Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Konijntje Witvlekje
Een vreemd volkje

Auteur

Frans Busschots

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Bruintje en Witvlekje trekken de wijde wereld in, ook al is die wijde wereld maar enkele grote heuvels ver.
Wolkjes, een raar volkje, dat op een grote regenwolk woont, komt hun rust echter verstoren. Boos Wolkje, de zoon van de koning, komt met de zonnestralen naar beneden en wil zich in de buurt van het holletje van Bruintje en Witvlekje installeren.
Maar dat is niet naar de zin van de koning van de Wolkjes. En de Wolkjes komen Boos Wolkje zoeken. Hij zal voor de koning rekenschap moeten geven van zijn fouten.
Hoe dit verder afloopt en wat het eekhoorntje daarmee te maken heeft, verneem je in het tweede boekje van Konijntje Witvlekje.

Over de auteur

Frans Busschots (01/11/1936) heeft heel zijn leven geschreven en zo zeker alle aspecten van het literair spectrum bewandeld. De laatste jaren schreef hij hoofdzakelijk boeken, romans en voorleesboekjes voor kinderen. Maar ook gedichten schrijven ligt hem.
Het mooie aan schrijven is, vindt hij, dat je altijd vanaf een wit blad papier kunt vertrekken en dat je na een tijdje tevreden kunt zijn over wat je schreef.
De auteur wenst alle lezers veel vreugde met KONIJNTJE WITVLEKJE, Een Vreemd Volkje.

Productinformatie

ISBN
9789402250626 / 978-94-022-5062-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-01-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
114
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 16

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Fred en de viool

Frans Busschots

Fred is een pater die jaren in Congo leefde en nu in de Antwerpse Kempen in een tehuis van de congregatie verblijft. Hij verlangt alleen maar naar rust en geniet van de dagelijkse dingen, zoals zich presenteren.
Mathilde, een oude vrouw die jaren op een kasteel bij een graaf gediend heeft, komt te overlijden. De familie van Mathilde, die goed bemiddeld is, denkt dat Fred de vader is van een haar de zonen. Zo wordt hij ten onrechte beschuldigd van deze situatie.
Fred ontvangt de kostbare viool, waarop Mathilde vroeger leerde spelen. Die viool zou heel zijn verdere leven beheersen.
Maar Fred blijft niet gespaard van ongelukken. Fred bijt van zich af. Hij kijkt naar de ondergaande zon en probeert te genieten van menselijke warmte.

19,50
Voorkant cover

Ongewoon of dagdagelijks

Frans Busschots

Onze samenleving verandert. Wat vroeger niet kon of niet gewaardeerd werd, heeft nu hier en daar vaste voet gekregen. Veranderende gewoonten, veranderende levensstijl, ander inzicht, geeft andere situaties. Wat vroeger als axioma’s werd omschreven, komt nu op losse schroeven te staan. Wat vreemd en ongewoon was, is nu dagdagelijks geworden. Sommige mensen gaan altijd maar een stapje verder, anderen blijven nogal conservatief en houden vast aan bepaalde gedragingen.
Leentje en Fons, een vroegere treinmachinist, maar nu met pensioen, zijn de trotse ouders van Anja en Tanja. Beide dochters wensen hun vleugels uit te slaan en hun eigen toekomst te bepalen. Al blijven Leentje en Fons altijd zeer bekommerd te zijn. Anja studeerde af als psychiater en met haar thuispraktijk vlotte het meer dan goed. Lander Verboven studeerde af als grote computerspecialist en het was meer dan druk in zijn klein bedrijfje. Maar het leven heeft voor iedereen zijn verrassingen. Rijkdom en gezinsgeluk vandaag en morgen grauwe miserie, misschien. Is het een kwestie van geluk alleen?

21,50
Voorkant cover

Konijntje Witvlekje Op zoek naar geluk

Frans Busschots

Vier kleine konijntjes zitten onder een dikke boom. "Ik ben altijd zo vlug moe", zucht Witvlekje. "Je bent veel te lui, zusje", zegt Zachtpelsje. Witvlekje is niet gelukkig en zoekt naar een oplossing voor haar probleem. Het schijnt dat het oude eekhoorntje haar zou kunnen helpen. Maar is dat wel zo?

Zo beginnen dan die dag vreemde en gevaarlijke avonturen. Meermaals is de dood nabij. Redt Witvlekje het wel? En welke rol speelt Pluimstaartje, de oude eekhoorn?
18,99
Voorkant cover

Kobe De droom van een idealist

Frans Busschots

Bij een storm waaien er vele bomen om. Kobe, de vader van Abisha en lid van de grote koninklijke familie, wordt dood teruggevonden onder omgewaaide bomen. Misschien had men hem nog levend teruggevonden indien men niet bang was om die avond tijdens het gure weer op zoek te gaan, op risico van eigen leven.
Abisha trekt met enkele trouwe vrienden en de overleden Kobe naar een plaats niet ver van de rivier en bouwt daar een nieuw dorp.
Wel en wee, maar het dorp komt er.
21,50
Voorkant cover

Schoenen

Frans Busschots

De families Janssens en Peeters waren in de schoennijverheid actief. Janssens met groot succes, Peeters met maar net het hoofd boven water houdend. Maar dat veranderde. Peeters engageerde een commerciële medewerker die geen middelen of mogelijkheden schuwde. Dat had tot gevolg dat Janssens in de problemen kwam en op een faillissement afstevende.
Dit sterke verhaal speelde zich af in de jaren dertig van vorige eeuw tot enkele jaren geleden. Tal van toestanden en intriges kleuren dit verhaal.

21,50
Voorkant cover

Een nieuw leven

Frans Busschots

Georges Duronde leerde in Brussel een Hongaarse vrouw kennen, tijdens een tentoonstelling over cultuur. Hun relatie zou tal van problemen kennen. Hun kindje zou een groot deel van zijn leven problemen kennen. Wie waren zijn echte ouders?

Lita Duronde maakt kennis met Linda, een danseres van een Hongaarse volksdansgroep. Linda nodigt Lita uit om eens naar Hongarije op bezoek te komen. Blijkt dat de familie van Linda van adel is en dat zich in die familie tal van intriges afspelen.

Lita maakt kennis met een Oostenrijkse graaf en die maakt haar tot wettelijke erfgenaam. Maar wie is haar echte oma?

Lita neemt het initiatief en dat leidt soms tot problemen. Hoe eindigt haar zoeken naar geluk. Een nieuw leven?
20,99
Voorkant cover

De Kinderen van Witvlekje

Frans Busschots

Beste lezer en lezeres, dit is het derde boekje van konijntje Witvlekje. Kleine konijntjes worden groot en beginnen aan het avontuur van hun leven. Op eigen pootjes staan en andere avonturen beleven is niet altijd eenvoudig. Lukt het Witvlekje wel?

Lees deze boeiende verhalen!

19,50