Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Stokstaartje Sammy en familie
Mijn leven als stokstaartje

Auteur

Robert Jan Blom

Uitvoering
Hardcover
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ik heet Sammy, ik ben een jong stokstaartje. Samen met een grote groep wonen wij in een groot hol in de woestijn. Eigenlijk houdt iedereen van stokstaartjes. Wij zien er lief uit en staan een groot deel van de dag rechtop. Kinderen vinden dat grappig. In mijn boek vertel ik alles over mijn ouders, broertje, zusje en alle anderen... Je leert hoe stokstaartjes spelen en ravotten en ook vertel ik je hoe goed wij voor elkaar zorgen. Wij helpen elkaar met alles! En weet je... wij stokstaartjes zijn dan wel kleine roofdiertjes, maar wij zijn wél hele lieve diertjes. Als je dit boek hebt gelezen, hou je nóg veel meer van stokstaartjes.

Over de auteur

Schrijver Robert Jan Blom schreef tientallen boeken, hoofdzakelijk non-fictie en gedichtenbundels. Naast de journalistiek heeft Robert Jan een passie: dieren. Robert Jan houdt van alle dieren en ook in zijn werk houdt hij zich met dieren bezig als voorzitter van dierenorganisaties, wethouder Dierenwelzijn en gemeenteraadslid. Robert Jan vindt dat alle dieren goed moeten worden behandeld en beschermd. 'Een dier blijft je altijd trouw,' zegt hij. Dieren spelen een grote rol in zijn leven. Hij zorgde voor honden, cavia's, hamsters, muizen en een prachtig konijn Joepie. Nu woont Robert Jan samen met zijn lieve kat Tommy. Eerder schreef Robert Jan al 'Eekhoorntjes op Avontuur' en 'Miauw, Tommy’s Dagboek’… het waargebeurde verhaal over Tommy...

Productinformatie

ISBN
9789464682229 / 978-94-646-8222-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
94
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

In een groep is het gezelliger en veiliger. Het komt ook voor dat er gevaar dreigt. Een of ander dier waarvoor wij bang zijn komt dan in de buurt. Als we ons hol niet snel kunnen bereiken, graven we gezamenlijk snel over de grond zodat er enorme stofwolken ontstaan. Dieren die ons kwaad willen doen, kunnen ons niet eens meer zien. Enne … van de stofwolken hebben wij zelf geen last hoor. Stokstaartjes kunnen toch gewoon hun oren dichtdoen! En dan natuurlijk onze staart. Als wij rennen of lopen staat onze staart rechtop in een krul. Net als bij een blije kat of hond. Maar je weet nu waarvoor onze staart vooral nodig is. Om heel erg lang overeind te blijven staan, als wij uitkijken over het land en in de lucht kijken. Zo nu en dan dreigt er gevaar en daar letten stokstaartjes heel erg goed op. Het lijkt dan wel heel moeilijk om zo lang op je staart te steunen, maar wij zijn dat gewend en kunnen dat ook heel erg goed. Stokstaartjes zijn waarschijnlijk de enige dieren die dat kunnen. En dat is maar goed ook. Vergeet niet dat wij maar klein zijn. Maar met ons allen kunnen we onszelf goed beschermen en verdedigen. Daarom wonen wij graag met veel dieren in een groep. Dat is gezellig maar het is ook veel veiliger om in een groep te wonen. Als je alleen bent, kun je je niet altijd gemakkelijk verdedigen. Met een grotere groep gaat dat veel beter.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Eekhoorntjes op Avontuur

Robert Jan Blom

Op een dag is het feest in het bos: er zijn drie eekhoorntjes geboren, Snuitje, Beertje en Pluim. Alle dieren willen graag kennis maken met het drietal. Na het grote feest en de lekkere hapjes groeien de eekhoorntjes snel op. Ze maken van alles mee. Elke dag spelen ze maar leren ook dat er soms gevaren zijn. De Oude Uil en Gumpie de hond vertellen daar alles over. De kleintjes komen veel lieve dieren tegen, zoals Sluwtje de Vos en Grommie het wilde zwijn. Maar ook veel lieve mensen, boze mensen en zelfs jagers. Ja, soms zijn er gevaren in het bos, jagers. Ze gaan naar school, leren zwemmen en maken spannende avonturen mee.
22,50
Voorkant cover

Alexander Een vredesduif op missie

Robert Jan Blom

De lezer wordt meegenomen op een spannende en boeiende reis van duif Alexander. De duif kan worden gezien als een metafoor voor het goede in het leven, met dynamiek tussen tragiek, hoop, liefde en soms wraak voor hetgeen mensen elkaar aandoen.

Vredesduif Alexander leidt in gesprekken en gedachten naar openheid over diepere gevoelens, normen en waarden. Het verhaal bevat een zekere mate van fantasie maar de misstanden komen in het echte leven voor; de mensen zijn niet denkbeeldig en de maatregelen van Alexander ook niet.

Alexander kan in het verhaal beschouwd worden als een engel of een God; een ‘instrument’ dat door de hemel wordt gezonden om te helpen in nood en verdriet.

26,50
Voorkant cover

Miauw Tommy's dagboek

Robert Jan Blom

Ik heet Tommy, een zwarte kat met een beetje wit. Ik woon samen met mijn baasje Robert Jan Blom. In het eerste jaar van mijn leven ging het niet zo goed, maar daarna kwam er een fijne tijd. Baasje houdt van mij, verzorgt mij prima en samen maken we er elke dag een feestje van. Baasje is schrijver en altijd aan het werk. Weet je wat, dacht ik, ik ga mijn eigen dagboek schrijven. Natuurlijk heeft baasje mij een beetje geholpen maar het is gelukt! Ik vertel over mijn leven en leer je hoe ik mij voel en wat ik leuk vind. Want misschien ben je al vrouwtje of baasje, en wil je meer over katten weten. Mijn waargebeurd verhaal zal je zeker aanspreken.
23,99
Voorkant cover

Nederland Gedoogland

Robert Jan Blom

Niet alleen de burger verliest het zicht op de duizenden Nederlandse wetten. Ook politie, justitie, bestuurders, rechters en opsporingsambtenaren lijken de weg kwijt te zijn. Elke dag worden honderden (wettelijke) overtredingen gedoogd. Het gaat dan niet alleen om gedoogbeleid maar ook om ‘toelaten, tolereren of het niet opleggen van een straf’.

Bijna alles kan gedoogd worden: drugsgebruik, fout parkeren, illegaal bewonen van een recreatiewoning, alcoholmisbruik, overlast door vuurwerk en talloze overige overtredingen. Soms worden misdaden gedoogd, door bijvoorbeeld verkrachting af te doen met een ‘foeigesprek’…

In dit boek het verslag van een kritisch onderzoek naar oorzaken, achtergronden, gevolgen van, en visies óver gedogen. Bestuurders en handhavers komen aan het woord zoals een burgemeester, een teamchef politie, een lid van de Tweede Kamer en een teamleider Toezicht en Handhaving.
26,99