Schoenen

Frans Busschots

Category: Novels

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De families Janssens en Peeters waren in de schoennijverheid actief. Janssens met groot succes, Peeters met maar net het hoofd boven water houdend. Maar dat veranderde. Peeters engageerde een commerciële medewerker die geen middelen of mogelijkheden schuwde. Dat had tot gevolg dat Janssens in de problemen kwam en op een faillissement afstevende.
Dit sterke verhaal speelde zich af in de jaren dertig van vorige eeuw tot enkele jaren geleden. Tal van toestanden en intriges kleuren dit verhaal.

From the book

De firma Peeters, lederwaren boekte uitstekende resultaten. De firma Janssens daarentegen kwam in slechte papieren te zitten. Onregelmatige aanvoer van grondstoffen. Verkooppunten die werden overgenomen door concurrenten. Karel die niet meer zo dynamisch was als vroeger. Els die sukkelde met haar gezondheid. De banken die minder geloofden in de schoenhandel. Echt geen goede vooruitzichten. Een paar kranten schreven dat het met de schoenhandel niet zo best ging in de Kempen en dat misschien de tijd van familiebedrijven voorbijgestreefd was. Schaalvergroting eiste nu eenmaal meer kapitaal. Meer kapitaal dat van de ene op de andere dag beschikbaar was.
In ieder geval: er moest wat gebeuren.
Op een morgen kreeg men bij Schoenen Janssens een telefoontje. Een jonge mannenstem vroeg naar Lita. Lita werd doorverbonden. “Ik ben Johan”, zei de jongeman. “Johan wie?”, vroeg Lita. “Van het eenpersoonsbed in Nepal.”
“Zo, dat zal dan verkeerd verbonden zijn.”
“Ik wil je spreken, Lita. Heel eventjes dan maar, kan dat niet?”
“Neen, dat kan niet. Nog een prettige dag!” En ze legde de hoorn neer. Het was wel sympathiek dat die kerel belde, maar ze hadden nu andere zorgen. Ze zochten naar oplossingen voor het zieltogende bedrijf.
Een uur later stond een oude man aan de receptie van Schoenen Janssens. “Wat kan ik voor je doen?”, vroeg de receptioniste.
“Ik ben Rudolf en wens Lita te spreken.”
“Lita?”
“Ja, zeg haar dat Rudolf er is. Van Nepal.”
Zonder na te denken draaide ze het nummer waarop Lita te bereiken was. Ze bekeek die oude, maar wel verzorgde man. Zou Lita op oude mannen vallen? Vroeg ze zich af.

About the author

De romans van Frans Busschots zijn als uit het leven gegrepen. Hij kan putten uit een rijke levenservaring. Ook de vele reizen die hij maakte, stofferen zijn levensvisie. Hij schreef een tiental boeken, 150 liedjes en 78 toneelstukken, waarvan er een paar in het Frans zijn vertaald. Jaren publiceerde hij in tijdschriften van toneelverbonden en jureerde voor toneelwedstrijden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Schoenen

Author:

Frans Busschots

Category:

Novels

Number of pages:

210

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

26-10-2018

ISBN:

978-94-0224-853-1 / 9789402248531

Price:

€ 20,49

Language

Dutch