Kleuters - Vanuit de ogen van een kleuterjuf geschreven voor ouders, studenten, opvoeders en beginnende leerkrachten

Annemarie van Bokhoven

Category: Society

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een heerlijke leeftijd vol verrassingen!
In dit boekje geeft Annemarie handvaten om de opvoeding van jonge kinderen, zowel thuis als in de klas, gemakkelijker te maken. Aan de hand van duidelijke voorbeelden, laat ze zien dat de tips die ze geeft daadwerkelijk van invloed zijn. De lezer kan tevens een ‘kijkje nemen’ in de kleuterklas, en waar je zoal mee te maken krijgt in het basisonderwijs. Dankzij de uitleg van enkele termen, is dit boek voor een grote doelgroep toegankelijk.

‘Kleuters’ is bedoeld voor ouders, opvoeders, 
beginnende leerkrachten en studenten.

From the book

Ik noem het zelf weleens de peuterpubertijd. En dat kan knap lastig zijn. Ach ja, het zijn zo van die dingen die gelukkig ook allemaal weer over gaan; het is allemaal maar tijdelijk. Later kun je er nog eens hartelijk om lachen. Maar net als je denkt: oh gelukkig, dit heb ik nu eindelijk onder de knie... dan dient zich vaak weer een nieuw ‘probleem’ aan, dus kun je voor je gevoel weer van voren af aan beginnen. Je wordt dus continu op de proef gesteld lijkt het wel. Zolang het allemaal binnen de perken blijft is het wel te doen, maar je hebt natuurlijk kinderen die niet zo snel opgeven en dat zijn de kinderen die voor grote en kleine uitdagingen zorgen en waarbij je soms graag wat hulp zou willen krijgen.
Ja, en als dan daarna de kleuterleeftijd aanbreekt en ze voor het eerst naar de basisschool gaan, dan breekt er wéér een heel nieuwe spannende periode voor hen aan. Maar niet alleen voor de kinderen, vooral ook voor de ouders, want zij moeten hun kindje ‘afgeven’ aan een juf of meester/meneer. En allerlei vragen doemen dan op... is het wel een lieve en goede leerkracht? Begrijpt hij of zij mijn kind wel? Doen ze wel de juiste dingen en helpen ze mijn kind wel zoals ik het graag zou zien? Komt mijn kind niks tekort? Dagen ze hem of haar wel genoeg uit? Dit is trouwens echt iets van de laatste jaren. Ik hoor het steeds vaker om me heen dat men bang is dat hun kind ‘tekort’ komt (niet voldoende uitdaging krijgt) en zich gaat vervelen... Ouders, ik kan u geruststellen:

‘Gun uw kind alstublieft de tijd om te ontdekken en te rijpen en geef de leerkracht het vertrouwen om het ‘beste uit uw kind te halen’. 


Dan g
eloof ik echt dat het goed komt. Daarbij is het fijn om als ouder en leerkracht goed met elkaar te communiceren.

Zeker wanneer een kind een uitdagende speel/leeromgeving krijgt kan het eigenlijk niet anders dan dat een kind op ontdekkingsreis gaat en er onder begeleiding van de leerkracht datgene uithaalt wat nodig is om goed te kunnen ontwikkelen.

About the author

Annemarie van Bokhoven, geboren in 1956, is de jongste telg uit een gezin van negen. Ze is de trotse moeder van twee kinderen en oma van twee lieve kleinkinderen. Ze is gek op dieren en heeft een paard en een poes. Ze is al ruim 38 jaar juf ‘in hart en nieren’ en geniet ontzettend van haar werk. Ze begon met het opschrijven van haar ervaringen uit het vak ‘kleuterjuf’. Eerst voor zichzelf, maar omdat ze het jammer vond dat haar opgedane kennis verloren zou gaan, bedacht ze dat het fijn zou zijn deze met anderen te delen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kleuters - Vanuit de ogen van een kleuterjuf geschreven voor ouders, studenten, opvoeders en beginnende leerkrachten

Author:

Annemarie van Bokhoven

Category:

Society

Number of pages:

114

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-05-2019

ISBN:

978-94-6389-292-6 / 9789463892926

Price:

€ 18,50

Language

Dutch