Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Valpartij met gevolgen

Auteur

Berend Huisjes

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Andrea, uit Voorburg, een standvastige zachtaardige vrouw, in trek bij mannen. Toen een arts in opleiding, in haar nieuwe woonplaats Vlissingen, haar hart veroverde, bloeide de liefde hevig, maar eindigde heftig toen Andrea merkte dat ze bedrogen werd.

Later trouwde ze met Karel, een weduwnaar. Het huwelijk veroorzaakte een conflict met de zoon van Karel. Na het plotseling overlijden van Karel heeft hij ervaren dat met Andrea niet te spotten valt.

Hendrik, geboren in Drenthe. Kreeg een relatie met de vijf jaar jongere Ella. Toen Ella ongehuwd zwanger werd, was het niet Christelijk zijn van Hendrik en zijn eenvoudige arbeidersafkomst een bron van conflicten. Ze trouwden desondanks. Na een buitenlands avontuur zijn ze in Zeeland gaan wonen.

Hendrik veroorzaakte een valpartij met grote gevolgen.

Over de auteur

Berend Huisjes werd geboren in 1944. Hij schreef reeds een boek over de oorlogservaringen van zijn vader, Ik zoek mijn vader. In 1965 is hij verhuisd naar Zeeland. Van 1961 tot 1975 was hij administratief werkzaam in diverse functies bij verschillende bedrijven. In 1975 is hij overgestapt naar het onderwijs en gaf hij les in economische en administratieve vakken. Van 1993 tot 2003 was hij eigenaar en oprichter van een Administratiekantoor. Het schrijven van het boek Ik zoek mijn vader heeft bij hem het schrijversvirus losgemaakt.

Productinformatie

ISBN
9789463899475 / 978-94-638-9947-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
31-01-2020
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
118
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Andrea riep terug: ‘Hé, mongool daar op de steiger, omdat je zo verschrikkelijk vals fluit en zo lelijk bent dat de spiegel spontaan zou barsten als hij jouw smoel zou zien, zul je wel altijd zonder een vrouw door het leven gaan. Maar als je het nog één keer waagt om mij na te roepen, zal ik op de steiger klimmen om die pokdalige kop van jou eens flink te verbouwen, achterlijke Mongool.’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Karin B. op 21-06-2020
Uitvoerig de personen beschreven, vooral hun levensverhaal. Sterke karakters, die de moeilijkheden overwinnen. Een verrassend gevolg van een valpartij.
door Esther Stui op 20-07-2020
Deze eerste roman van Berend heeft mij laten lachen en ook laten nadenken over de serieuze kant van het leven. Zijn beschrijving van de levensloop van de twee hoofdrolspelers is boeiend. Je reist door verschillende provincies in het verhaal en ook Afrika wordt benoemd.Nu weet ik eindelijk uit welke dieren de "Big Five" bestaat. De schrijver bewijst dat je op alle leeftijden kunt beginnen met schrijven.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Pieters Pad Het bijzondere en heftige levenspad van Pieter

Berend Huisjes

2 reviews

Pieter opgegroeid in Drenthe, verhuisd naar Zeeland heeft een zeer bijzonder levenspad, zowel zijn eigen levenspad, alsook de mensen die hij ontmoette. In Middelburg ontmoet hij Evert, een vroegere plaatsgenoot uit Hoogeveen. Mede door eigen ervaringen kan Pieter Evert helpen om misstanden op zijn werk voor het voetlicht te brengen. Zowel Pieter als Evert trouwen met een Middelburgse en vooral bij Evert dreigen er problemen door ethische kwesties. Heftige gebeurtenissen, conflicten, het oorlogsverleden van zijn vader en ingrijpende gezondheidsproblemen bepalen uiteindelijk de weg die Pieter gaat bewandelen. Met vallen en opstaan, komt Pieter tot de ontdekking, mede aangemoedigd door zijn omgeving, dat schrijven van korte verhalen en boeken het liefste is wat hij doet. Heftige verhalen en humor wisselen elkaar af. Dit boek, deels autobiografisch en deels fictie, eindigt met deze nieuwe weg in zijn leven, door als ruim zeventigjarige te besluiten boeken te gaan schrijven.

19,50
Voorkant cover

Het Kunstgebit Dode in een Middelburgs café

Berend Huisjes

3 reviews

De tweeling Paul en Jo lijken onafscheidelijk: Ze hebben een hoop meegemaakt in hun jeugd, ze springen voor elkaar in de bres tijdens de criminele activiteiten waarin ze uiteindelijk terechtkomen.
Eén van hen is dood aangetroffen in de toiletruimte van een Middelburgs café – wat is er gebeurd?
Om de doodsoorzaak te achterhalen, wordt door het rechercheteam het leven van de tweeling gereconstrueerd. Men hoopt zo aanwijzingen te vinden voor deze onverwachte en verdachte doodsoorzaak. Diverse mogelijke verdachten komen in beeld, het net lijkt zich te sluiten. Uiteindelijk komt er een verrassende en bizarre ontknoping.

18,99