Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Criminelen onder vuur

Auteur

Antoon Engelbertink

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De machtige bende Orizaba van Wilco Koelslag, alias De Gnoe, uit Winterswijk verkoopt een partij drugs aan de bende d’Agadir van Amien Chorabel, alias Merzouga. De actie eindigt in een dodelijke ripdeal. De Gnoe is woedend en zweert wraak te zullen nemen.
Er wordt een gespecialiseerd politieteam op de zaak gezet, de MobieleMisdaadBrigade (MMB). In Uruguay is een drugsschip naar Rotterdam vertrokken. De zaak wordt verraden, een heftige confrontatie volgt. Een jonge rechercheur wordt genadeloos afgeknald. De Gnoe stuurt twee man op pad om honderd kilo drugs af te leveren. Opnieuw mislukt de deal. Het MMB-team ontdekt de verblijfplaats van De Gnoe. Een tweede transport van honderd kilo coke is geland op Schiphol. Er ontstaat een verschrikkelijk vuurgevecht tussen de MMB en de criminelen.

Over de auteur

Antoon Engelbertink (Losser, 1944) debuteert in 2009 met een sprookjesboek voor kinderen (zijn kleindochter van elf jaar is co-auteur), gevolgd door twee intense gedichtenbundels. In 2010 verschijnt zijn emotionele semi-autobiografische roman Het geniepige vergif. Antoon wisselt opnieuw van genre. De misdaadthriller De tweede moord in Baaiduinen verschijnt in 2011 in de nieuwe politieserie “MobieleMisdaadBrigade” (MMB). Er zijn al 19 MMB-thrillers gepubliceerd en dat zegt genoeg. Vooral actueel. De seks en de humor worden niet vergeten. Ook dit deel staat borg voor een spannend leesgenot. De criminelen zijn bepaald niet alledaags in hun doen en laten en dus volgen er veel verrassingen. Sommige zijn nogal onthutsend maar dat behoort ook tot de stijl van deze auteur.

Productinformatie

ISBN
9789464035797 / 978-94-640-3579-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
230
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Fady heeft geen idee waar ze precies zijn en dat is de bedoeling ook van die andere twee. Hier wordt immers de deal gesloten. Fady doet zijn blinddoek af, stapt uit, opent de bagageruimte en pakt zijn koffer met geld. De chauffeur van de rode auto blijft achter zijn stuur zitten. De dikste van die andere twee stapt nu ook uit de Volvo, loopt naar de rode auto, opent het portier en trekt er een sporttas uit. Fady hoeft het niet te wagen de drugs te controleren.
Hij heeft vijf kilo cocaïne besteld en twee kilo speed plus duizend pilletjes xtc en die zal hij krijgen ook. Omgekeerd is controle de gewoonste zaak van de wereld. Baas boven baas. Ken je plek in de pikorde. Dus opent Fady zijn koffer, laat de mannen het geld zien. Genoeg geld. Orizaba zal weer blij zijn met twee ton cash.
‘Doe maar weer dicht,’ beveelt de kleinste, ‘geef ’m dan aan mij.’
Fady Shadim doet meteen wat hem gezegd wordt. Daarna wil hij de tas pakken. De weg wordt hem door de dikkerd versperd. Erger nog: hij heeft nu een pistool in zijn hand en zijn kompaan ook.
‘Zeg, wat zijn jullie van plan? We hebben een deal en hier zal De Gnoe niet vrolijk van worden. Of willen jullie voor jezelf beginnen? Kom op, man. Jullie hebben het geld, wij willen onze stuff.’
‘Hoor hem! Hoor hem! Een grote bek hou ik helemaal niet van. Laat hem de tas maar zien, Moros,’ grijnst de kleine.
Het is niet te geloven. Klassiek. Een tas vol met kranten en folders en een stoeptegel voor het gewicht.
Fady berekent zijn kansen. Twee wapens zijn op zijn borst gericht. De achteruitgang wordt versperd door die andere chauffeur, die uit zijn auto is gestapt. Waarom is hij toch met die Winterswijkse lui in zee gegaan? Nu zit hij met de gebakken peren. Met de vorige leverancier had hij nooit moeite. Alleen omdat De Gnoe een lagere prijs vroeg, is hij met zijn handel overgestapt naar Orizaba.
‘Op je knieën,’ gebiedt Moros, ‘en snel.’

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Waardevolle en loze gedichten

Antoon Engelbertink

Hoe vaak gaan je gedachten heen en weer tussen deze aarde en het oneindig geachte heelal? En waarover gaan die allemaal? Sinds 1990 heeft Antoon Engelbertink vele dappere, ontroerende, uitdagende, humoristische, mooie, lelijke, lieflijke en gruwelijke momenten en ideeën opgeschreven. Dat leverde een grote verscheidenheid op in zijn beleving van de maatschappelijke gebeurtenissen en ingrijpende arbeidsomstandigheden. Enkele gedichten zijn lichtvoetig van aard, rijp voor je glimlach. Andere stemmen tot dieper nadenken. Je kunt er heel droevig van worden maar ook heel blij. Beleef het zelf.
18,50
Voorkant cover

Als parfum

Antoon Engelbertink

Wat je andere mensen zeggen wil, kun je ‘gewoon’ vertellen maar ook als gedicht meedelen. Dat is duidelijk een enorm verschil, nietwaar? In deze omvangrijke bundel met gedichten, waarvan een aantal in het Twents (mét een Nederlandse vertaling) komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. De liefde is uitdrukkelijk aanwezig, soms ook afwezig zoals in het dagelijkse leven. Dan komen verdriet en treurnis aan de beurt. Maar gelukkig zorgen humor en het plezier om taalkundige grapjes voor een mooi evenwicht. Als extraatje is een beknopte uitleg gegeven op de toegepaste poëzie. Kortom: begrijpelijke en prettig leesbare gedichten voor iedereen.
20,99
Voorkant cover

Het eerste sprookjesboek van prinses Fenne Over verliefd worden, reuzenkrokodillen, haaien en boze heksen

Antoon Engelbertink

Het is heel lang geleden dat koning Filip en koningin Isabel hun derde kindje kregen. Ze noemden haar: prinses Fenne. Echt een lief kindje. Ze heeft twee stoere broertjes. Koning Filip is jarig maar weet nog niet welk cadeau hij graag wil hebben. Hij kiest voor een lange baard maar toevallig woont daar een kriebelende dwerg in. Voor het eerst wordt een babyslaapkamer voor Fenne uitgevonden. In het koninkrijk Weltevreden wordt een prinsje geboren. Maar er is nog een ander kasteel met mensenetende haaien in de gracht. Daar wonen de twee lelijke heksen Sabaka en Sabaku, die de kinderen uit verveling gaan pesten. Ze moeten voor straf op het eiland Supereng wonen. Als ze vissen gaan vangen in de zee gebeurt er iets verschrikkelijks.
22,99
Voorkant cover

Het tweede sprookjesboek van prinses Fenne Over een nieuwe liefde, een dappere vos, twaalf zusjes en vijf goede feeën

Antoon Engelbertink

Prinses Fenne is zeven jaar en leefde héél lang geleden ver weg in een prachtig kasteel. Samen met koning Filip, koningin Isabel en haar twee broers. Prinses Fenne is verliefd op prins Eden. De laatste vakantienacht slapen ze op het strand maar ze maken wel veel lawaai. Daar worden de twee heksen Sabaka en Sabaku boos om en ze nemen wraak. Allemaal krijgen ze een angstige droom. Daar wordt de dappere vos Wrozy wakker van en hij vreet de heksen op. Door een oude toverspreuk lukt het om prinses Fenne twaalf zusjes te geven. Helaas zegt prins Eden dat hij niet meer op prinses Fenne is. Zo verdrietig! Prinses Fenne krijgt een vriendinnetje, ze heet prinses Luna. Samen maken ze veel plezier.
22,99
Voorkant cover

Het derde sprookjesboek van prinses Fenne Over het trouwfeest, de hete hoefsmid, de dolle dwergeter en de zwijntjesbende

Antoon Engelbertink

Prinses Fenne leefde héél lang geleden samen met prinses Luna in een prachtig kasteel. Haar vader is koning Filip de Dappere en haar moeder is koningin Isabel. Verder heeft ze twee stoere broers en twaalf zusjes. Haar lievelingspaard heet Donder-en-Bliksem. Fenne besluit twee dagen op visite te gaan bij haar ouders. Onderweg ontmoet ze onzichtbare ondergrondse bosdwergen. Hun grootste vijand is de dolle dwergeter, maar die wordt net op tijd doodgebeten door de dappere grote vos Wrozy. Er gebeuren plotseling enge dingen. Dat doet een lelijk monster. Die kunnen ze gelukkig gevangennemen. Prinses Luna wordt ontvoerd tijdens een boswandeling. Wie zit daarachter en waarom? De beide prinsessen worden tot koningin benoemd om samen te regeren. Daarna komt er nog een ander groot feest. Verrassing!

22,99
Voorkant cover

Het vierde sprookjesboek van prinses Fenne Over witte wiefkes, dorstige koeien, een kus en traantjeskruid

Antoon Engelbertink

Prinses Fenne gaat met koningin Luna op werkbezoek naar een dorpje bij het paarse heideveld. Een oude boerin geeft iedere dag de koeien water uit een diepe put. Dat is een zwaar karwei. Kan het ook anders? Koningin Luna moet de verjaardag van prinses Fenne regelen. En ze weet nog niet eens wat ze haar moet geven. Wat erg! Gelukkig kunnen de vijf goede feeën drie prachtige cadeaus toveren. Vos Wrozy krijgt ruzie met de grizzlybeer om een groot stuk vlees. Kabouter Klabats bedenkt een slimme oplossing. Een sluw monster zit in de gevangenis maar hij ontsnapt. Dan gebeuren er vreemde dingen. Het monster heeft spijt en belooft voortaan alleen nog maar brave dingen te doen. Fenne en Luna krijgen een fantastische verrassing.
22,99
Voorkant cover

Beretta

Antoon Engelbertink

Beretta is een 35-jarige Zeeuwse huurmoordenaar. Hij krijgt opdracht crimineel Bradin, leider van bende 1 uit Utrecht, om te leggen. De leider van bende 2 uit Rotterdam is Simon. De nieuwe boss van bende 1 heet Calo. Simon sneuvelt bij een drugsdeal. Gerechtsdeurwaarder Leo van der Kras (59) dwingt een klant, mevrouw Jeannet van der Kolk (40) tot seksuele handelingen. Juul ter Vaalsteren (30) werd verliefd op Friso baron van Lynden. Leo randt haar aan. Twee tipgevers vertellen dat de hitman Beretta is. Calo beraamt een genadeloze overval. In een vuurgevecht stort Beretta dodelijk getroffen door twee politiekogels ter aarde. De rechercheurs vinden zijn Beretta terug in het gras van een diepe sloot.
21,99
Voorkant cover

De Haagse hel

Antoon Engelbertink

De Haagse belastingambtenaar Kees van Lehrdam wordt vermoord door Klimmer, de leider van een criminele bende. Het volgende slachtoffer is de chef van Kees. Zowel Kees als zijn chef werkten aan de kinderopvangtoeslagaffaire, project 1043, waar de moeder van Klimmer slachtoffer van is.
Het MMB-team wordt direct na de eerste moord ingeschakeld.
Drie Rotterdamse belastingambtenaren worden vanuit een rijdende auto doodgeschoten. Later moeten tachtig medewerkers voor hun eigen veiligheid onderduiken op een camping in Rheeze.
Een dappere topambtenaar - hij is een ex-commando - wordt op wrede wijze gedwongen de toeslag van Klimmers moeder terug te boeken.
Het MMB-team overrompelt de bende op een slimme manier.
Het vuur in 'De Haagse hel' is in de praktijk nog lang niet gedoofd.
21,50