Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mijn zoektocht naar een eigen paard
Met tips voor iedereen die van paarden houdt of een eigen paard wil kopen

Auteur

Annemarie van Bokhoven

Uitvoering
Paperback
Genre
Dieren
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Aan de hand van opgedane ervaringen krijgt de lezer een beeld bij wat je kunt tegenkomen tijdens ‘de zoektocht naar’ en ‘het hebben van een eigen paard’, zoals doorzettingsvermogen, teleurstelling, hoop, geduld en vertrouwen. Het boek is een hulpmiddel voor iedereen die van paarden houdt of die de stap wil zetten om een eigen paard te kopen of net een paard heeft gekocht. Dit ‘recht uit het hart geschreven’ verhaal benadrukt de bijzondere band tussen eigenaar en paard. Dit boek biedt handreikingen, tips en inzicht om het juiste voor jouw paard te doen. Het ideale boek voor zowel de beginnende als de gevorderde ruiter.

Over de auteur

Annemarie van Bokhoven, geboren in 1956, is de jongste dochter uit een gezin van negen kinderen. Na veertig jaar ‘met hart en ziel’ kleuterjuf te zijn geweest is ze nu met prepensioen. Tegenwoordig schrijft ze graag boeken, waaronder ook voorleesverhalen voor jonge kinderen. Ze is een gelukkige moeder en oma. Dieren, muziek, kinderen, zingen, dansen en de natuur spelen een grote rol in haar leven. Al vanaf haar prille jeugd gaat ze met veel plezier met paarden om. Deze prachtige gevoelige dieren hebben dan ook een heel speciale plaats in haar hart. In al die jaren heeft ze veel gezien en geleerd. Zowel hoogtepunten als dieptepunten. Ze heeft achttien jaar van haar mooie merrie Odiene mogen genieten die centraal staat in haar boek. Omdat ze alle paarden een warm hart toedraagt, wilde ze haar ervaringen en leermomenten opschrijven en delen. Op deze manier hoopt ze dat iedereen die met paarden omgaat er zijn of haar voordeel mee kan doen. Ze hoopt middels haar boek veel paardenliefhebbers te bereiken zodat zij er samen voor de paarden een fijne leefwereld van kunnen maken. Want dat verdienen ze!

Productinformatie

ISBN
9789464504651 / 978-94-645-0465-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-04-2022
Taal
Nederlands

Genre
Dieren

Uitvoering
Paperback
Pagina's
214
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik zal dit bijzondere moment nooit meer vergeten! Daar stond ze… achteraan in het gangpad van de stal. Aan twee kanten aangebonden met een halstertouw. Na een lange zoektocht keek ik in de sprekende grote ogen van dit prachtige dier. Wát een mooi hoofd en wát een mooie merrie! Ze had een roodbruine glanzende vacht en haar ogen hadden dezelfde kleur als haar robe. Dít was het paard waar mijn dochter en ik op hadden gewacht. Of liever gezegd, deze merrie had op óns gewacht… en niet zonder reden bleek later. Het was ‘liefde op het eerste gezicht’! Wanneer ik er aan terugdenk lopen de rillingen me nóg over het lijf…

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Lisbeth op 08-09-2022
Dit boek is heel mooi geschreven
Waardoor de verbinding met mens en dier goed in balans blijft!
Met goede tips en wetenswaardigheden. Het afscheid van Odien raakte mij diep!
door Els op 27-05-2022
Een boek vol zinvolle tips, maar bovenal een boek, waarin de liefde voor het paard centraal staat. Ik vind de manier waarop de zoektocht beschreven wordt heel leuk!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Kleuters Vanuit de ogen van een kleuterjuf geschreven voor ouders, studenten, opvoeders en beginnende leerkrachten

Annemarie van Bokhoven

1 reviews

Een heerlijke leeftijd vol verrassingen!
In dit boekje geeft Annemarie handvaten om de opvoeding van jonge kinderen, zowel thuis als in de klas, gemakkelijker te maken. Aan de hand van duidelijke voorbeelden, laat ze zien dat de tips die ze geeft daadwerkelijk van invloed zijn. De lezer kan tevens een ‘kijkje nemen’ in de kleuterklas, en waar je zoal mee te maken krijgt in het basisonderwijs. Dankzij de uitleg van enkele termen, is dit boek voor een grote doelgroep toegankelijk.

‘Kleuters’ is bedoeld voor ouders, opvoeders, 
beginnende leerkrachten en studenten.

19,50
Voorkant cover

Hoera! Voorlezen is leuk! Voorleesverhalen voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Annemarie van Bokhoven

2 reviews
Een boek vol herkenbare eigentijdse verhalen geschikt voor kinderen van groep 1-2-3, geschreven in begrijpelijke taal. Voor leerkrachten van de basisschool is het een gemak om voor een heel schooljaar snel een passend verhaal te vinden, gebundeld in één boek. De verhalen zijn onderverdeeld in gekleurde categorieën, passend bij thema’s, gemoedstoestanden, de fantasie en belevingswereld van jonge kinderen. Deze categorieën zijn: emoties, fantasieverhalen, seizoenen, sociaal emotionele ontwikkeling, feesten en vieringen, algemene- en dierenverhalen. Dit boek is ook bedoeld voor ouders, opa’s en oma’s, opvoeders en kinderopvangcentra. Kinderen houden van fantasieverhalen, maar zijn ook gek op verhalen waarmee ze zichzelf kunnen identificeren. Dat geeft vertrouwen en ze leren ervan. Emoties worden besproken en dromen/wensen komen uit. Alles is mogelijk met dit voorleesboek.
21,99