Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Krijgers van de Rode Gordel
Valadin deel 3

Auteur

Peter Verkerk

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (5 reviews )
Prijs
24 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Nadat in het vorige deel de Rode Gordel werd opgericht, treden in dit deel ook Valadin, Fep en Mickletin toe tot de Rode Gordel. Gezamenlijk gaan ze de strijd aan met de ergste misdadigers in Carna. Het gaat hard tegen hard en voortdurend zoeken ze naar een rechtvaardiging van hun daden, een controle op hun handelen en mogelijkheden om het rechtssysteem grondig te herzien, zodat we ons beter kunnen verdedigen tegen het kwaad. Ze maken daarbij opzienbarende keuzes, want is ons rechtssysteem wel zo rechtvaardig en logisch als we denken?
Tegelijk beleven enkele krijgers romantische avonturen, trouwen en is er ook liefdesverdriet.
De weg naar het sterrenrijk is zwaar en hobbelig en Valadin en zijn vrienden beleven spannende avonturen, zijn het onderling ook niet altijd eens, en leren ook hun grenzen kennen. En ondertussen rusten ook de verraders niet. Zullen ze slagen?

Over de auteur

Peter Verkerk bedacht jaren geleden de avonturen van ‘Valadin.’ Geïnspireerd door avonturenverhalen over Koning Arthur, Winnetou, de drie musketiers, Robin Hood en anderen die hij in zijn jeugd verslond. Later zijn die avonturenverhalen aangevuld met een (kritische) visie op de maatschappij. Peter Verkerk schopt vele heilige huisjes omver en houdt de lezer ook een spiegel voor, die niet altijd even plezierig is. Hij probeeert vaak zaken vanuit een andere invalshoek te benaderen. Dat leverde vaak nieuwe inzichten op. Dat zien we ook terug in zijn boeken. Hij debuteerde twaalf jaar geleden met een humoristisch en sarcastisch boekje over mismanagement en fraude bij de gemeente en werkte daarna door aan zes delen over de avonturen van Valadin, waarvan ‘De Krijgers van de Rode Gordel’ het derde deel is. Peter Verkerk is 61 jaar en woont al jaren in Landsmeer, samen met zijn dochter.

Productinformatie

ISBN
9789464688627 / 978-94-646-8862-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-09-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
362
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Guillermo op 21-02-2024
Top
door Richard Krober op 21-02-2024
Zoals Tom Parker klassieke muziek toegankelijk maakte voor velen, zo weet Peter Verkerk zijn kritiek op maatschappelijke issues in een prettig lezend verhaal te verpakken. Een avontuur met inhoud!
door Paloma sanchez op 21-02-2024
Top!
door Helena op 21-02-2024
Heel spannend!
door Nathalie op 21-02-2024
Spannend boek, je kan niet stoppen met lezen