Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kobe
De droom van een idealist

Auteur

Frans Busschots

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Bij een storm waaien er vele bomen om. Kobe, de vader van Abisha en lid van de grote koninklijke familie, wordt dood teruggevonden onder omgewaaide bomen. Misschien had men hem nog levend teruggevonden indien men niet bang was om die avond tijdens het gure weer op zoek te gaan, op risico van eigen leven.
Abisha trekt met enkele trouwe vrienden en de overleden Kobe naar een plaats niet ver van de rivier en bouwt daar een nieuw dorp.
Wel en wee, maar het dorp komt er.

Over de auteur

Frans Busschots geboren 1/11/1936 te Beerzel. Hij schreef een tiental boeken, 78 toneelstukken (alle genres) en meer dan 100 liedjesteksten. Al vele jaren is hij secretaris van de Vlaamse Toneelauteurs vzw en jurylid van toneelwedstrijden.

Productinformatie

ISBN
9789402245998 / 978-94-022-4599-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-06-2018
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Jullie gaan studeren. Hidi, de dochter van Polo, die nog verre familie is, zal een schooltje oprichten. Zij heeft in de stad gestudeerd en spreekt meerdere talen. Kinderen kunnen voortaan een halve dag studeren en een halve dag werken aan de wegen en zo. Ik heb haar gezegd dat ze wie niet voldoet gewoon moet buitenschoppen. Je weet toch hoe ons nieuw dorp heet?"
"Kobe."
"Kobe, dat was mijn papa. Jullie zijn afstammelingen van Kobe. Misschien had hij nog geleefd indien sommige mensen wat initiatief hadden genomen. Ik hou niet van mensen die niet weten welke kleur wit is."
"Wat bedoel je, papa?"
"Werken en nog eens werken. En studeren is ook werken. Geloven in jezelf en doorduwen."
"Zijn we dan terug vrienden, papa?"
"Ik ben altijd jullie vriend geweest. Alleen jullie hadden een andere mening over mijn vriendschap. Vooruit, praat met Hidi en zeg dat ik je gestuurd heb. En dat ik gezegd heb dat ze jullie extra moet opvolgen. En eens per week kun je teruggaan naar de oude hut. In mijn huis is er nu terug plaats voor jullie. Vraag jullie mama. En deze avond wil ik extra lekker eten. Helpen jullie mama maar."
Even later zat Abisha geknield voor het graf van zijn vader Kobe, maar sprak geen woord.
"Er moet iets gebeuren met het water!" klonk de oude stem van Ade. De bron is veel te ver en …"

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek