Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wie Mij eet… Er zit meer in brood en wijn
Sleutels naar al onze rijkdommen in Jezus

Auteur

Ignace Demaerel

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het laatste avondmaal van Jezus wordt in alle christelijke kerken geregeld herdacht en gevierd. De grote vraag is of we er wel alle rijkdommen uithalen die erin zitten. Dit boek wil dieper graven naar de vele verrassende betekenissen van brood en wijn in de Bijbel. Uiteindelijk blijkt dat alle krachtlijnen van de Bijbelse boodschap hier samenkomen: bloed en offer, kruis en lijden, verzoening en redding, genade en nieuw verbond, opstandingsleven en overwinning. Via brood en wijn wil dit boek doorsteken naar de fundamenten van ons kostbare geloof. Het is een pleidooi om bewuster en vreugdevoller om te gaan met alle bronnen van het heil.

Over de auteur

Ignace Demaerel (1961) heeft een passie om dieper in de Bijbel te duiken en verborgen schatten naar boven te halen. Hij is godsdienstleraar en pastor in Brussel, gebedscoördinator in België en columnist. Zo publiceerde hij reeds een brochure over eenheid, een boek over gebed en ‘Jezus 2.0’, een boek over Jezus voor deze generatie. Hij is getrouwd met Miet en vader, pleegvader, schoonvader en grootvader. Hij studeerde wijsbegeerte en godgeleerdheid, en was een tijdlang ondervoorzitter van de Evangelische Alliantie Vlaanderen.

Productinformatie

ISBN
9789402238082 / 978-94-022-3808-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-08-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
188
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Er zijn in ons leven van die dingen die we doen of zeggen, die het wézen van ons bestaan raken, de kern van het leven, de fundamenten van onze identiteit, onze eeuwige bestemming. Maar door de regelmaat waarmee we ze doen, kunnen ze zo gemakkelijk ‘gewoon’ worden en tot een holle routine vervallen. Liefde is daarvan een voorbeeld. Liefde is een kracht, die onze diepste snaar kan doen trillen, een gloed die ons boven onszelf uittilt. Maar iedereen die ooit hevig verliefd was of intens liefgehad heeft, weet hoe gemakkelijk de sleur in een jarenlange relatie kan binnensluipen: die kostbare toewijding aan en van onze partner kan alledaags en evident worden. Iedereen echter die deze onbetaalbare liefde belangrijk genoeg vindt om een leven lang te koesteren, zal duizend creatieve wegen zoeken (én vinden!) om dit geenszins te laten gebeuren, maar de liefde blijvend fris te houden.
Ook in het christelijke leven hebben we gelijkaardige verschijnselen: in de kerk gebruiken we vaak en gemakkelijk woorden als ‘genade’, ‘verbond’, ‘geloof’, ‘bekering’, ‘vergeving’… alsof het dagelijkse, eendimensionale realiteiten zijn. Maar elk daarvan ontsluit een hele wereld die, als we ze ten volle beseffen, ons overweldigt en ons wezen diep vanbinnen verandert. Wie het vergund wordt een blik te werpen in de diepte van Gods genade en vergeving, wie zijn onmeetbare goedheid ‘proeft’, kan geen droge ogen meer hebben.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

95 stellingen over het humanisme Christendom en Verlichting, secularisme en vrijzinnigheid

Ignace Demaerel

Sinds de toenemende secularisatie is de plaats van God en godsdienst steeds meer problematisch in onze westerse cultuur. Maar wat is het alternatief voor het christelijke erfgoed van Europa? Humanisme stelt de méns centraal in alles, maar: kan je ‘geloven in de mens’ zoals je in God kan geloven? Is dit echt wel rationeel en houdbaar? En vooral: wordt onze maatschappij daardoor ménselijker? Kan je ‘God’ zomaar wissen uit onze cultuur en onze waarden zonder dat deze als een pudding inzakken? De vrijzinnigheid is altijd uitermate kritisch geweest tegenover de Kerk – en op zich mag dat ook – maar wat als we haar eens met dezelfde criteria beoordelen?
22,50
Voorkant cover

Mag God nog God zijn? De clash van godsbeelden in een postmoderne tijd

Ignace Demaerel

God en godsdienst zijn niet dood te krijgen. Is de mens dan toch ‘ongeneeslijk religieus’? De religiemarkt wordt echter overspoeld door nieuwe, soms zelf gebricoleerde spiritualiteiten: is dit ‘veelkleurig pluralisme’ of eerder levensbeschouwelijke chaos? Mogen we ook kritisch kijken naar goden en afgoden? Welke voorstellingen van God zitten eigenlijk in uw en mijn hoofd? En zijn ze niet sowieso te klein? Bestaan er geldige criteria om misvormde godsbeelden te scheiden van authentieke? Dit boek overloopt christelijke en heidense beelden, ouderwetse en (post)moderne, westerse en oosterse, filosofische en irrationele, bizarre en mooie… Gemakkelijk is deze zoektocht zeker niet, maar wel noodzakelijk voor spirituele eerlijkheid. Want onze godsbeelden bepalen ingrijpend onze mensbeelden, en dus al onze dagelijkse keuzes.

24,99
Voorkant cover

De boeiendste Persoon van het heelal 365 uitnodigingen om God te kennen

Ignace Demaerel

‘God kennen’ is volgens Jezus de omschrijving van het eeuwige leven (Joh. 17:3), met andere woorden dé sleutel tot écht leven. Maar gemakkelijk of simpel is dit niet: onze Schepper overstijgt ons bevattingsvermogen op alle vlakken. Positief gezegd: Hem leren kennen blijft een levenslange uitdaging en avontuur. In dit geloofsdagboek biedt Ignace Demaerel 365 korte meditaties vanuit een veelheid aan invalshoeken, gelijkenissen of anekdotes: over wie deze intrigerende God is, en over óns proces – met vallen en opstaan - om Hem te leren kennen. Hopende dat de lezer hierin pareltjes vindt, eyeopeners en verfrissende perspectieven op ‘de boeiendste Persoon van het heelal’.

25,99