Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van kabouter Moertje
Een handige kabouter die opstaat tegen de heks

Auteur

Jaap Musch

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
15 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In een kabouterdorp, vlakbij Schoorl, wonen een aantal kabouterfamilies in de duinen. Bij een van die families valt het op dat er wel een heel handige kabouterzoon actief is. Dat is kabouter Moertje, de hoofdpersoon uit dit boek. Hij vindt allerlei handige dingen uit, zoals een schaats, een slee en hij bouwt zelfs een helikopter! En natuurlijk is er een heks, die zorgt dat het leven in het kabouterdorp altijd anders verloopt dan je zou willen. Kortom, tijd voor de avonturen van kabouter Moertje. De handige kabouter die, met behulp van de dieren in het bos, de strijd aangaat met een vreselijke heks!

Over de auteur

Jaap Musch groeide op met het idee dat hij timmerman wilde worden. Hij werd echter instrumentmaker aan het scheikundig laboratorium van de Vrije Universiteit. Naast zijn technische kennis en vaardigheden had hij een twee grote passies: James Bondfilms kijken en helikopters! Toen Jaap trouwde en er kinderen kwamen, vond hij het fijn om de dochters voor het slapengaan een verhaaltje te vertellen. Eerst over kabouters en natuurlijk over een gevaarlijke heks om het spannend te maken. Later over een jongen met een hond die allerlei avonturen beleefde. Toen zijn dochters wat groter werden, kwam een zeer slim konijn in beeld die spion wilde worden. Toen de dochters het ouderlijk huis verlieten en zelf een gezin stichtten, raadden zij hem aan de verhalen van vroeger op te schrijven. Judith, zijn oudste dochter, heeft alle illustraties gemaakt. Daar is hij natuurlijk erg trots op! Zo ontstond ook dit boek.

Productinformatie

ISBN
9789464501629 / 978-94-645-0162-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-12-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
44
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Kabouter Moertje had intussen een plannetje gemaakt om de heks flink bang te maken en hopelijk weg te jagen. Heksen worden enorm aangetrokken door licht en daar zou Moertje gebruik van maken! Hij ging direct na schooltijd aan het werk in de schuur. Aan het eind van een lange bezemstok maakte hij een kaars vast met een soort korf er om heen. Die korf moest er voor zorgen dat het vlammetje van de kaars niet uit zou waaien. Aan de onderkant van de korf liep een slangetje naar beneden en onderin maakte Moertje een ballonnetje vast. Het ballonnetje vulde hij met benzine. Zo, de ‘heksenverjager’ was klaar, nu afwachten of ze zou komen vanavond. Moertje had aan zijn moeder gevraagd of hij wat langer op mocht blijven en dat vond ze goed. Ze wist niet wat hij van plan was.

Het was donker geworden en Moertje ging stilletjes naar buiten om de kaars aan te steken. Hij klom op het dak van zijn kamer. Zo kon hij de kaars nog hoger houden. Hij bond met een stuk touw de stok met kaars aan een tak van een boom zodat hij de stok niet al die tijd vast hoefde te houden. En nu maar wachten…

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Marion de Boer op 13-01-2022
Leuk en origineel kinderboek, met veel fantasie geschreven!
door Ron Schümaker op 17-07-2022
Kabouter Moertje is slim, en hij zorgt ervoor dat de kwade streken van de heks gedwarsboomd worden. Hij is inventief en vindt van alles uit om zijn dorpsgenoten te helpen. Aardig boekje, dat wat nostalgisch overkomt. Het is jammer dat er niet bij staat voor welke leeftijdscategorie het geschreven is. De zinnen zijn kort en moeilijke begrippen worden uitgelegd. Mooie illustraties van de dochter van de schrijver.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Slimpie, de meesterspion

Jaap Musch

Het konijn Slimpie, geboren op Terschelling, wil spion worden
en dus wil hij naar de konijnenspionnenschool. Al tijdens
zijn opleiding voor spion beleeft Slimpie vele avonturen en
zet hij zich in voor een beter leven voor de dieren.
Slimpie is de hoofdpersoon in dit verhaal maar hij maakt vaak
gebruik van andere dieren om hem te helpen slechte mensen op
hun nummer te zetten. Slimpie wordt als spion vaak ingezet door
de autoriteiten (bijvoorbeeld de politie) om misstanden op te
lossen die mensen lastig vinden of niet kunnen. Zijn drijfveer is de
onrechtvaardigheid tussen het belang van mensen (soms ‘verpakt’
in een ‘slecht’ dier) en de dierenwereld. Natuurlijk leeft Slimpie
in een fantasiewereld maar de onderwerpen komen vaak uit de
werkelijkheid. Dat geeft het boek zowel een avontuurlijke kant met
(natuurlijk) veel technische oplossingen voor zijn werk als spion
als ook een wenk naar onze manier waarop wij met dieren omgaan.
19,50
Voorkant cover

Sam, Saar en de kabouters Hoe een jongen en een hondje avonturen beleven met kabouters

Jaap Musch

In dit boek maken Sam en zijn hondje Saar tijdens een wandeling in het bos iets heel bijzonders mee. Bij een hele grote eik ontmoeten ze kabouters, maar om ze te zien moeten ze eerst net zo klein worden. Dat wordt spannend! Met de kabouters beleven ze allerlei avonturen: de kabouters ontsnappen uit het bos, verhuizen naar het landgoed van de opa van Sam door mee te vliegen met ganzen. In het bos van opa krijgen ze te maken met een vreselijke bosspin. En als laatste avontuur verjagen de kabouters een stelletje gevaarlijke jagers op miraculeuze wijze.
18,50