Cover voorkant
Valpartij met gevolgen
Valpartij met gevolgen

Valpartij met gevolgen

Berend Huisjes

Category: Novels
  • (2)

€ 18,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Andrea, uit Voorburg, een standvastige zachtaardige vrouw, in trek bij mannen. Toen een arts in opleiding, in haar nieuwe woonplaats Vlissingen, haar hart veroverde, bloeide de liefde hevig, maar eindigde heftig toen Andrea merkte dat ze bedrogen werd.

Later trouwde ze met Karel, een weduwnaar. Het huwelijk veroorzaakte een conflict met de zoon van Karel. Na het plotseling overlijden van Karel heeft hij ervaren dat met Andrea niet te spotten valt.

Hendrik, geboren in Drenthe. Kreeg een relatie met de vijf jaar jongere Ella. Toen Ella ongehuwd zwanger werd, was het niet Christelijk zijn van Hendrik en zijn eenvoudige arbeidersafkomst een bron van conflicten. Ze trouwden desondanks. Na een buitenlands avontuur zijn ze in Zeeland gaan wonen.

Hendrik veroorzaakte een valpartij met grote gevolgen.

From the book

Andrea riep terug: ‘Hé, mongool daar op de steiger, omdat je zo verschrikkelijk vals fluit en zo lelijk bent dat de spiegel spontaan zou barsten als hij jouw smoel zou zien, zul je wel altijd zonder een vrouw door het leven gaan. Maar als je het nog één keer waagt om mij na te roepen, zal ik op de steiger klimmen om die pokdalige kop van jou eens flink te verbouwen, achterlijke Mongool.’

About the author

Berend Huisjes werd geboren in 1944. Hij schreef reeds een boek over de oorlogservaringen van zijn vader, Ik zoek mijn vader. In 1965 is hij verhuisd naar Zeeland. Van 1961 tot 1975 was hij administratief werkzaam in diverse functies bij verschillende bedrijven. In 1975 is hij overgestapt naar het onderwijs en gaf hij les in economische en administratieve vakken. Van 1993 tot 2003 was hij eigenaar en oprichter van een Administratiekantoor. Het schrijven van het boek Ik zoek mijn vader heeft bij hem het schrijversvirus losgemaakt.

Reviews

2020-07-20 19:31:46 | By: Esther Stui | Rating:
Deze eerste roman van Berend heeft mij laten lachen en ook laten nadenken over de serieuze kant van het leven. Zijn beschrijving van de levensloop van de twee hoofdrolspelers is boeiend. Je reist door verschillende provincies in het verhaal en ook Afrika wordt benoemd.Nu weet ik eindelijk uit welke dieren de "Big Five" bestaat. De schrijver bewijst dat je op alle leeftijden kunt beginnen met schrijven.

2020-06-21 11:12:29 | By: Karin B. | Rating:
Uitvoerig de personen beschreven, vooral hun levensverhaal. Sterke karakters, die de moeilijkheden overwinnen. Een verrassend gevolg van een valpartij.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Valpartij met gevolgen

Author:

Berend Huisjes

Category:

Novels

Number of pages:

118

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

31-01-2020

ISBN:

978-94-638-9947-5 / 9789463899475

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)