Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ver trekken de treinen

Auteur

Guillaume van den Berg

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ver trekken de treinen’ is een zoektocht in gedichten. Woorden zoeken naar taal en de zin van het leven. In deel één van de bundel is de dichter de vertolker van een filosofische, lakonieke, en soms wat zwaarmoedige kijk op het leven. Wat is de zin van het shoppen in een winkelcentrum, een toren langs een snelweg, de geschiedenis van het communisme of een liedje van Drs. P? In deel twee worden woorden uitgerekt of in stukjes gehakt, uit elkaar getrokken of naast elkaar gezet. Ver trekken de treinen: om in een vertrekkende, stilstaande of ver-trekkende trein te lezen.

Over de auteur

"Ik (geboren in 1952) ben reiziger in taal, cultuur, geschiedenis, het bedrijfsleven en de wereld. Ik werkte als journalist, leraar, ideeënmanager, functioneel beheerder, klachtenbehandelaar en bedrijfsredacteur. Eerder schreef ik ‘Neder-Afrika’ en ‘Help! Word ik werkloos?’ Ik ben thans werkzaam bij het Zuid-Afrika Huis en bij een regionale kerkelijke organisatie."

Productinformatie

ISBN
9789461765338 / 978-94-617-6533-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-10-2011
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
48
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

VER TREKKEN DE TREINEN

Ver
trekken de treinen
het land in
Eerst
moeten de treinen vertrekken
om ver te trekken
De vertrekkende treinen moeten eerst vertrekken om ver te trekken
Dan zijn het
vertrekkende treinen die ver trekken
Ze kunnen verrekken
die verrekte vertrekkende treinen die ver trekkenReviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Coby Antons op 13-03-2016
Top bundel ! Vanuit het hart geschreven ?

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Neder Afrika

Guillaume van den Berg

Neder ­ Afrika, een novelle over de andere jaren ’80, speelt zich af in Amsterdam en Kampala. Hoofdpersonen zijn Guul van Bergen en Willem Montis. Guul van Bergen worstelt met zijn geloof. Hij wil ‘iets doen’ om het verschil te maken en organiseert een vrijwilligerskamp in Oeganda. Maar hij komt er achter dat de dominee voor wie de vrijwilligers werken een charlatan is. De andere hoofdpersoon, Willem Montis, is werkstudent en wil eindelijk wel eens afstuderen. Ook moet hij nog een stukje schrijven. De twee hoofdpersonen kennen elkaar niet, maar hun werelden vloeien in elkaar over als het onthutsende einde nadert.
21,99
Voorkant cover

HELP! WORD IK WERKLOOS?

Guillaume van den Berg

De individuele werknemer in een groot bedrijf ziet vandaag de dag bewegingen om zich heen die weinig goeds voorspellen. En op een dag is het misschien zover. Ontslag. Ontslagen worden is extra zuur voor de oudere werknemer. De laatste jaren is het makkelijker geworden om oudere werknemers te ontslaan. Dit gegeven houdt geen rekening met de bereidheid van werkgevers om oudere werknemers aan te nemen. Guillaume van den Berg maakte het zelf mee. Hij beschrijft zeven manieren die bedrijven hanteren om zich van grote groepen werknemers te ontdoen, maar ook zeven manieren om weer aan het werk te komen.
18,99
Voorkant cover

Het Martelinstituut

Guillaume van den Berg

De middelbare school is het ergste wat je in een gemiddeld westers bestaan kan overkomen. Leraren zijn gek, lui, saai, vies, snappen niet dat je ’t niet snapt of regeren met ijzeren vuist. Routineus raffelen ze hun lesje af of proberen wanhopig orde te houden. Nuancering is zinloos, want in ‘Het Martelinstituut’ gaat het om de beleving van een adolescent. En het feit dat we het hier over twee middelbare scholen aan het einde van de jaren ’60 en begin jaren ’70 van de vorige eeuw hebben, geeft aan dat de mythe van de ‘goeie ouwe tijd’ niet bestaat.
20,50