieus en settings in binnen- en buiteland, waar hij op onverwachte en soms hilarische wendingen stuit. Zal het hem lukken om deze hordes te nemen en zijn balans, zijn evenwicht te hervinden? De lezer wordt meegevoerd naar zes bijzondere locaties.

Over de auteur

Pieter Zevenhuizen (1952) is geboren in het Zuid-Hollandse Maasland. Hij studeerde Franse taal- en letterkunde aan de universiteit van Groningen, waarna hij leraar werd aan een gymnasium in het zuiden des lands. Na zijn pensionering vond hij de tijd om de verhalen, waaraan hij al jaren werkte, te voltooien, nieuwe te schrijven en samen te voegen tot een geheel. Daarbij dook hij veelvuldig in het verleden en volgde hij de actualiteit met argusogen, beide als onuitputtelijke inspiratiebronnen voor zijn prozakoker. Met als resultaat de verhalenbundels Doorslag en Overslag en de novelle Stroomgebied.

Productinformatie

ISBN
9789464898484 / 978-94-648-9848-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
86
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 11
Inkijk pagina 12
Inkijk pagina 13

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Doorslag verhalen

Pieter Zevenhuizen

In Doorslag werken de personages aan hun bevrijding. Maar hoe doen zij dat? Hoe proberen zij los te raken uit het keurslijf, de gevangenis, de tredmolen van hun voorspelbare, vastgelopen bestaan? Al die totaal verschillende mensen, van rijk tot arm, van invloedrijk tot onbeduidend, die figureren in een palet van uiteenlopende milieus? En dan de belangrijkste vraag: wat komt er van hun ommekeer terecht?
In vijftien korte verhalen wordt de lezer meegevoerd naar plaatsen in binnen- en buitenland, waar hij op bijzondere omgangsvormen stuit en hij getuige is van onverwachte en vaak ook hilarische wendingen. Uiteindelijk is het aan de lezer om zelf zijn oordeel te vormen…
21,99
Voorkant cover

Overslag Over bevrijding en de grenzen van het milieu

Pieter Zevenhuizen

De opvolger van ‘Doorslag’. Ook in deze bundel werken de personages aan hun bevrijding. Maar hoe doen zij dat? Hoe proberen zij los te raken uit het keurslijf, de gevangenis, de tredmolen van hun voorspelbare, vastgelopen bestaan? Hoe handelen zij in tijden van een pandemie? Al die totaal verschillende mensen, van rijk tot arm, van invloedrijk tot onbeduidend, die figureren in een palet van uiteenlopende milieus? En dan de belangrijkste vraag: wat komt er van hun ommekeer terecht?
In vier korte verhalen wordt de lezer meegevoerd naar plaatsen in binnen- en buitenland, waar hij op bijzondere omgangsvormen stuit en hij getuige is van onverwachte en vaak ook hilarische wendingen. Uiteindelijk is het aan de lezer zelf om zijn oordeel te vormen…

18,50