De boeiendste Persoon van het heelal
365 uitnodigingen om God te kennen
- Auteur
-
Ignace Demaerel
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Geloofszaken
- Prijs
- € 25 ,99
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)
Samenvatting
‘God kennen’ is volgens Jezus de omschrijving van het eeuwige leven (Joh. 17:3), met andere woorden dé sleutel tot écht leven. Maar gemakkelijk of simpel is dit niet: onze Schepper overstijgt ons bevattingsvermogen op alle vlakken. Positief gezegd: Hem leren kennen blijft een levenslange uitdaging en avontuur. In dit geloofsdagboek biedt Ignace Demaerel 365 korte meditaties vanuit een veelheid aan invalshoeken, gelijkenissen of anekdotes: over wie deze intrigerende God is, en over óns proces – met vallen en opstaan - om Hem te leren kennen. Hopende dat de lezer hierin pareltjes vindt, eyeopeners en verfrissende perspectieven op ‘de boeiendste Persoon van het heelal’.
Over de auteur
Productinformatie
- ISBN
- 9789464683370 / 978-94-646-8337-0
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 09-12-2022
- Taal
- Nederlands
- Genre
- Geloofszaken
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 400
- Formaat
- 16 x 24 cm
- Illustraties
- Nee
Inkijk
Als iemand jou de directe vraag zou stellen: “Ken jij God?”, wat zou je dan antwoorden? Deze vraag is zelf al erg verwarrend: hoe zelfzeker ben je op dit vlak? Een simpel ‘nee’ of ‘ja’ volstaan niet. Is het niet pretentieus en aanmatigend om hier volmondig ‘ja’ op te zeggen? Hoe kan je Iemand kennen die oneindig veel groter is dan jou? Ken je God voor 50%, 5%, 0,5%? Je wéét toch niet hoeveel je over Hem níet weet: hoe kan je jezelf dan zelfs quoteren? Laten we niet vergeten: ‘kennen’ is een wérkwoord! Het vraagt arbeid en discipline, lezen en studeren, gaat via zoeken en tasten, veel vragen en - naar ons gevoel soms - weinig antwoorden, twijfelen en zuchten… Is het dan al die noeste arbeid waard? Wel, voor allerlei hobby’s en amusement zijn mensen wel bereid - soms héél grote - offers te brengen en door te zetten, just for fun. Is God echter niet ‘een ietsje belangrijker’ dan postzegels verzamelen of zo? Mág het moeite kosten a.u.b.? God zoeken moet je goéd doen of niet doen! ‘Half en half’ kan niet, want God is God. Godsdienst is geen vrijblijvende hobby zoals kleiduifschieten. God zoeken is anders dan elke andere bezigheid: het is een ‘ontologische plicht’ tegenover onze Schepper, en ons ultieme levensdoel verdient absolute prioriteit! Een huwelijk kan je ook niet ‘half’ doen. God leren kennen kost moeite, en het mág moeite kosten! Zoals een huwelijk of een gezin, en zoals andere dingen die we écht belangrijk vinden! Er zijn mensen die hiervoor alles opgeofferd hebben, hun hele hebben en houden verkocht, vervolging doorstaan, de stilte en eenzaamheid opgezocht, of 40 dagen gevast: om ‘het enige belangrijke’ te zoeken in dit aardse leven, datgene wat eeuwigheidswaarde heeft.
Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek
Ook van deze auteur
Wie Mij eet… Er zit meer in brood en wijn Sleutels naar al onze rijkdommen in Jezus
Ignace Demaerel
95 stellingen over het humanisme Christendom en Verlichting, secularisme en vrijzinnigheid
Ignace Demaerel
Mag God nog God zijn? De clash van godsbeelden in een postmoderne tijd
Ignace Demaerel
God en godsdienst zijn niet dood te krijgen. Is de mens dan toch ‘ongeneeslijk religieus’? De religiemarkt wordt echter overspoeld door nieuwe, soms zelf gebricoleerde spiritualiteiten: is dit ‘veelkleurig pluralisme’ of eerder levensbeschouwelijke chaos? Mogen we ook kritisch kijken naar goden en afgoden? Welke voorstellingen van God zitten eigenlijk in uw en mijn hoofd? En zijn ze niet sowieso te klein? Bestaan er geldige criteria om misvormde godsbeelden te scheiden van authentieke? Dit boek overloopt christelijke en heidense beelden, ouderwetse en (post)moderne, westerse en oosterse, filosofische en irrationele, bizarre en mooie… Gemakkelijk is deze zoektocht zeker niet, maar wel noodzakelijk voor spirituele eerlijkheid. Want onze godsbeelden bepalen ingrijpend onze mensbeelden, en dus al onze dagelijkse keuzes.