Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Olifantaseren
Het spelen met of fantaseren over de betekenis van woorden, uitdrukkingen en spreekwoorden

Auteur

Ed Elands

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit boek worden spelenderwijs nieuwe betekenissen aan begrippen gegeven. Bijvoorbeeld: de eigenaar van een wasserette is een mantelzorger, of een stopcontact is het eindigen van een relatie. Mijn olifantaseren begon op het moment dat er een barst kwam in een langspeelplaat en ik dat muziekstuk noemde. Van stofwisseling is sprake bij het zich omkleden. Er zit soms ook een ondeugende kant aan olifantaseren, bijvoorbeeld: lidwoorden zijn een verzameling namen van het mannelijk geslachtsdeel.

Over de auteur

Ed Elands werd in 1949 geboren in Beek, Zuid-Limburg, en woont, na omzwervingen door Nederland vanwege zijn baan, momenteel in Assen. Na de pabo werd hij al spoedig directeur op een basisschool en deze functie vervulde hij op een aantal scholen. Zoals blijkt uit de verhalen in zijn boek, ligt zijn passie bij het onderwijs en is hij daarbij steeds op zoek geweest naar nieuwe en creatieve vormen en ontwikkelingen, steeds met het belang van de leerling voorop. Zijn tweede passie is het spelen met taal door te olifantaseren en zijn gevoelens en zijn observaties van het leven en de wereld te vertalen in gedichten.

Productinformatie

ISBN
9789464684490 / 978-94-646-8449-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-02-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Een draaideurcrimineel

Hij had heel veel als jonge crimineel geoefend in het vaardig zakkenrollen; en door vervolgens heel vlug weg te hollen, verdiende hij aan deze wandaad veel.

Maar dat razendsnelle vluchten was hij moe. Hij zocht naar meer geschikte mogelijkheden om minstens evenveel als in ’t verleden te innen zonder rennen, zonder dat gedoe.

Hij had opeens de oplossing voorhanden, toen hij zag dat bij een zaakje met gebak een draaideur toegang gaf naar winkelpanden.

Sindsdien rolt hij met regelmaat de zak van menig klant tussen de glazen wanden. Die klant loopt door … en hij terug … op zijn gemak.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De dood ontmaskerd

Ed Elands

☆ ☆ 1 reviews

Ed de Ree is dood, denkt men. In werkelijkheid heeft hij het proces van ontdoden doorlopen en bevindt hij zich op de dwergplaneet Ceres. Hij krijgt contact met het Studiecentrum Universum Nederland te Dwingeloo en er ontstaat een uitwisseling van informatie. De medewerkers van SUN horen plotseling details over het stervensproces. De sleutel tot het hiernamaals blijkt in handen van elk individu te liggen. In een boeiend verhaal groeien de karakters naar een feestelijk hoogtepunt toe, waarbij voor een van de hoofdpersonen onverwacht de triomfantelijke blijdschap omslaat in vertederende droefenis.

20,50
Voorkant cover

Huize Finito

Ed Elands

Nadat het SUN-team in Dwingeloo buitenaards leven had ontdekt, vatten Loek en Lonneke het plan op om een levenseindekliniek op te richten met als doelstelling de bewoners binnen een maand te begeleiden naar een vrijwillige levensbeëindiging. Men was immers niet bang meer voor de dood. De eerste bewoners vertellen in Huize Finito elkaar hun beweegredenen waarom zij kiezen voor een vervroegde overstap naar hun eigen gevisualiseerde hiernamaals. Sommigen met optimistisch blijde verwachtingen, een enkeling verbitterd negatief gestemd. Instanties bieden volop medewerking, omdat Huize Finito bijdraagt aan de oplossing van de vergrijzingproblematiek. Idealisme en zakelijk inzicht vormen uiteindelijk een prachtige synthese.

22,50
Voorkant cover

Papegaai Storrie, een ware verhalenverteller

Ed Elands

Papegaai Storrie en bosuil Socrates zijn boezemvrienden. Socrates bezoekt elke avond vanuit het bos papegaai Storrie voor de dagbespreking. Zij vergaderen samen op de vogelkijkhut die het baasje van Storrie, boer Harm, voor hem gebouwd heeft. Er gebeuren spannende, grappige en mooie dingen in het bos en op de boerderij van Storrie. Voor elk probleem vindt de slimme papegaai wel een oplossing, maar als de oude, wijze bosuil een groot probleem over zichzelf bespreekbaar maakt, kan Storrie, door verdriet overmand, geen echte oplossing bedenken.
19,99
Voorkant cover

In gedichten gevangen gedachten

Ed Elands

Na mijn autobiografie ‘Mijn leven als bastaard’ groeide de behoefte om mijn gedichten in een album te bundelen. Het album is verdeeld over elf verschillende gevoelens die ieder een achttal gedichten bevatten. Veel van mijn verzen komen voort uit persoonlijke ervaringen, een groot aantal ook uit actualiteiten die de media haalden. Frappant is dat de inhoud van deze gedichten die soms jaren geleden geschreven zijn, nog altijd van grote actuele betekenis blijken te zijn.
Naast een serieuze kant, zoals in de hoofdstukken Twijfel, Spijt, Verdriet, zit er ook veel luchtigheid in de gedichten van de hoofdstukken Verwondering, Gewoonte en Vrolijkheid.
14,50