Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Over het ijs en ver weg

Auteur

Giovanni J. Balto

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Tsjechische Cílinka waagt zich eraan om in 1929 deel te nemen aan een zeppelinexpeditie naar de Noordpool. Aan boord ontmoet ze allerlei vreemde figuren, de één al meer verdacht dan de ander. Vooral de expeditieleider Mr. Lapêche zint haar niet geheel, mede door al zijn rare karaktertrekjes en verdachte houdingen. Haar observaties van het schokkende gebrek aan professionalisme aan boord, laat haar geloven dat de expeditie ten dode is opgeschreven. Alleen, wie zal dan de doodsteek leveren? Tenminste als deze van een mensenhand komt. Maar de grootste vraag blijft: wat is nu eigenlijk het werkelijke doel van deze expeditie, en waar ligt de ware bestemming over dat ijs en ver weg?

Over de auteur

De auteur wil zijn doorgronde biografie nog graag even op ijs laten staan. Niet dat hij veel met schaatsen heeft, maar zo ziet hij nu eenmaal zijn nieuwste verhaal. Als een project dat een tijdje op ijs heeft moeten liggen, omdat de auteur nooit echt thuis te vinden was in de wereld van thrillers. Zijn eerste poging is hetgeen u nu hopelijk in uw handen houdt, en hij hoopt dat het u zal kunnen bekoren. Er is dan ook een grote hoeveelheid aan moeite en voorbereiding aan voorafgegaan, die nog meer tijd in beslag nam dan het alom gevreesde schrijfproces. Toch vond hij het project de moeite waard, en hoopt hij dat u datzelfde idee eraan zal overhouden wanneer u dit verhaal ontdooit.

Productinformatie

ISBN
9789464899542 / 978-94-648-9954-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 90
Inkijk pagina 91
Inkijk pagina 92

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Tania op 01-07-2024
het is een heel mooi geschreven boek, waarbij ik kippenvel kreeg bij de laatste hoofdstukken.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Woeste bergen, dode sterren

Giovanni J. Balto

Soms voelen we ons niets meer dan een silhouet. Een zwart spekje in het middelpunt van een gigantisch universum. Op kleinere schaal is dit een punt in het woordenlabyrint dat een boek maakt. Dan lijkt het alsof niks meer zin heeft, maar als je zou verdwijnen. Dan stort de hele structuur in elkaar.


Het hoofdpersonage weet niet wat hem overkomt. Hij valt zonder enig besef in een geheimzinnige zoektocht naar iets wat hij eigenlijk liever niet wil vinden. De lugubere elementen vloeien mee met de somberheid tot ze een melancholisch geheel vormen. De zoektocht verloopt moeizaam. De woorden zijn roestig en scherp. Pas op met wat je leest, en zorg dat je zijn zoektocht niet deelt.

18,50
Voorkant cover

Hartscherven & Winterkou

Giovanni J. Balto

Willen we echt weten wat er zich achter het doek afspeelt? Hoe
het allemaal in z’n werking gaat? Hoeveel ogen nu werkelijk
op je neerkijken? Voor het hoofdpersonage worden deze vragen
alleen maar met de dag vermoeiender tot en met de dag dat hij
ze liever wil laten verdwijnen. Alleen blijkt dat niet mogelijk.
Vervaagt sleept hij zich dan maar voort, ongeïnteresseerd in
wat de volgende onbekende stap met zich meebrengt. Er rest
nu nog maar een enkele eenzame vraag waar de vermoeidheid
nog niet toegeslagen is: Hoeveel verdwijnt er nu werkelijk als
je je enkel maar kan verschuilen?
17,50
Voorkant cover

Zelfs als we verloren zijn

Giovanni J. Balto

Middenin de wilde zee verschanst zich een mysterieus eiland waar legendes en geruchten de waarheid achter een dichte mist verbergt. Desondanks de mogelijke gevaren, waagt de Noorse Egir het om één van deze mogelijke onwaarheden na te jagen. Niet vanwege een plotse opdoeming van heldenmoed, maar eerder een gemis wat hem op de dool stuurt naar het laatste stuk hoop wat er hem rest. Met niets meer dan een rode vlam probeert hij zijn uitgedoofd hart terug aan te wakkeren met zelfs maar het kleinste vonkje hoop, maar misschien vind hij in de gloed van zijn eenzame lichtbron wel iets of iemand met meer herkenning dan hij ooit had gedacht.
20,50
Voorkant cover

Aan een verloren storm

Giovanni J. Balto

Na de ontdekking van een mysterieuze foto uit haar vergeten verleden, waagt Adela haar aan een onbegonnen zoektocht naar de eens geliefde figuren die haar op die foto vergezelden. Haar treinreizen brengen haar doorheen de vele rijkdommen die de Verenigde Staten van de Roarin' 20s te bieden heeft. Maar de feeststemming wordt al snel gedempt wanneer het blijkt dat haar hervonden waardevolste bezit in een nachtmerrie dreigt te veranderen wanneer het verkreukelde zwart-witte portret, een levensechte kleur verkrijgt.
20,50
Voorkant cover

Pedoni A Sinistra

Giovanni J. Balto

De Franse Gabriël eindigt na vele verhuizingen in het Italiaanse Firenze, waar hij al meteen op zijn eerste schooldag iemand op het oog heeft. Wat hij echter niet doorheeft, is dat deze Italiaanse vreemdeling niet alles op het eerste zicht prijsgeeft. Maar verblind door zijn liefde op het eerste zicht, weerhoudt niets hem ervan om zijn mysterieuze schoolkameraad voor zich te winnen. Desondanks Gabriëls hoop dat deze romance wel degene zal worden waar hij altijd al van gedroomd heeft, moet hij zich toch weten te balanceren op het zeer nauwe traject richting zijn paradijs. Tenminste als hij effectief een kans wil maken bij het nestelen in Matteo's hart.
21,99