Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Eekhoorntjes op Avontuur

Auteur

Robert Jan Blom

Uitvoering
Hardcover
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een dag is het feest in het bos: er zijn drie eekhoorntjes geboren, Snuitje, Beertje en Pluim. Alle dieren willen graag kennis maken met het drietal. Na het grote feest en de lekkere hapjes groeien de eekhoorntjes snel op. Ze maken van alles mee. Elke dag spelen ze maar leren ook dat er soms gevaren zijn. De Oude Uil en Gumpie de hond vertellen daar alles over. De kleintjes komen veel lieve dieren tegen, zoals Sluwtje de Vos en Grommie het wilde zwijn. Maar ook veel lieve mensen, boze mensen en zelfs jagers. Ja, soms zijn er gevaren in het bos, jagers. Ze gaan naar school, leren zwemmen en maken spannende avonturen mee.

Over de auteur

Journalist/schrijver Robert Jan Blom schreef 140 non-fictieboeken, enkele romans en gedichtenbundels. Vooral is Robert Jan een dierenliefhebber. Eekhoorntjes op Avontuur is zijn eerste kinderboek over lieve dieren in het bos. Robert Jan laat zijn fantasie de vrij loop en vertelt dat dieren, net als mensen, soms gevaren lopen, moeten leren, soms ongehoorzaam zijn en elke dag heel erg nieuwsgierig zijn. Ook in het dagelijks leven houdt Robert Jan zich bezig met dieren en dierenwelzijn, o.a. als gemeenteraadslid met de portefeuille Dierenwelzijn. Robert Jan verzorgt zijn leven lang dieren als honden, cavia’s, hamsters, konijnen en katten. Voor Robert Jan was het schrijven van dit lieve boek een heerlijk dierenavontuur.

Productinformatie

ISBN
9789464030945 / 978-94-640-3094-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-03-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
64
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Eerst hoorden Kruimel en Sjaantje licht geroezemoes. Maar steeds harder werd het geluid. Wat hoorden ze…?
Kruimel en Sjaantje keken elkaar met grote ogen aan. “Maar eh, dat is muziek” zei vader Eekhoorn. “Muziek, en het komt hier heen. In onze richting!”
Het wás muziek. Juffrouw Ree had het allemaal prima georganiseerd. Alle dieren hadden keihard gewerkt en nu kwamen zij in een grote stoet naar de hoge boom waar vader Eekhoorn Kruimel, zijn vrouwtje Sjaantje en de drie jonge eekhoorntjes Snuit, Beertje en Pluim woonden.
Gumpie, de stadshond, had wel erg zijn best gedaan. Hij kende nog een kunstje dat hem vroeger in de stad geleerd was. Trots liep hij voorop de lange stoet, op zijn achterpoten! Op zijn buik droeg hij een trommel. Gumpie trommelde dat het een lust was. Met de snuit in de lucht voerde hij de dieren aan, op weg naar de boom. Achter hem liep Sluwtje Vos.
Sluwtje kende dat kunstje van Gumpie niet, maar die ochtend had hij Gumpie gevraagd om het hem te leren na het feest. Dat wilde Gumpie best. Maar vandaag liep Sluwtje nog op vier poten. Nou ja, op drie dan. Want in zijn ene poot hield hij een fluit tegen de snuit en floot mooie tonen, in de maat van Gumpies trommel.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Alexander Een vredesduif op missie

Robert Jan Blom

De lezer wordt meegenomen op een spannende en boeiende reis van duif Alexander. De duif kan worden gezien als een metafoor voor het goede in het leven, met dynamiek tussen tragiek, hoop, liefde en soms wraak voor hetgeen mensen elkaar aandoen.

Vredesduif Alexander leidt in gesprekken en gedachten naar openheid over diepere gevoelens, normen en waarden. Het verhaal bevat een zekere mate van fantasie maar de misstanden komen in het echte leven voor; de mensen zijn niet denkbeeldig en de maatregelen van Alexander ook niet.

Alexander kan in het verhaal beschouwd worden als een engel of een God; een ‘instrument’ dat door de hemel wordt gezonden om te helpen in nood en verdriet.

26,50
Voorkant cover

Miauw Tommy's dagboek

Robert Jan Blom

Ik heet Tommy, een zwarte kat met een beetje wit. Ik woon samen met mijn baasje Robert Jan Blom. In het eerste jaar van mijn leven ging het niet zo goed, maar daarna kwam er een fijne tijd. Baasje houdt van mij, verzorgt mij prima en samen maken we er elke dag een feestje van. Baasje is schrijver en altijd aan het werk. Weet je wat, dacht ik, ik ga mijn eigen dagboek schrijven. Natuurlijk heeft baasje mij een beetje geholpen maar het is gelukt! Ik vertel over mijn leven en leer je hoe ik mij voel en wat ik leuk vind. Want misschien ben je al vrouwtje of baasje, en wil je meer over katten weten. Mijn waargebeurd verhaal zal je zeker aanspreken.
23,99
Voorkant cover

Nederland Gedoogland

Robert Jan Blom

Niet alleen de burger verliest het zicht op de duizenden Nederlandse wetten. Ook politie, justitie, bestuurders, rechters en opsporingsambtenaren lijken de weg kwijt te zijn. Elke dag worden honderden (wettelijke) overtredingen gedoogd. Het gaat dan niet alleen om gedoogbeleid maar ook om ‘toelaten, tolereren of het niet opleggen van een straf’.

Bijna alles kan gedoogd worden: drugsgebruik, fout parkeren, illegaal bewonen van een recreatiewoning, alcoholmisbruik, overlast door vuurwerk en talloze overige overtredingen. Soms worden misdaden gedoogd, door bijvoorbeeld verkrachting af te doen met een ‘foeigesprek’…

In dit boek het verslag van een kritisch onderzoek naar oorzaken, achtergronden, gevolgen van, en visies óver gedogen. Bestuurders en handhavers komen aan het woord zoals een burgemeester, een teamchef politie, een lid van de Tweede Kamer en een teamleider Toezicht en Handhaving.
26,99
Voorkant cover

Stokstaartje Sammy en familie Mijn leven als stokstaartje

Robert Jan Blom

Ik heet Sammy, ik ben een jong stokstaartje. Samen met een grote groep wonen wij in een groot hol in de woestijn. Eigenlijk houdt iedereen van stokstaartjes. Wij zien er lief uit en staan een groot deel van de dag rechtop. Kinderen vinden dat grappig. In mijn boek vertel ik alles over mijn ouders, broertje, zusje en alle anderen... Je leert hoe stokstaartjes spelen en ravotten en ook vertel ik je hoe goed wij voor elkaar zorgen. Wij helpen elkaar met alles! En weet je... wij stokstaartjes zijn dan wel kleine roofdiertjes, maar wij zijn wél hele lieve diertjes. Als je dit boek hebt gelezen, hou je nóg veel meer van stokstaartjes.
23,99