Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Goede, het Kwade en Zelfvertrouwen

Auteur

Diana van Landeghem

Uitvoering
Paperback
Reviews
2 reviews
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek gaat over jou en mij, gesymboliseerd door de witte engel op de voorkant van het boek. De witte engel met de prachtige witte vleugels en het glimmende zwaard in haar hand. Heen en weer getrokken en bijna verscheurd tussen en door de krachten van Goed en Kwaad, staat ze nu voor de Hemelpoort: de poort naar Zichzelf. Het boek gaat over dualiteit en non-dualiteit. Over sterfelijkheid (hier op aarde) en Eeuwigheid (sereniteit, vrede, oneindige Liefde, Leven, God...). Over dood en wederopstanding. Over Diana´s psychotische ervaring in 2007.

Over de auteur

"Ik ben geboren in 1981 en ik woon in Groningen. Daar studeer ik psychologie aan de Open Universiteit. Daarnaast werk ik in de Wereldwinkel en doe ik regelmatig aan sport. Ik ben begonnen met schrijven op mijn achtste en ik heb heel wat verhalen en ook enkele boeken geschreven. Dit is mijn eerste boek dat uitkomt. Het gaat over de ervaring van een psychose, die ik in 2007 heb gehad."

Productinformatie

ISBN
9789461761873 / 978-94-617-6187-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-05-2011
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

"Ik wil terug naar huis", zei ik, waarna ik opstond en mijn jas pakte. Dave keek me verbaasd aan. "Naar huis? Nu?" Ik knikte, en pakte mijn portemonnee, waaruit ik een briefje van vijftig pakte. "Hier, voor de soep." Het was geld, materie, en dat was allemaal een illusie. Diep van binnen wist iedereen dat. "Ik kan dat niet aannemen", sprak de verbaasde Griekse bediende, en hij haalde wisselgeld uit een eigen portemonnee. Nou, vooruit dan maar. Ik stak het waardeloze stukje materie in mijn zak en liep het restaurant uit. Diana, schiet op, maak dat je thuis komt nu nu NU! We vinden een andere oplossing! Ik zette het op een lopen. "Diana wat doe je nu?" "Euhm... ik ga even joggen, heb ik zin in." "Oké." En hij begon naast mij te 'joggen'. Nog een kilometer, achthonderd meter, zevenhonderdvijftig meter. Alles om mij heen begon steeds meer op een droom te lijken, of beter gezegd een nachtmerrie. Als kind had ik die ook regelmatig gehad. Dromen, enge dromen, waarin ik in mijn eentje in een donkere wereld van huis naar huis rende en op deuren klopte. Ontheemd, eenzaam, koud... In de huizen in deze dromen was licht, en gezelligheid. Warmte. Nu voelde ik me precies hetzelfde als in die dromen. Ik begon harder te rennen, maar mijn lichaam protesteerde. "Diana!", riep Dave. "Ik moet naar huis toe!", hijgde ik. "Ik kan je nu niet uitleggen waarom, maar ik zou het fijn vinden als je met me mee gaat!" Ik pakte zijn hand, en als in een enge droom sprintten we hand in hand naar huis terwijl het om ons heen steeds donkerder en kouder werd.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Silvana op 18-05-2011
Het is een mooi boek om te lezen en het is informatief. Je leert en begrijpt in te zien, hoe iemand zich voelt en hoe is het om in een psychose te zitten.
Ik heb het in twee dagen uitgelezen
Geschreven door op 08-12-2011
Woow, je was of bent gewoon echt verlicht,dat lijkt me zo mooi!

Phoeh, wel naar dat het dus ook een dubbel gevoel is geweest steeds voor jou,
heel mooi maar ook dat je je dan maar weer liet opnemen,
verplicht die 'medicijnen' moest,
en die spuiten kreeg, wat een HEL!

Osho,(ook) een verlicht iemand, werd het leven ook zuur gemaakt door de autoriteiten,
hij mocht in bepaalde landen zelfs niet meer komen!k'hoop dat je stem gehoord wordt middels dit boek. Ik denk dat je er een betere toekomst op meerdere vlakken mee mogelijk kunt maken, oa in psychiatrie,welldone!

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De Reis Naar...

Diana van Landeghem

De Reis Naar... bestaat uit vier tijdreisverhalen. In het eerste verhaal reist een vrouw van 2011 naar 1202 en komt daar in een klooster terecht. In het tweede verhaal reist een andere vrouw van 2011 naar 1820, vanwaar ze de tijdlijn drastisch verandert. In het derde verhaal reist een vrouw van 2011 naar 1942, waar zij in het Adelaarsnest van Adolf Hitler belandt. In het laatste verhaal komt een boer uit 602 per ongeluk in 2011 terecht, met alle gevolgen van dien. In de verhalen is met veel dingen rekening gehouden, waaronder taalbarrières en een nieuwe parallelle wereld.
19,50
Voorkant cover

Van Psychose naar Herstel

Diana van Landeghem

1 reviews
Hoe is het om een psychose te hebben? Wat als je daardoor denkt de nieuwe Christus te worden? Diana vertelt over haar psychotische ervaring in 2009, de behandelingen die daarop volgden en haar herstel in de jaren daarna. Ze laat je in dit boek ervaren hoe het is om een psychose te hebben, maar ze laat ook weten hoe je daar weer uit kunt komen.
19,50
Voorkant cover

Subject 100X Ervaringen van een medisch proefpersoon

Diana van Landeghem

Diana van Landegehem doet verslag van de tijd waarin ze aan vier medicijnenonderzoeken meedeed. Ze deed aan de onderzoeken mee voor het avontuur, de spanning, maar ook vanwege de hoge beloningen. Diana had last van heftige bijwerkingen, de onderzoeken hadden veel invloed op haar psychische en fysieke welbevinden. Hoe gaat zo’n onderzoek in zijn werk? En wat doet het met je? Je leest het in Subject 100X.
22,99