Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Wereld Achter de Spiegel
Macaber

Auteur

Lenno Vranken

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Alles lijkt in orde te zijn. Veiligheid is teruggekeerd in de levens van Huritt en Felice. Sinds ze zichzelf wisten in te schrijven op de magische kostschool Ildref, heeft hun leven ook niet één keer stilgestaan. Terwijl de twee vrienden zich doorheen lessen in tovenarij en tentamens worstelen, moeten ze eveneens het hoofd zien te bieden tegen hun eigen emoties. Hoe kunnen ze hier echter tijd voor vinden, wanneer de dreiging van een oude vijand boven hun hoofden blijkt te hangen? Huritt ziet het als zijn taak om zijn vriendin tegen elke prijs te beschermen. Zal het hem echter lukken om tegen de monsters van buitenaf te vechten, terwijl hij ook te maken krijgt met de monsters binnenin zichzelf?

Over de auteur

Lenno Vranken (Neeroeteren, 21/12/2000) heeft zich altijd een wisselkind gevoeld. Hij zwaait naar ieder dier dat hij tegenkomt, zegt 'sorry' wanneer hij tegen een tafel of stoel botst en gelooft heilig in sprookjes. Hij wilt al zo lang hij zich kan herinneren schrijver worden. Met het verschijnen van dit vijfde deel in zijn jeugdboeken reeks, ziet hij wederom een droom in vervulling komen. Naast schrijven, houdt Lenno zich het liefst bezig met lezen, tekenen, acteren, zingen en het doorspitten van modegeschiedenis. Hij is een enorme fan van de Harry Potter-boeken, Gotische literatuur en oude griezelfilms. Hij begon aan deze serie te schrijven toen hij dertien was. Je kunt Lenno's boeken volgen op Facebook en op Goodreads!

Productinformatie

ISBN
9789464682885 / 978-94-646-8288-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-12-2022
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
258
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Huritt had wel eens eerder een explosie gezien op zijn thuisplaneet, dus hij was niet zo verrast. Maar alle andere jongeren in het publiek waren duidelijk erg aangedaan en gilden het uit van angst. Ondertussen spatte de robot uit in een mengeling van vuur en paarse lichtflitsen. Ontelbaar veel metalen onderdelen vlogen in het rond en boorden zich als messen in de grond. Als Wief niet achterover was gevallen, was zij nu ongetwijfeld dood geweest. Dat besef zorgde ervoor dat Huritt het gevoel kreeg dat zijn hart werd samengeknepen door een reuze hand. Hij wilde schreeuwen dat Wief moest maken dat ze wegkwam, maar daar was helemaal geen tijd voor. Al snel werden namelijk alle tribunes doorboord met reusachtige stukken van de robot. Als eerste werd de tribune waar Huritt op zat, bestookt met kleine onderdelen. De tribune schokte en iedereen begon te krijsen. Daarna kwam een enorm metalen been op de tribune afgeslingerd. Het been schoot door de lucht als een ronddraaiende frisbee, maar dan met een ongelofelijke snelheid. Nog voordat iedereen het goed en wel kon beseffen, doorboorde het metalen been de tribune waarop Huritt en de helft van de leerlingen van Ildref zaten. De hele constructie schokte en zakte piepend en krakend in elkaar. Alle leerlingen schoten uiteraard onmiddellijk recht en begonnen te dringen om als eerste van de tribune af te geraken. Sommige jongeren wisten op tijd via de drie trappen de tribune te verlaten. Anderen sprongen van de instortende constructie af alsof hun leven ervan afhing (wat achteraf gezien misschien ook wel waar was). Huritt probeerde ook op tijd van de tribune af te geraken. Hij greep Kifoes en Knoetschie stevig beet en schoot recht van zijn stoel.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De wereld achter de spiegel De jongen

Lenno Vranken

1 reviews
In een duistere toekomst overleeft  Huritt, een dertienjarige jongen, samen met zijn gezin in het stadje Augtunus. Plots moet hij vluchten naar het landhuis van zijn overleden grootvader. Daar gebeuren er vreemde dingen. Vreemde, griezelige dingen. De Geest van Huritts grootvader voorspelt dat monsters uit de Onderwereld zullen ontsnappen en het mensenras vernietigen. Hierdoor opgejaagd belandt Huritt, via de spiegel van zijn grootvader, in een magische wereld. Draken, Elfen, Tovenaars... bestaan écht, technologie is ver gevorderd en overal schuilt gevaar. Wanneer Huritt twee vissers ontmoet, willen deze hem naar Reflectan brengen, waar Tovenaars regeren. Maar zal het met al die gevaren wel lukken om daar te geraken?
27,50
Voorkant cover

De wereld achter de spiegel Afgezonderd

Lenno Vranken

Huritt heeft de gevaarlijke zeeën van Xandon op het nippertje overleefd. Zijn grootste avontuur volgt nu. Helemaal aan zijn lot overgelaten, moet hij zijn mannetje zien te staan in een wereld die hem volledig onbekend is. Huritts enige vriend is zijn trouwe Abroenk, Kifoes. Samen proberen ze er het beste van te maken in het drukke en meedogenloze Septas. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien ze alles helemaal alleen moeten doen. Huritt zal sterk moeten blijven om zichzelf heelhuids door nieuwe gevaren te helpen. Maar, zal dat lukken nu er niemand aan zijn zijde staat en hij in totale afzondering leeft? Ook dit deel in de serie De wereld achter de spiegel belooft een spannend avontuur te worden.
23,50
Voorkant cover

De Wereld Achter de Spiegel De Maansteenmachine

Lenno Vranken

Een grote ruzie. Nu is Huritt terug helemaal alleen. Hij heeft zich nauwelijks kunnen aanpassen aan de magische wereld waarin hij terecht is gekomen of nieuw gevaar ligt al op de loer. Het Vanklor college, de toverschool die voor Huritts enige onderdak zorgt, wordt geteisterd door een reeks macabere moorden. De dader blijkt een Vampier te zijn, die het college van binnenuit aanvalt. Maar, wie is dit monster? Huritt probeert de dader te vatten. Ondertussen moet hij zijn ware aard als Onvolwaardige verborgen houden voor zijn omgeving, in het belang van zijn eigen veiligheid. Dan stuit de jongen op een nog groter mysterie. Het mysterie van de Maansteenmachine... Spanning, actie, gruwel en massa’s magie wachten je op in dit derde deel van Huritts avonturen!
25,50
Voorkant cover

De Wereld Achter De Spiegel In Eigen Handen

Lenno Vranken

Huritt en Felice proberen te genieten van hun zomervakantie. Ze zijn nipt ontsnapt aan de klauwen van de Vampier Vladrië en willen terug rust in hun leven. Voor rust en ontspanning blijkt echter geen plaats. De volledige magische wereld is uit balans gebracht door kwade machten. Er heerst een vreselijke hitte, mensen komen op straat om onheilspellende boodschappen te verkondigen en er wordt een avondklok ingelast. Onder al deze narigheid, kruisen Huritt en Felice het pad van hun gevreesde vijand. Vladrië is teruggekeerd en blijkt zijn zinnen te hebben gezet op Felice, zonder wie de Relieken van Oigkan niet kunnen worden geactiveerd. Huritt en zijn beste vriendin moeten het heft in eigen handen nemen en ervoor zorgen dat ze beschermd zijn tegen het naderende kwaad.

24,99