Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het wonder van ons bestaan

Auteur

Elsbeth Fokke

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wie zijn wij? Waarom zijn wij hier? Wat zijn wij? Waarom zoveel strijd en onrecht? Moet dit zo doorgaan? Zijn er lichtpuntjes? Het zijn vragen waar steeds meer mensen zich mee bezighouden. Ongrijpbare vragen die we in woorden willen vangen. Die woorden, namen of getallen in dit boek betekenen niets, tenzij ze stemmen tot nadenken. Het leren kijken achter woorden en meningen kan mogelijk een tipje van de sluier oplichten. Voor iedereen te proberen. Wij zijn de proef, die kan slagen... of niet. En dan? We moeten beginnen er NU wat aan te doen!

Over de auteur

"Ik heb mijn leven lang veel geschreven, maar had het vroeger te druk met mijn gezin om er echt wat mee te doen. Mijn eerste boek verscheen pas in 1989. Dit wordt dus mijn 6de boek. Het wonder van ons bestaan hield mij al lang bezig en ik wilde dit in eigen woorden voor iedereen opschrijven, hoewel ik steeds aarzelde... Mijn man stond erop dat ik het boek afmaakte en opstuurde en dat heeft dit succes geboekt."

Productinformatie

ISBN
9789461766946 / 978-94-617-6694-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-12-2011
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
130
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Maar wie of wat is dit Kind? We wachten, bidden, hopen. Telkens verwoesten wereldwijde rampen alles wat met moeite is opgebouwd. Beschavingen komen, gaan en verzinken in vergetelheid. Oorlogen laaien telkens weer op, er is haat jaloezie, machtswellust, egoïsme en bedrog. Het werkelijk weten wordt verdrongen en de Stem, die spreekt gaat verloren in een orkaan van aardse leugens . Oude verhalen worden vervormd en verkeerd uitgelegd. Bestaat er nog wel iets Hogers, vraagt men zich af en het Kwaad haast zich om dit te ontkennen of de verkeerde richting aan te wijzen. En wat doet de mensenziel? Helemaal niets? Toch wel, want tegen de verdrukking in, blijven de meeste Levensvonken branden en ontkiemen er hardnekkig zaadjes van liefde hoop en troost op een kale rotsgrond. Er leeft iets onder de mensen. Het is de Schaduw van Dat Wat komen kan, de verlossing uit een uitzichtloos bestaan, dat nooit de voldoening gaf, die men hoopte te vinden. Telkens wordt er naarstig gezocht; in tempels van vroegere beschavingen was het niet geweest en het is nog steeds niet te vinden in de huidige. Er ontbreekt iets, maar wat weet niemand precies. Er wordt gezocht en dat is toch een goed teken... Het mysterie van de Eeuwige. Wie is de God, Die Is, Was, en altijd zal Zijn? Waarom schept de Oneindige in de eindigheid steeds weer nieuwe mogelijkheden, die, omdat ze eindig zijn, alle eens zullen verdwijnen, maar nooit verloren gaan, want oneindigheid maakt verlies onmogelijk. Alles blijft bestaan in energievorm. De vormen, die wij menen waar te nemen zijn een illusie van die energie. Is het een goddelijk Spel? Groei, bloei en verval? Opkomst en neergang? Is het een noodzaak om in en door de eindigheid de oneindigheid voort te laten duren? Maar de Ene is eeuwig en blijft het vaste Punt dat alles naar zich toetrekt en dan weer uitdeelt Waarom, waarvoor?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Memoires van Roeland de Geweldige

Elsbeth Fokke

Roeland is een bijzondere kater, een vrije kat (zwerver) die op eigen kracht is opgeklommen tot een kat met papieren en een echte naam. Zoiets gaat niet vanzelf. Daar zijn avonturen voor nodig, aanpassingen en... intelligentie. Roeland heeft een taak in dit leven. Een taak voor zijn mensen en de katten om hem heen. Hij probeert, als rustgever en vredelievende held, deze taak naar behoren te vervullen. Roelands verhalen zijn me toevertrouwd in het gesponnen ‘kats’ en heb ik met veel plezier uitgewerkt.
22,50
Voorkant cover

Flarden van een liedje

Elsbeth Fokke

Sander, een verslaafde musicus ligt in het ziekenhuis en beleeft een nachtmerrie, waar hij niet uit kan komen. Wie zegt: "Afspraak vergeten, verkeerde keuze, overplaatsing uitgesteld!?" Hoezo, wat, waarheen! Dood!? Kan niet, onmogelijk! Moet hij iets goedmaken via zijn broer Maarten? Die ziet hem aankomen en wat heeft dat nou voor nut! Dat is toch gedoemd te mislukken! De gids Tobias beweert: Geef één mens liefde en je bent begonnen aan de hele wereld. Twee verhalen in één: de reis en de ‘bemoeienissen’ van Sander en de geschiedenis van Maarten en Josefientje.
23,50
Voorkant cover

De spiegel naar een ander Begin

Elsbeth Fokke

Wie zijn de Zoekers die in een mantel, geweven door de Weefsters van de Tijd, de Spiegel willen zoeken waardoor we ‘verder kunnen gaan’? Waarom worden er scherven gevonden? Een ritueel, een oud ongeloofwaardig verhaal? Er is een grens. Niemand kan verder. Of toch wel? De Schaduwen staan klaar om alles te vernietigen, de tijd dringt. Zijn er nog oplossingen? Guenore en Zerlin wagen de tocht door het Niets, gaan naar de Weefsters en terug naar de wereld om de Ware Spiegel te vinden. De wereld is kleiner geworden, de rest is al verdwenen. Waar moeten ze zoeken en... vinden?
23,50