Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

HELP! WORD IK WERKLOOS?

Auteur

Guillaume van den Berg

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

De individuele werknemer in een groot bedrijf ziet vandaag de dag bewegingen om zich heen die weinig goeds voorspellen. En op een dag is het misschien zover. Ontslag. Ontslagen worden is extra zuur voor de oudere werknemer. De laatste jaren is het makkelijker geworden om oudere werknemers te ontslaan. Dit gegeven houdt geen rekening met de bereidheid van werkgevers om oudere werknemers aan te nemen. Guillaume van den Berg maakte het zelf mee. Hij beschrijft zeven manieren die bedrijven hanteren om zich van grote groepen werknemers te ontdoen, maar ook zeven manieren om weer aan het werk te komen.

Over de auteur

"Ik werkte 29 jaar bij een bekend Nederlands bedrijf als internationaal telefonist, redacteur, ideeënmanager, klachtenbehandelaar, functioneel beheerder, webmaster en communicatie-adviseur. In de laatste functie was het mijn taak om te schrijven over reorganisaties en ontslagrondes. Toen overkwam het mijzelf. Wat moet iemand doen wanneer hij ontslagen wordt? Hoe kom je weer aan werk? Ik maakte het allemaal zelf mee en geef in mijn boek veel nuttige tips."

Productinformatie

ISBN
9789088348693 / 978-90-883-4869-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-04-2009
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
114
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Oké, u werkt bij een bank, een verzekeringsmaatschappij, een groot concern, of noem maar op. U werkt er al zo’n twintig, dertig jaar en u heeft al verschillende functies binnen het bedrijf vervuld. Braaf betaalde u altijd uw pensioenpremie en iedere keer als het jaaroverzicht van het pensioenfonds bij u op de mat plofte, las u welk bedrag u zou bereiken, wanneer u met pensioen zou gaan. U besteedde er nooit veel aandacht aan, het zou allemaal wel goed komen. U werkte immers al zo lang bij het bedrijf, en u had toch al meerdere keren laten zien dat u niet te beroerd was om ander werk binnen het bedrijf aan te pakken, wanneer dat nodig was? Maar de laatste tijd begint het te knagen. Reorganisaties, krimpscenario’s, outsourcingen, verhalen over efficiency, Powerpointpresentaties, gegeven door net iets te luid sprekende jonge mannen in net iets te ruim zittende grijze pakken, u begint het een beetje zat te worden. Hier en daar zijn al eens collega’s vertrokken, met ontslag, na een reorganisatie, of soms om onduidelijke redenen. Misschien heeft u zelf al eens een reorganisatie, of zelfs twee, of drie, overleefd. En op een nacht wordt u plotseling wakker. Help! Misschien ben ik nu aan de beurt! Ik haal m’n pensioen niet meer! Ik moet verdikkie na m’n vijftigste nog gaan solliciteren! Potverdikkeme. Is dat schrikken. Gefeliciteerd. Ja, u leest het goed. Gefeliciteerd.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek