Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Flarden van een liedje

Auteur

Elsbeth Fokke

Uitvoering
Hardcover
Genre
Romans
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Sander, een verslaafde musicus ligt in het ziekenhuis en beleeft een nachtmerrie, waar hij niet uit kan komen. Wie zegt: "Afspraak vergeten, verkeerde keuze, overplaatsing uitgesteld!?" Hoezo, wat, waarheen! Dood!? Kan niet, onmogelijk! Moet hij iets goedmaken via zijn broer Maarten? Die ziet hem aankomen en wat heeft dat nou voor nut! Dat is toch gedoemd te mislukken! De gids Tobias beweert: Geef één mens liefde en je bent begonnen aan de hele wereld. Twee verhalen in één: de reis en de ‘bemoeienissen’ van Sander en de geschiedenis van Maarten en Josefientje.

Over de auteur

"Schilderen met woorden, noem ik het. Schrijven, situaties neerzetten, het verhaal zien groeien, dat blijft een hobby. Als vijfjarig kind wilde ik ‘auteur’ worden. Het kwam er niet van, andere tijd, oorlog, later te druk. Schrijven was raar, dan had je ‘verbeelding’. Nu heb ik er tijd voor, het kan en mag en ik schrijf over zaken die mij raken, de worsteling met een verslaving en... eruit komen! Twee verhalen waarin gewone en spirituele werkelijkheid samengaan."

Productinformatie

ISBN
9789088344336 / 978-90-883-4433-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-10-2008
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Hardcover
Pagina's
284
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"......Jij moet Maarten iets met zijn liefde laten doen. Het is jouw taak iemand te zoeken,die dat waard is. Eentje is genoeg. Kleine mensen moeten simpel te werk gaan. In het groot wordt liefde gauw onoverzichtelijk. Zoek bij de liefde, die Maarten te geven heeft een bewustzijn dat het waard is en beide zielen zullen stralen in hun omgeving, het licht zal zich voortplanten en de hemel zal juichen om de behaalde overwinning." "Ik moet mijn broer helpen iemand te vinden, die net zulke problemen en moeilijkheden heeft als ik had, die het waard is om geholpen te worden en dan moet ík zorgen dat ze elkaar ontmoeten? Als gedachte! Hoe moet ik me dat voorstellen en hoe weet ik dat ik het juiste doen in hun hoofd?" ’t Leek een hachelijke onderneming. "Je staat nog steeds in verbinding met je broer, jouw goede raad en gedachten moeten zijn goede raad en gedachten worden." "En waar haal ik zo iemand vandaan? Een verslaafde? Dringen goede gedachten daarin door?" "Niemand is zomaar verslaafd:, corrigeerde Tobias, "jij moet enkel in die kring iemand uitzoeken, die daarvoor geschikt is." "Maarten is geen type om daar op zoek te gaan en de mensen, die ik kende, interesseren zich niet voor hem."Dat waren twee verschillende werelden. Hij wilde Maarten best helpen, maar hem opzadelen met een junk, met liefde nota bene...!! Tobias keek hem doordringend aan. Er wás een naam, hij was bang die uit te spreken. Te moeilijk, te ingewikkeld, dat lukte nooit; was er niet wat gemakkelijkers? De naam bleef hangen, er was geen andere. Levensgroot als in neonletters zag hij die naam nu voor zich; hij kon er niet meer omheen. "Josefientje,"zei hij en schrok. Wat moest hij met Josefientje ?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Memoires van Roeland de Geweldige

Elsbeth Fokke

Roeland is een bijzondere kater, een vrije kat (zwerver) die op eigen kracht is opgeklommen tot een kat met papieren en een echte naam. Zoiets gaat niet vanzelf. Daar zijn avonturen voor nodig, aanpassingen en... intelligentie. Roeland heeft een taak in dit leven. Een taak voor zijn mensen en de katten om hem heen. Hij probeert, als rustgever en vredelievende held, deze taak naar behoren te vervullen. Roelands verhalen zijn me toevertrouwd in het gesponnen ‘kats’ en heb ik met veel plezier uitgewerkt.
22,50
Voorkant cover

De spiegel naar een ander Begin

Elsbeth Fokke

Wie zijn de Zoekers die in een mantel, geweven door de Weefsters van de Tijd, de Spiegel willen zoeken waardoor we ‘verder kunnen gaan’? Waarom worden er scherven gevonden? Een ritueel, een oud ongeloofwaardig verhaal? Er is een grens. Niemand kan verder. Of toch wel? De Schaduwen staan klaar om alles te vernietigen, de tijd dringt. Zijn er nog oplossingen? Guenore en Zerlin wagen de tocht door het Niets, gaan naar de Weefsters en terug naar de wereld om de Ware Spiegel te vinden. De wereld is kleiner geworden, de rest is al verdwenen. Waar moeten ze zoeken en... vinden?
23,50
Voorkant cover

Het wonder van ons bestaan

Elsbeth Fokke

Wie zijn wij? Waarom zijn wij hier? Wat zijn wij? Waarom zoveel strijd en onrecht? Moet dit zo doorgaan? Zijn er lichtpuntjes? Het zijn vragen waar steeds meer mensen zich mee bezighouden. Ongrijpbare vragen die we in woorden willen vangen. Die woorden, namen of getallen in dit boek betekenen niets, tenzij ze stemmen tot nadenken. Het leren kijken achter woorden en meningen kan mogelijk een tipje van de sluier oplichten. Voor iedereen te proberen. Wij zijn de proef, die kan slagen... of niet. En dan? We moeten beginnen er NU wat aan te doen!
19,50