Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Sam, Saar en de kabouters
Hoe een jongen en een hondje avonturen beleven met kabouters

Auteur

Jaap Musch

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

In dit boek maken Sam en zijn hondje Saar tijdens een wandeling in het bos iets heel bijzonders mee. Bij een hele grote eik ontmoeten ze kabouters, maar om ze te zien moeten ze eerst net zo klein worden. Dat wordt spannend! Met de kabouters beleven ze allerlei avonturen: de kabouters ontsnappen uit het bos, verhuizen naar het landgoed van de opa van Sam door mee te vliegen met ganzen. In het bos van opa krijgen ze te maken met een vreselijke bosspin. En als laatste avontuur verjagen de kabouters een stelletje gevaarlijke jagers op miraculeuze wijze.

Over de auteur

Jaap Musch groeide op met het idee dat hij timmerman wilde worden. Hij werd echter instrumentmaker aan het scheikundig laboratorium van de Vrije Universiteit. Naast zijn technische kennis en vaardigheden had hij twee grote passies: James Bondfilms kijken en Helikopters! Jaap trouwde en vertelde zijn dochters voor het slapen gaan een verhaaltje. Eerst over kabouters en natuurlijk over een gevaarlijke heks om het spannend te maken. Later over een jongen met een hondje die allerlei avonturen beleefde. Toen zijn dochters wat groter werden kwam een slim konijn in beeld die spion werd. De dochters gingen het huis uit en raadden hem aan de verhalen van vroeger op te schrijven. Judith, zijn oudste dochter, heeft alle illustraties gemaakt. Daar is hij erg trots op! Zo ontstond ook dit boek.

Productinformatie

ISBN
9789464682687 / 978-94-646-8268-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-11-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
90
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Kabouters Bij één zo’n boom blijft Saar staan, want er is iets met die boom. Alleen weet zij nog niet wat. Ze krijgt het gevoel alsof er iets levends achter zit. Langzaam nadert ze de boom en blijft er vlak voor stilstaan. Saar begint zachtjes te grommen, wat een teken is dat er iets niet klopt. Sam zegt tegen Saar dat zij op moet houden met grommen en dat helpt. Saar houdt zich in, maar diep in haar keel kan je nog iets horen. Op de een of andere manier wordt Sam ook naar de boom getrokken, er moet iets zijn met die boom! Sam raakt de boom aan en het is alsof er een soort tinteling in zijn handen ontstaat. Hij loopt om de boom heen en ziet aan de achterkant een soort inham zitten. Een inham in de vorm van een deur. Hij klopt er met zijn vinger tegen en tot zijn grote schrik gaat er een soort deurtje open. Hij kijkt naar binnen en ziet een trap. Hij wordt steeds nieuwsgieriger en wil wel naar binnen. Maar hoe moet dat? De boom is namelijk wel groot, maar Sam past er echt niet in en zeker niet op de trap naar beneden. Saar zorgt voor de oplossing. Sam zegt tegen Saar: “Kijk jij maar even!” en nadat Sam dat nog een keer had gezegd (want Saar vindt het best eng) loopt Saar op de boom af en gaat naar binnen. En dan gebeurt het…

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek