Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De spiegel naar een ander Begin

Auteur

Elsbeth Fokke

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wie zijn de Zoekers die in een mantel, geweven door de Weefsters van de Tijd, de Spiegel willen zoeken waardoor we ‘verder kunnen gaan’? Waarom worden er scherven gevonden? Een ritueel, een oud ongeloofwaardig verhaal? Er is een grens. Niemand kan verder. Of toch wel? De Schaduwen staan klaar om alles te vernietigen, de tijd dringt. Zijn er nog oplossingen? Guenore en Zerlin wagen de tocht door het Niets, gaan naar de Weefsters en terug naar de wereld om de Ware Spiegel te vinden. De wereld is kleiner geworden, de rest is al verdwenen. Waar moeten ze zoeken en... vinden?

Over de auteur

"Ik heb al drie boeken bij Boekscout uitgegeven, waarvan één in eigen beheer. Het was niet mijn bedoeling om meteen weer een boek te gaan schrijven, maar het verhaal voelde als een vakantiereis, waar ik van genoot en... veel van leerde. Het boek schreef zichzelf en dan moet je er toch wat mee doen, vond ik. En misschien past dit verhaal juist in deze tijd."

Productinformatie

ISBN
9789460893209 / 978-94-608-9320-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-01-2010
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
280
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het binnenste land

Het was in die tijd dat het meisje Guenore in Middenland geboren werd. ‘Het Binnenste land’ noemden de inwoners het wel. Het was de plek waar ze zich veilig en geborgen voelden. Radcar en Hesla Lan hadden jaren op een kind gehoopt, het liefst een zoon, die het grote hoveniersbedrijf, dat al geslachten lang aan de familie Lan toebehoorde, zou voortzetten. Pas na lange jaren van wachten en hopen werd hen een dochter geboren, een rustig, wat dromerig kind. Het meisje hield van de prachtige tuin om het huis vol bloemen, struiken en wonderlijke bomen. Haar vader Radcar leerde haar de namen van de vele gewassen. Met moeder Hesla zocht ze de bloemen uit om er de mooiste boeketten van te maken voor feesten, bruiloften, begrafenissen, of als versiering in de Spiegelzalen. De grootmoeder gaf haar les in spinnen en weven, want die kunst moesten alle vrouwen in de Binnenste landen beheersen. "Elke vrouw, ieder meisje moet een eigen patroon kunnen weven," zei ze vaak. "Elke vrouw is eigenlijk een Weefster." Het moet gezegd dat Guenore’s grootmoeder prachtig kon weven. Terwijl haar vlijtige handen bezig waren, vertelde ze Guenore de oude verhalen, die het kind aandachtig in zich opnam. De ouders hadden het, samen met hun personeel, erg druk, want de Lan’s waren geliefd en bekend in het hele land. Radcar had zelfs voor koningin Asta, de vrouw van koning Balint, vlak bij hun paleis midden in de stad, lang geleden een rozenpark mogen aanleggen, waar in elk jaargetijde de rozen bloeiden en waar het zo uitzonderlijk mooi was, dat iedereen in het land erover sprak. ‘Een park voor geliefden’ werd het wel genoemd en men beweerde zelfs dat Radcar daar zijn Hesla had ontmoet.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Memoires van Roeland de Geweldige

Elsbeth Fokke

Roeland is een bijzondere kater, een vrije kat (zwerver) die op eigen kracht is opgeklommen tot een kat met papieren en een echte naam. Zoiets gaat niet vanzelf. Daar zijn avonturen voor nodig, aanpassingen en... intelligentie. Roeland heeft een taak in dit leven. Een taak voor zijn mensen en de katten om hem heen. Hij probeert, als rustgever en vredelievende held, deze taak naar behoren te vervullen. Roelands verhalen zijn me toevertrouwd in het gesponnen ‘kats’ en heb ik met veel plezier uitgewerkt.
22,50
Voorkant cover

Flarden van een liedje

Elsbeth Fokke

Sander, een verslaafde musicus ligt in het ziekenhuis en beleeft een nachtmerrie, waar hij niet uit kan komen. Wie zegt: "Afspraak vergeten, verkeerde keuze, overplaatsing uitgesteld!?" Hoezo, wat, waarheen! Dood!? Kan niet, onmogelijk! Moet hij iets goedmaken via zijn broer Maarten? Die ziet hem aankomen en wat heeft dat nou voor nut! Dat is toch gedoemd te mislukken! De gids Tobias beweert: Geef één mens liefde en je bent begonnen aan de hele wereld. Twee verhalen in één: de reis en de ‘bemoeienissen’ van Sander en de geschiedenis van Maarten en Josefientje.
23,50
Voorkant cover

Het wonder van ons bestaan

Elsbeth Fokke

Wie zijn wij? Waarom zijn wij hier? Wat zijn wij? Waarom zoveel strijd en onrecht? Moet dit zo doorgaan? Zijn er lichtpuntjes? Het zijn vragen waar steeds meer mensen zich mee bezighouden. Ongrijpbare vragen die we in woorden willen vangen. Die woorden, namen of getallen in dit boek betekenen niets, tenzij ze stemmen tot nadenken. Het leren kijken achter woorden en meningen kan mogelijk een tipje van de sluier oplichten. Voor iedereen te proberen. Wij zijn de proef, die kan slagen... of niet. En dan? We moeten beginnen er NU wat aan te doen!
19,50