Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Leven met Passie
Portretten van 11 bijzondere mensen

Auteur

Ans Visser

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ieder mens is uniek en heeft een verhaal. Leven met Passie vertelt het verhaal van 11 bijzondere personen. De schrijfster Ans Visser kent de hoofdpersonen persoonlijk. Ze zijn haar inspiratoren en hebben met elkaar gemeen dat zij zich inzetten voor een betere wereld. Je kunt veel leren van de ervaringen van anderen. Aan het woord komen onder andere een pater die al 43 jaar in Ethiopië werkt, een wonderkind, een poppenspeler, een medium en een vrouw met een opvang voor zieke en gehandicapte honden in Frankrijk.

Over de auteur

"Ik ben in 1959 in Amsterdam geboren. Ik ben getrouwd en ben moeder van twee volwassen zoons. Ik woon en werk in Amsterdam. Behalve mijn werk als coördinator vrijwilligerswerk zijn mijn passies reizen, fotograferen en boeken: boeken lezen, boeken verzamelen en boeken schrijven. Ik ben geïnteresseerd in de verhalen van mensen."

Productinformatie

ISBN
9789402209150 / 978-94-022-0915-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-08-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
128
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Fragment uit het verhaal van Thiandi Grooff

Ik ben student en schrijfster. Ik studeer politieke sociologie. De docenten vinden mij origineel omdat ik de academische theorieën toets aan de praktijk van hoe er met gehandicapten wordt omgegaan. Ikzelf heb fulltime assistentie nodig en weet als geen ander hoe het is om afhankelijk te zijn van anderen omdat ik bijna niets zelf kan buiten zwemmen, lopen en nadenken. Ook weet ik als geen ander hoe het is om uitgesloten te worden.

Ik kan niet zelf praten of beginnen of eindigen met een beweging, bewegen met precisie. Ik heb assistenten nodig om mij te helpen met schrijven en alledaagse dingen. Mijn assistenten zijn 24 uur per dag bij mij. De assistent, ik heb er zes die elkaar afwisselen en ook bij mij slapen, leest de tekst voor uit een studieboek. Essays en opdrachten maak ik op de computer. Ik vond wiskunde eigenlijk veel leuker om te gaan studeren, maar werken als wiskundige zou niet kunnen met mijn apraxie (onvermogen om praktische handelingen uit te voeren) en dyspraxie (motorische ontwikkelingsstoornis die leidt tot problemen bij het plannen en coördineren van motorische handelingen). Dus koos ik voor sociale studies en dat is eigenlijk verrassend leuk.

Tot mijn 14e kon ik niet communiceren en bijna iedereen dacht dat ik zwakbegaafd was. Je kunt je niet voorstellen hoe dat voelde. Mensen behandelden mij alsof ik niemand ben. Bijna iedereen die mij niet kent denkt dat nog steeds. Op mijn 14e kon ik zelf gaan communiceren met een kaart met letters. Dat letterbord maakte dat ik eindelijk kon praten met andere mensen en over zaken ging nadenken. Daarvoor communiceerde ik op een woordeloze manier en mensen die mij na stonden begrepen mij zoals in Italië en mijn familie en mijn assistenten op de school in Almere.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Pablo de rolstoelpiet

Ans Visser

Pablo is een piet.
Geen gewone piet, maar een hele bijzondere.
Hij roetsjt en zoeft in zijn rolstoel overal heen.
Sinterklaas boft maar met zo’n handige piet.

Pablo de rolstoelpiet is een voorleesboek voor jonge kinderen. Het verhaal is op rijm en voorzien van kleurrijke tekeningen.
16,99
Voorkant cover

De avonturen van Koningin Big

Ans Visser

Koningin Big is een eigenwijze viervoeter. Ze is een hond maar dikwijls denken kinderen dat ze een biggetje is, omdat ze zo’n mooi roze buikje heeft. Vaak zit Big op haar troon voor het raam en waakt ze over de stoep voor haar huis. Zij denkt dat zij de baas van de straat is. Big woont met Man, Vrouw en de Kippen in een paleis en beleeft allerlei avonturen die jullie ook beleven zoals naar school gaan, uit logeren, je verjaardag vieren, op vakantie gaan en de naar de dokter gaan.

Een humoristisch boekje voor jong en oud met vertederende en grappige foto’s.

16,99
Voorkant cover

Ansjepansje Toveransje

Ans Visser

Ansje is een meisje dat graag wil toveren. Als zij kon toveren, zou zij toveren dat zij met een luchtballon over haar huis zou kunnen vliegen, dat zij een chocoladefontein had, harp zou kunnen spelen en nog veel meer. Maar na al haar avonturen is zij natuurlijk het liefst weer thuis bij pappa en mamma. Ansjepansje Toveransje is een (voorlees)boekje voor jonge kinderen. Achterin het boekje vind je instructies hoe je zelf een toverstokje kunt maken.

16,50
Voorkant cover

Lichter leven Dagboek over een maagverkleining

Ans Visser

Ans Visser kampte ruim twintig jaar met overgewicht en kreeg steeds meer medische problemen. Toen zij een maagverkleining overwoog, zocht zij naar persoonlijke verhalen van lotgenoten. Helaas vond zij weinig over het onderwerp en besloot zelf haar ervaringen op te tekenen. Met haar boek hoopt zij mensen die een dergelijke operatie overwegen een steuntje in de rug te kunnen geven. Het boek beschrijft een periode van negen maanden rondom de operatie, symbolisch voor de geboorte van een nieuw leven. Een operatie is een hulpmiddel en zeker geen makkelijke weg. Ans is veertig kilo afgevallen en haar kwaliteit van leven is verbeterd.

18,50
Voorkant cover

Lola op wereldreis Een interactief reisboek voor nieuwsgierige kinderen

Ans Visser

Lola op wereldreis is een interactief reisboek voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar. Naast cultuur komen taal, vlaggenkunde en topografie aan bod. De kinderen reizen mee over vier continenten en kunnen dingen onderzoeken naar aanleiding van de vragen die worden gesteld bij de diverse landen. Aan het eind kunnen zij hun eigen wereldreis samenstellen. Het is een aardrijkskundeboek, een geschiedenisboek, een taalboek en cultuurboek in een. Een boek voor jonge avonturiers!

18,50
Voorkant cover

Amsterdam Verzamelt Bijzondere verzamelingen en levensverhalen van 11 Amsterdammers

Ans Visser

Waarom verzamelen mensen? Is verzamelen meer dan alleen interesse in voorwerpen en welke invloed heeft de hobby op het leven van de Amsterdamse verzamelaars in het boek? Hun verzamelingen komen voort uit hun interesses of levenservaringen. Een verzameling vertelt veel over de persoon. Zijn er overeenkomsten tussen verzamelaars? Wat is er zo leuk aan verzamelen en wat brengt het de verzamelaars? Is verzamelen iets van de westerse cultuur? Alle verzamelaars in het boek geven aan dat ze gelukkig worden van het verzamelen: kijken naar hun spullen, de sport om voor een prikkie een nieuw item op de kop te kunnen tikken, je verzameling zien groeien. Naast hun verzamelingen vertellen zij ook over hun bijzondere levensverhalen.

19,50
Voorkant cover

Tussen wal en schip Verhalen van schipperskinderen en anderen met een passie voor water, varen en schepen

Ans Visser

1 reviews

Wonen op een schip en zeven jaar op een schippersinternaat doorbrengen is een andere jeugd dan de meeste kinderen hebben gehad. Welke invloed heeft dat op het leven van een kind? Ansje Visser, zelf schipperskind, deelt haar verhaal en onderzoekt of andere schipperskinderen soortgelijke ervaringen hebben. Met die gedachte begon zij aan het boek, maar gaandeweg ontmoette ze veel interessante mensen en organisaties die ook een binding hebben met het water. De ervaringen en verhalen van 35 mensen komen voorbij. Naast schipperskinderen komen ook een vuurtorenwachter, een scheepspotter, Laura Dekker – het zeilmeisje, de reddingsmaatschappij, vrijwilligers op het water, musea, een scheepsmodelbouwer, een strandjutter en vele anderen aan het woord. Neem een kijkje in de waterwereld en ontdek wat deze mensen met water hebben.

23,50