Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lichter leven
Dagboek over een maagverkleining

Auteur

Ans Visser

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ans Visser kampte ruim twintig jaar met overgewicht en kreeg steeds meer medische problemen. Toen zij een maagverkleining overwoog, zocht zij naar persoonlijke verhalen van lotgenoten. Helaas vond zij weinig over het onderwerp en besloot zelf haar ervaringen op te tekenen. Met haar boek hoopt zij mensen die een dergelijke operatie overwegen een steuntje in de rug te kunnen geven. Het boek beschrijft een periode van negen maanden rondom de operatie, symbolisch voor de geboorte van een nieuw leven. Een operatie is een hulpmiddel en zeker geen makkelijke weg. Ans is veertig kilo afgevallen en haar kwaliteit van leven is verbeterd.

Over de auteur

Ans Visser (1959) woont in Amsterdam en is moeder van twee volwassen zoons. Zij werkt als coördinator vrijwilligerswerk. Haar passies zijn reizen, fotograferen en boeken. Ans heeft een speciale liefde voor kinderprentenboeken. Eerder verschenen bij Boekscout Leven met passie, portretten van 11 bijzondere mensen, de dichtbundel Dichtsels en Spinsels en de kinderprentenboeken Pablo de rolstoelpiet, Ippo, De avonturen van Koningin Big en Ansjepansje Toveransje.

Productinformatie

ISBN
9789402236828 / 978-94-022-3682-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-06-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
94
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Vandaag kreeg ik het verwachte telefoontje van de bariatrische afdeling van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam voor de eerste afspraak met de chirurg over een eventuele maagverkleining. Gisteren had ik de verwijzing aangevraagd bij de huisarts.
Na een half jaar van wikken en wegen voelt het nu een beetje als een opluchting, maar toch ook heel spannend. Dit is het begin van mijn nieuwe leven. Een traject van vier tot zes maanden gaat aan de operatie vooraf.

Een maagverkleining is een ingrijpende operatie die onherroepelijk is en waarbij veel complicaties kunnen optreden, ook nog na jaren. Wat zal dat betekenen voor de toekomst? Kleine beetjes eten, levenslang voedingssupplementen blijven slikken, onder medische controle blijven, niet lekker kunnen snacken en snoepen maar wel een betere kwaliteit van leven, minder pijn en beter kunnen bewegen.

Mijn leven is moeilijk op het moment. Ik heb artrose aan vier wervels, mijn si-gewrichten en in mijn handen. Ik heb veel gewrichts- en spierklachten, erge vermoeidheid, carpaal tunnel syndroom, diverse vormen van psoriasis, slaapapneu (40 stops per uur), diabetes, auto-immuunziekte van de schildklier, knieproblemen en chronische pijn. Ik ben al vier maanden thuis van mijn werk. Niet al deze klachten zijn gerelateerd aan mijn overgewicht, maar het helpt in ieder geval niet mee.
Ik heb de afgelopen twee jaar ook diverse andere problemen gehad, zoals wondroos, ontstoken strottenhoofd, bronchitis, ontstoken vinger en heb tweemaal een nare val gemaakt. Een keer op vakantie op Sicilië en een keer bij mij op de hoek, onderweg naar de dokter nota bene.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Leven met Passie Portretten van 11 bijzondere mensen

Ans Visser

Ieder mens is uniek en heeft een verhaal. Leven met Passie vertelt het verhaal van 11 bijzondere personen. De schrijfster Ans Visser kent de hoofdpersonen persoonlijk. Ze zijn haar inspiratoren en hebben met elkaar gemeen dat zij zich inzetten voor een betere wereld. Je kunt veel leren van de ervaringen van anderen. Aan het woord komen onder andere een pater die al 43 jaar in Ethiopië werkt, een wonderkind, een poppenspeler, een medium en een vrouw met een opvang voor zieke en gehandicapte honden in Frankrijk.
20,50
Voorkant cover

Pablo de rolstoelpiet

Ans Visser

Pablo is een piet.
Geen gewone piet, maar een hele bijzondere.
Hij roetsjt en zoeft in zijn rolstoel overal heen.
Sinterklaas boft maar met zo’n handige piet.

Pablo de rolstoelpiet is een voorleesboek voor jonge kinderen. Het verhaal is op rijm en voorzien van kleurrijke tekeningen.
16,99
Voorkant cover

De avonturen van Koningin Big

Ans Visser

Koningin Big is een eigenwijze viervoeter. Ze is een hond maar dikwijls denken kinderen dat ze een biggetje is, omdat ze zo’n mooi roze buikje heeft. Vaak zit Big op haar troon voor het raam en waakt ze over de stoep voor haar huis. Zij denkt dat zij de baas van de straat is. Big woont met Man, Vrouw en de Kippen in een paleis en beleeft allerlei avonturen die jullie ook beleven zoals naar school gaan, uit logeren, je verjaardag vieren, op vakantie gaan en de naar de dokter gaan.

Een humoristisch boekje voor jong en oud met vertederende en grappige foto’s.

16,99
Voorkant cover

Ansjepansje Toveransje

Ans Visser

Ansje is een meisje dat graag wil toveren. Als zij kon toveren, zou zij toveren dat zij met een luchtballon over haar huis zou kunnen vliegen, dat zij een chocoladefontein had, harp zou kunnen spelen en nog veel meer. Maar na al haar avonturen is zij natuurlijk het liefst weer thuis bij pappa en mamma. Ansjepansje Toveransje is een (voorlees)boekje voor jonge kinderen. Achterin het boekje vind je instructies hoe je zelf een toverstokje kunt maken.

16,50
Voorkant cover

Lola op wereldreis Een interactief reisboek voor nieuwsgierige kinderen

Ans Visser

Lola op wereldreis is een interactief reisboek voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar. Naast cultuur komen taal, vlaggenkunde en topografie aan bod. De kinderen reizen mee over vier continenten en kunnen dingen onderzoeken naar aanleiding van de vragen die worden gesteld bij de diverse landen. Aan het eind kunnen zij hun eigen wereldreis samenstellen. Het is een aardrijkskundeboek, een geschiedenisboek, een taalboek en cultuurboek in een. Een boek voor jonge avonturiers!

18,50
Voorkant cover

Amsterdam Verzamelt Bijzondere verzamelingen en levensverhalen van 11 Amsterdammers

Ans Visser

Waarom verzamelen mensen? Is verzamelen meer dan alleen interesse in voorwerpen en welke invloed heeft de hobby op het leven van de Amsterdamse verzamelaars in het boek? Hun verzamelingen komen voort uit hun interesses of levenservaringen. Een verzameling vertelt veel over de persoon. Zijn er overeenkomsten tussen verzamelaars? Wat is er zo leuk aan verzamelen en wat brengt het de verzamelaars? Is verzamelen iets van de westerse cultuur? Alle verzamelaars in het boek geven aan dat ze gelukkig worden van het verzamelen: kijken naar hun spullen, de sport om voor een prikkie een nieuw item op de kop te kunnen tikken, je verzameling zien groeien. Naast hun verzamelingen vertellen zij ook over hun bijzondere levensverhalen.

19,50
Voorkant cover

Tussen wal en schip Verhalen van schipperskinderen en anderen met een passie voor water, varen en schepen

Ans Visser

1 reviews

Wonen op een schip en zeven jaar op een schippersinternaat doorbrengen is een andere jeugd dan de meeste kinderen hebben gehad. Welke invloed heeft dat op het leven van een kind? Ansje Visser, zelf schipperskind, deelt haar verhaal en onderzoekt of andere schipperskinderen soortgelijke ervaringen hebben. Met die gedachte begon zij aan het boek, maar gaandeweg ontmoette ze veel interessante mensen en organisaties die ook een binding hebben met het water. De ervaringen en verhalen van 35 mensen komen voorbij. Naast schipperskinderen komen ook een vuurtorenwachter, een scheepspotter, Laura Dekker – het zeilmeisje, de reddingsmaatschappij, vrijwilligers op het water, musea, een scheepsmodelbouwer, een strandjutter en vele anderen aan het woord. Neem een kijkje in de waterwereld en ontdek wat deze mensen met water hebben.

23,50