Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lijdinggeven bij de gemeente

Auteur

Peter Verkerk

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Fraude, mismanagement, blunders, intimidatie op de werkvloer: het komt allemaal naar voren in het boek Lijdinggeven bij de gemeente. Maar het accent ligt toch bij het onvermogen van managers om dit tegen te gaan en in een aantal gevallen wordt duidelijk dat managers misschien juist wel de oorzaak zijn van alle kwaad. De auteur probeert in dit boek tevens een antwoord te vinden op de hamvraag: waarom zijn het juist vaak de nitwits die erin slagen leidinggevende te worden?

Over de auteur

"Ik woon in Landsmeer, samen met mijn dochter. Ik ben nog steeds ambtenaar bij een gemeente. Vlak voor mijn vertrek uit Amsterdam ben ik begonnen met schrijven. De belevenissen daar waren te bijzonder om niet te beschrijven. Het schrijven had deels een therapeutisch doel. Ik vond het echter ook gewoon leuk. Collega’s die stukjes gelezen hadden, adviseerden mij om het verhaal uit te geven. Ik nam dit advies ter harte."

Productinformatie

ISBN
9789460896316 / 978-94-608-9631-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-08-2010
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Wat kijk je raar, Hans", zei Tulp. "Er staat een paard in mijn kamer!", riep Oostenrijker verdwaasd. "Dat klopt", zei Tulp op een toon alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. "Die hebben ze gisteravond weggesleept." Krekrev zette grote ogen op. "Een paard sleep je toch niet weg?", stamelde Hans. "Als die in overtreding staat wel", sprak Ruud plechtig. "Wie heeft hem versleept?" "Ik geloof Henk van Gekkum met Bergmeijer." "Oh God. Van Gekkum weer. Laat hem gelijk maar even binnenkomen." Maar dat hoefde niet meer, want de boosdoener kwam net aanlopen. Het was een grote forse man, met weinig haar en een vrolijk gezicht. Toen Krekrev hem zag aankomen moest hij onwillekeurig denken aan de boeken van Pietje Bell die hij vroeger las. "Wat heb jij nu gedaan, Henk?", vroeg Oostenrijker. Krekrev was verbaasd dat het hoofd zijn medewerker op de gang aansprak, maar was te nieuwsgierig om zich beleefd te verwijderen. "Wat heb ik nu weer gedaan?", vroeg Henk met zijn onschuldigste gezicht. "Er staat een paard in mijn kamer!", riep Oostenrijker. "Ooh, dat. Die hebben we gisteravond weggesleept." "Je sleept toch geen paard weg!" "Ja natuurlijk wel. Hij stond in overtreding op een laad- en loshaven." Krekrev had inmiddels moeite zijn lachen in te houden, want Oostenrijker had geen enkel idee wat hij met de bizarre situatie aan moest en van Gekkum speelde daar feilloos op in. "Kijk Hans. Ik ben Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Ik heb de eed afgelegd dat ik voertuigen in overtreding bekeur en wegsleep. Dit was een paard met een kar erachter en dan is het een voertuig. Hij stond op een laad- en loshaven en dus hebben we hem weggesleept."

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De kinderen van Zeron Valadin deel 1

Peter Verkerk

Het kleine koninkrijk Zeron wordt in haar bestaan bedreigd door de Unars, een wrede barbaren stam. Zeron is intern verscheurd en heeft een zwakke koning. De enige manier om Zeron te redden is samenwerken met Carna, het grote koninkrijk in het zuiden. Maar ook Carna is intern verdeeld. Bovendien verbieden de religies een samenwerking tussen beide landen. Op de achtergrond werken geheimzinnige mannen aan een plan om een nieuwe koning op de troon van Carna te zetten en samenwerking tussen Zeron en Carna mogelijk te maken. Zonder dat hij het weet wordt daarvoor de leraar Kamoni ingezet. Het zijn de kinderen van Zeron die de strijd moeten aangaan. Maar zijn ze nog op tijd? En kunnen de kinderen van Zeron hun land nog redden?
23,99
Voorkant cover

De Krijgers van de Rode Gordel Valadin deel 3

Peter Verkerk

5 reviews
Nadat in het vorige deel de Rode Gordel werd opgericht, treden in dit deel ook Valadin, Fep en Mickletin toe tot de Rode Gordel. Gezamenlijk gaan ze de strijd aan met de ergste misdadigers in Carna. Het gaat hard tegen hard en voortdurend zoeken ze naar een rechtvaardiging van hun daden, een controle op hun handelen en mogelijkheden om het rechtssysteem grondig te herzien, zodat we ons beter kunnen verdedigen tegen het kwaad. Ze maken daarbij opzienbarende keuzes, want is ons rechtssysteem wel zo rechtvaardig en logisch als we denken?
Tegelijk beleven enkele krijgers romantische avonturen, trouwen en is er ook liefdesverdriet.
De weg naar het sterrenrijk is zwaar en hobbelig en Valadin en zijn vrienden beleven spannende avonturen, zijn het onderling ook niet altijd eens, en leren ook hun grenzen kennen. En ondertussen rusten ook de verraders niet. Zullen ze slagen?
24,99