Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Memoires van Roeland de Geweldige

Auteur

Elsbeth Fokke

Uitvoering
Paperback
Genre
Dieren
Reviews
1 reviews
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Roeland is een bijzondere kater, een vrije kat (zwerver) die op eigen kracht is opgeklommen tot een kat met papieren en een echte naam. Zoiets gaat niet vanzelf. Daar zijn avonturen voor nodig, aanpassingen en... intelligentie. Roeland heeft een taak in dit leven. Een taak voor zijn mensen en de katten om hem heen. Hij probeert, als rustgever en vredelievende held, deze taak naar behoren te vervullen. Roelands verhalen zijn me toevertrouwd in het gesponnen ‘kats’ en heb ik met veel plezier uitgewerkt.

Over de auteur

"Ik ben gehuwd, heb een groot gezin en heb weinig tijd gehad voor het schrijven van verhalen. Toch haalden een aantal verhalen de Margriet en zijn er een aantal boeken van mij verschenen. Wekelijks schrijf ik nu een stukje voor senioren, doe ik aan vrijwilligerswerk, schrijf gedichten, en... maak meer tijd voor het schrijven."

Productinformatie

ISBN
9789088342738 / 978-90-883-4273-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-03-2008
Taal
Nederlands

Genre
Dieren

Uitvoering
Paperback
Pagina's
248
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

...In het Huis van Bewaring (hé nee, ik zou toch hotel zeggen) kwamen in die tijd veel jonge katjes binnen en de mensen verdrongen zich om zo’n diertje hun huis te geven. Nee,dat waren mijn mensen niet en ik trok me lekker terug. De jonge mensenvrouw keek me soms hoofdschuddend aan en net toen ik dacht dat er beslist personeelstekort moest zijn, kwamen er twee mensen naar me kijken. Een Man en een Vrouw! Mijn kleur, mijn geur, precies wat ik zocht! Mijn hokje ging open en ik drukte me al pratend tegen hen aan. Ze kriewelden over mijn kop en het was juist de goede kriewel. "Hij is wel erg groot," zeiden ze boven mij, "en ook al wat ouder." "Ongeveer drie jaar", zei mijn verzorgster, "maar hij is erg lief." Ze gingen eerst nog weg, overleggen natuurlijk, want je verhuurt je niet zomaar aan zo’n bijzondere kat als ik ben. Daar had ik begrip voor. En ook voor het feit dat ze me een paar dagen later kwamen halen. In een auto weliswaar! Ik trilde van angst, maar liet het zo min mogelijk blijken, want daar in mijn hotel was juist mijn paspoort aan mijn personeel uitgereikt. "Hoe wilt u hem noemen ?" "Roeland," zei de Vrouw zonder één moment te aarzelen en toen wist ik meteen dat ik ‘Roeland’ was, altijd geweest trouwens, maar niemand was op het idee gekomen me zo te noemen. Ik heette Roeland, was ook nog eens een Cyperse Europese Korthaar (wat heerlijk al die titels!), had nu een paspoort en kreeg niet alleen de status van Huiskat, maar ik was ook nog eens een Gezelschapsdier! Een Naam en Papieren! Ik voelde me heel blij, maar ook zenuwachtig, want ik wist niet precies wat er van me verwacht werd. En ik wilde het zo graag allemaal goed doen.....

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Nettie Boogaard op 15-08-2011
Op zoek naar unieke boeken, dacht ik bij dit boek: "kun je 248 pagina's over één kater schrijven en blijven boeien?" Nu zeg ik: "ja, het kan." Prachtig en meeslepend verteld met vooral verdieping in het tweede deel en kennismaking met Roeland en zijn wereld in het eerste deel. Mooie, gedetailleerde pentekeningen van de dochter van de schrijfster maken het boek af. Aanrader! Voor iedereen die van dieren houdt.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Flarden van een liedje

Elsbeth Fokke

Sander, een verslaafde musicus ligt in het ziekenhuis en beleeft een nachtmerrie, waar hij niet uit kan komen. Wie zegt: "Afspraak vergeten, verkeerde keuze, overplaatsing uitgesteld!?" Hoezo, wat, waarheen! Dood!? Kan niet, onmogelijk! Moet hij iets goedmaken via zijn broer Maarten? Die ziet hem aankomen en wat heeft dat nou voor nut! Dat is toch gedoemd te mislukken! De gids Tobias beweert: Geef één mens liefde en je bent begonnen aan de hele wereld. Twee verhalen in één: de reis en de ‘bemoeienissen’ van Sander en de geschiedenis van Maarten en Josefientje.
23,50
Voorkant cover

De spiegel naar een ander Begin

Elsbeth Fokke

Wie zijn de Zoekers die in een mantel, geweven door de Weefsters van de Tijd, de Spiegel willen zoeken waardoor we ‘verder kunnen gaan’? Waarom worden er scherven gevonden? Een ritueel, een oud ongeloofwaardig verhaal? Er is een grens. Niemand kan verder. Of toch wel? De Schaduwen staan klaar om alles te vernietigen, de tijd dringt. Zijn er nog oplossingen? Guenore en Zerlin wagen de tocht door het Niets, gaan naar de Weefsters en terug naar de wereld om de Ware Spiegel te vinden. De wereld is kleiner geworden, de rest is al verdwenen. Waar moeten ze zoeken en... vinden?
23,50
Voorkant cover

Het wonder van ons bestaan

Elsbeth Fokke

Wie zijn wij? Waarom zijn wij hier? Wat zijn wij? Waarom zoveel strijd en onrecht? Moet dit zo doorgaan? Zijn er lichtpuntjes? Het zijn vragen waar steeds meer mensen zich mee bezighouden. Ongrijpbare vragen die we in woorden willen vangen. Die woorden, namen of getallen in dit boek betekenen niets, tenzij ze stemmen tot nadenken. Het leren kijken achter woorden en meningen kan mogelijk een tipje van de sluier oplichten. Voor iedereen te proberen. Wij zijn de proef, die kan slagen... of niet. En dan? We moeten beginnen er NU wat aan te doen!
19,50