Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hartscherven & Winterkou

Auteur

Giovanni J. Balto

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Willen we echt weten wat er zich achter het doek afspeelt? Hoe
het allemaal in z’n werking gaat? Hoeveel ogen nu werkelijk
op je neerkijken? Voor het hoofdpersonage worden deze vragen
alleen maar met de dag vermoeiender tot en met de dag dat hij
ze liever wil laten verdwijnen. Alleen blijkt dat niet mogelijk.
Vervaagt sleept hij zich dan maar voort, ongeïnteresseerd in
wat de volgende onbekende stap met zich meebrengt. Er rest
nu nog maar een enkele eenzame vraag waar de vermoeidheid
nog niet toegeslagen is: Hoeveel verdwijnt er nu werkelijk als
je je enkel maar kan verschuilen?

Over de auteur

Hoewel de auteur zich graag menselijk wil opstellen, heeft
hij moeite om het juiste gezicht op te zetten. Vooral omdat hij
niet weet welke de zijne moet zijn. Daarom voelt hij zich toch
comfortabeler om dat over te laten aan de enkelingen die één
van z’n werken een kans heeft gegeven. Bij hem heerst enkel
nog de hoop op begrip van de lezer over zijn keuze om zich
achter het boek te houden.

Productinformatie

ISBN
9789402250206 / 978-94-022-5020-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-01-2019
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
72
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Alles ging verkeerd die avond op de trein. Dat is de grootste fout die ik gemaakt heb. Dat ik de juiste gevoelens had op het verkeerde moment. En die gevoelens hielden geen liefde in, niet elk gevoel hoort dat te zijn. Er zijn er nog zovelen die even belangrijk of nog levensnoodzakelijker zijn. Het leek wel een episode uit zo’n slechte tienerserie. Sorry om je teleur te stellen, maar dit is het echte leven met echte problemen die niet opgelost kunnen worden met een filmattitude. Ik vraag hen toch niet om een psycholoog te zijn, maar een vriend. Gewoon iemand die ik kan vertrouwen, iemand die me kan helpen. Iemand waarmee…waarmee ik gewoon kan praten zonder me zo slecht te voelen. Blijkbaar bestaat die niet, althans niet voor mij. Is dat echt zo veel gevraagd? Ben ik zo egoïstisch om zo iemand te willen. Zo’n huilebalk en zaag?
Laat het ook maar zitten. Ik heb hier echt genoeg van. De tijd van praten is voorbij.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Woeste bergen, dode sterren

Giovanni J. Balto

Soms voelen we ons niets meer dan een silhouet. Een zwart spekje in het middelpunt van een gigantisch universum. Op kleinere schaal is dit een punt in het woordenlabyrint dat een boek maakt. Dan lijkt het alsof niks meer zin heeft, maar als je zou verdwijnen. Dan stort de hele structuur in elkaar.


Het hoofdpersonage weet niet wat hem overkomt. Hij valt zonder enig besef in een geheimzinnige zoektocht naar iets wat hij eigenlijk liever niet wil vinden. De lugubere elementen vloeien mee met de somberheid tot ze een melancholisch geheel vormen. De zoektocht verloopt moeizaam. De woorden zijn roestig en scherp. Pas op met wat je leest, en zorg dat je zijn zoektocht niet deelt.

18,50
Voorkant cover

Zelfs als we verloren zijn

Giovanni J. Balto

Middenin de wilde zee verschanst zich een mysterieus eiland waar legendes en geruchten de waarheid achter een dichte mist verbergt. Desondanks de mogelijke gevaren, waagt de Noorse Egir het om één van deze mogelijke onwaarheden na te jagen. Niet vanwege een plotse opdoeming van heldenmoed, maar eerder een gemis wat hem op de dool stuurt naar het laatste stuk hoop wat er hem rest. Met niets meer dan een rode vlam probeert hij zijn uitgedoofd hart terug aan te wakkeren met zelfs maar het kleinste vonkje hoop, maar misschien vind hij in de gloed van zijn eenzame lichtbron wel iets of iemand met meer herkenning dan hij ooit had gedacht.
20,50
Voorkant cover

Aan een verloren storm

Giovanni J. Balto

Na de ontdekking van een mysterieuze foto uit haar vergeten verleden, waagt Adela haar aan een onbegonnen zoektocht naar de eens geliefde figuren die haar op die foto vergezelden. Haar treinreizen brengen haar doorheen de vele rijkdommen die de Verenigde Staten van de Roarin' 20s te bieden heeft. Maar de feeststemming wordt al snel gedempt wanneer het blijkt dat haar hervonden waardevolste bezit in een nachtmerrie dreigt te veranderen wanneer het verkreukelde zwart-witte portret, een levensechte kleur verkrijgt.
20,50
Voorkant cover

Pedoni A Sinistra

Giovanni J. Balto

De Franse Gabriël eindigt na vele verhuizingen in het Italiaanse Firenze, waar hij al meteen op zijn eerste schooldag iemand op het oog heeft. Wat hij echter niet doorheeft, is dat deze Italiaanse vreemdeling niet alles op het eerste zicht prijsgeeft. Maar verblind door zijn liefde op het eerste zicht, weerhoudt niets hem ervan om zijn mysterieuze schoolkameraad voor zich te winnen. Desondanks Gabriëls hoop dat deze romance wel degene zal worden waar hij altijd al van gedroomd heeft, moet hij zich toch weten te balanceren op het zeer nauwe traject richting zijn paradijs. Tenminste als hij effectief een kans wil maken bij het nestelen in Matteo's hart.
21,99
Voorkant cover

Over het ijs en ver weg

Giovanni J. Balto

1 reviews

De Tsjechische Cílinka waagt zich eraan om in 1929 deel te nemen aan een zeppelinexpeditie naar de Noordpool. Aan boord ontmoet ze allerlei vreemde figuren, de één al meer verdacht dan de ander. Vooral de expeditieleider Mr. Lapêche zint haar niet geheel, mede door al zijn rare karaktertrekjes en verdachte houdingen. Haar observaties van het schokkende gebrek aan professionalisme aan boord, laat haar geloven dat de expeditie ten dode is opgeschreven. Alleen, wie zal dan de doodsteek leveren? Tenminste als deze van een mensenhand komt. Maar de grootste vraag blijft: wat is nu eigenlijk het werkelijke doel van deze expeditie, en waar ligt de ware bestemming over dat ijs en ver weg?

21,50