Beretta

Antoon Engelbertink

Category: Thrillers

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Beretta is een 35-jarige Zeeuwse huurmoordenaar. Hij krijgt opdracht crimineel Bradin, leider van bende 1 uit Utrecht, om te leggen. De leider van bende 2 uit Rotterdam is Simon. De nieuwe boss van bende 1 heet Calo. Simon sneuvelt bij een drugsdeal. Gerechtsdeurwaarder Leo van der Kras (59) dwingt een klant, mevrouw Jeannet van der Kolk (40) tot seksuele handelingen. Juul ter Vaalsteren (30) werd verliefd op Friso baron van Lynden. Leo randt haar aan. Twee tipgevers vertellen dat de hitman Beretta is. Calo beraamt een genadeloze overval. In een vuurgevecht stort Beretta dodelijk getroffen door twee politiekogels ter aarde. De rechercheurs vinden zijn Beretta terug in het gras van een diepe sloot.

From the book

Het arrestatieteam is ruim binnen de aanrijtijd in de Salvialaan in Oegstgeest. De beller had duidelijk gemeld, dat er geschoten werd. Meerdere keren. Veel lawaai, veel geschreeuw, waarschijnlijk een vechtpartij. Maar ja, wie tegen wie? In de relationele sfeer wordt er wel vaker gestoken met een broodmes, of er wordt een partijtje gewurgd, geslagen, getrapt, uit het raam gegooid, een gratis lift op de voorbumper gegeven, alhoewel sommigen het ook wel in zijn achteruit doen. Van zulke dingen. Een mens moet zijn kwaadheid en ongenoegen niet opkroppen, dat is medisch vastgesteld, dat weet iedereen. Maar ja, als de een praat en de ander luistert niet, wat dan? Na maatje vijfenveertig met een stalen neus kan de voordeur meteen naar de stort of een museum. Aan de achterkant krijgt eerst de deur van de schuur een spoedbehandeling zonder verdoving, daarna de keukendeur. De agenten komen elkaar in de gang tegen. De helft vliegt naar boven, de andere helft kijkt in de woonkamer en de keuken of er nog lijken in de kast liggen. Ze zijn verbaasd. Nog nooit meegemaakt. Geen lijk, geen schutter, geen slachtoffer die zijn laatste bloeddruppels op de nieuwe vloerbedekking verspilt. Maar wel twee kogelgaten in het plafond en eentje in de zijmuur. En een stoel met drie hele poten tegen de verwarming. Daarop wil toch niemand zitten? Een tang. Een zaklamp. Kapotte tv-draden. Een beslapen bed. Dan komt de informatie van het buurtonderzoek binnen. Vrijgezel, oogt wel vriendelijk, geen contact met de buurt, zelfs de naam is onbekend, zou kapitein op een rijnaak zijn op België. Nooit een spoor van een wezen van het andere geslacht. Noch hetzelfde. Rijdt in een groene Volvo. Kijk, daar hebben ze wat aan. De gedachte is meteen dat de bewoner van deze woning is overvallen in zijn slaap. Waarom?

About the author

Antoon Engelbertink (Losser, bij Oldenzaal, 1944) debuteert in 2009 met een sprookjesboek, gevolgd door twee gedichtenbundels. In 2010 verschijnt zijn emotionele semi-autobiografische roman Het geniepige vergif. Antoon wisselt opnieuw van genre. De misdaadthriller De tweede moord in Baaiduinen verschijnt in 2011 in de politieserie ‘MobieleMisdaadBrigade’ (MMB). Hiermee heeft hij zijn draai gevonden, want er zijn al 19 MMB-thrillers gepubliceerd. Vooral actueel. De seks en de humor worden niet vergeten. Enkele thrillers zijn als feuilleton in weekbladen verschenen. Ondertussen heeft hij een serie van 4 sprookjesboeken over prinses Fenne geschreven. Ook MMB-deel 20 ‘Beretta’ is een verrassend en spannend leesgenot.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Beretta

Author:

Antoon Engelbertink

Category:

Thrillers

Number of pages:

212

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-05-2022

ISBN:

978-94-645-0586-3 / 9789464505863

Price:

€ 21,50

Language

Dutch