Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het boekje tegen angst
Drie reddingsboeien voor stressvolle en angstaanjagende situaties

Auteur

Stan Lenssen

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Of je nu voor de klas staat of premier bent, iedereen kent angst en stress. Ze komen voort uit een oeroud overlevingssysteem dat zetelt in ons brein. Dat systeem hielp ons uitstekend toen we nog ronddoolden op de steppe. Maar onze leefomgeving is in korte tijd ingrijpend veranderd. Angst en stress zitten ons nu vaker dwars dan dat ze ons dienen. Zo krijgen we een black-out op een examen of in een sollicitatiegesprek, en voelen we ons onzeker in gezelschap. Niet handig. Dit boekje helpt je om adequater te reageren. Treed binnen in een kalme wereld van succes en zelfvertrouwen. Met drie simpele methodes blijf je angst en stress de baas.

Over de auteur

Stan Lenssen (1958) is gecertificeerd coach te Amsterdam en schrijver. Hij startte zijn loopbaan in de horeca, werd bedrijfskundige en ict’er, betrad de corporate wereld, ging ondernemen en richtte gezondheidswinkels op. Naast zijn werk vervulde hij bestuursfuncties voor allerlei maatschappelijke organisaties. Stan is al jaren een verwoed blogger. Hij publiceert over psyche en gedrag. Zijn schrijfstijl is vlot en kleurrijk; zijn teksten bevatten volop treffende anekdotes. Eerder verscheen van hem De waan van de wedloop. Dat werd een broodnodig en inspirerend boek genoemd.

Productinformatie

ISBN
9789402241402 / 978-94-022-4140-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-12-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
62
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Zo werkt angst dus - het is een volledig geautomatiseerd overlevingsmechanisme. Dat mechanisme was onontbeerlijk voor ons overleven toen we nog ronddoolden op de steppe met haar nooit aflatende gevaren. Het is nog steeds onontbeerlijk wanneer er iets niet goed gaat in het verkeer.
Maar in een relatief korte periode in de geschiedenis van de mensheid, is de steppe uit beeld verdwenen en daarmee de bedreigingen die bij die natuurlijke omgeving hoorden. Wij zijn compleet anders gaan leven. Ons rationele brein weet daar alles van. Het is alleen nog niet doorgedrongen tot het emotionele brein daaronder. Dat functioneert nog als vanouds. Bij elke uitdaging en elk gevaar waar je voor komt te staan, brengt het het klassieke angstmechanisme in stelling. Je directe veiligheid wordt uitgedaagd, zo voelt het oerwezen. En dan zijn er slechts drie opties: vechten, vluchten of bevriezen.
Helaas zijn we anno nu zelden met een van die drie opties echt geholpen. Onze uitdagingen en gevaren zijn van een heel ander karakter dan in de steppetijd. Toen was onze neocortex een sta-in-de-weg - nu hebben we hem juist heel hard nodig. Toen was er directe, fysieke actie geboden om te overleven - nu vragen onze uitdagingen en gevaren om slimheid, tactiek, visie en planning.
In het voorbeeld van Anouk toonde angst zich een grote vriend; onbetaalbaar en levensreddend. Maar diezelfde grote vriend ontpopt zich in veel moderne situaties als een grote vijand.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek