Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van Koningin Big

Auteur

Ans Visser

Uitvoering
Paperback
Genre
Dieren
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Koningin Big is een eigenwijze viervoeter. Ze is een hond maar dikwijls denken kinderen dat ze een biggetje is, omdat ze zo’n mooi roze buikje heeft. Vaak zit Big op haar troon voor het raam en waakt ze over de stoep voor haar huis. Zij denkt dat zij de baas van de straat is. Big woont met Man, Vrouw en de Kippen in een paleis en beleeft allerlei avonturen die jullie ook beleven zoals naar school gaan, uit logeren, je verjaardag vieren, op vakantie gaan en de naar de dokter gaan.

Een humoristisch boekje voor jong en oud met vertederende en grappige foto’s.

Over de auteur

"Ik ben in 1959 in Amsterdam geboren. Ben getrouwd en ik ben moeder van twee volwassen zoons. Ik woon en werk in Amsterdam. Naast mijn werk als coördinator vrijwilligerswerk zijn mijn passies reizen, fotograferen en boeken. Boeken lezen, boeken verzamelen en schrijven. Eerder kwamen van mij de volgende boeken uit bij Uitgeverij Boekscout: Leven met Passie (levensverhalen van bijzondere mensen), de dichtbundel Dichtsels en Spinsels (uitgave in eigen beheer) en de kinderprentenboeken Pablo de rolstoelpiet en Ippo (uitgave in eigen beheer)."

Productinformatie

ISBN
9789402215847 / 978-94-022-1584-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-05-2015
Taal
Nederlands

Genre
Dieren

Uitvoering
Paperback
Pagina's
34
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Koningin Big is jarig

Vandaag is een bijzondere dag. Koningin Big viert haar negende verjaardag. Eigenlijk wordt ze 63 jaar. Een mensenjaar telt zeven hondenjaren zeggen ze. Dus als je de tafels een beetje onder de knie hebt, weet je dat 9x7=63. Big is een koningin op leeftijd. Voor haar leeftijd is het een kwieke meid. Voetballen kan ze nog als de beste. Ze heeft wel vaker een pauze nodig tijdens de wedstrijden om te drinken en uit te hijgen.

Man, Vrouw en de Kippetjes hebben ’s morgens haar keukentje versierd met ballonnen en slingers. Als de gasten zijn gearriveerd, komt het moment suprême: cadeautjes en taart. Van de Kippetjes krijgt ze een halsband met veel blingbling, een passend cadeau voor een koningin. Van Man en Vrouw krijgt zij een reuze bot. Het bot is te groot om mee te nemen in haar keukentje.
Voor deze speciale gelegenheid mag ze op de eettafel staan. Dan komt de taart: een hondentaart met lekkere knabbels en koekjes voor Big en een slagroomtaart voor de genodigden. In dertig seconden heeft ze haar eigen taart al op. Daarna wil ze aan de taart van de gasten beginnen. Iedereen denkt, ah laat het feestvarken maar … Maar hopen dat ze niet misselijk wordt van al die slagroom!
Na dit feestgedruis is Koningin Big wel toe aan een middagdutje. Op haar troon valt ze in een diepe slaap. Ze maakte snurkende en piepende geluidjes en beweegt af en toe haar pootjes. Ze droomt vast al over haar volgende verjaardag.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Leven met Passie Portretten van 11 bijzondere mensen

Ans Visser

Ieder mens is uniek en heeft een verhaal. Leven met Passie vertelt het verhaal van 11 bijzondere personen. De schrijfster Ans Visser kent de hoofdpersonen persoonlijk. Ze zijn haar inspiratoren en hebben met elkaar gemeen dat zij zich inzetten voor een betere wereld. Je kunt veel leren van de ervaringen van anderen. Aan het woord komen onder andere een pater die al 43 jaar in Ethiopië werkt, een wonderkind, een poppenspeler, een medium en een vrouw met een opvang voor zieke en gehandicapte honden in Frankrijk.
20,50
Voorkant cover

Pablo de rolstoelpiet

Ans Visser

Pablo is een piet.
Geen gewone piet, maar een hele bijzondere.
Hij roetsjt en zoeft in zijn rolstoel overal heen.
Sinterklaas boft maar met zo’n handige piet.

Pablo de rolstoelpiet is een voorleesboek voor jonge kinderen. Het verhaal is op rijm en voorzien van kleurrijke tekeningen.
16,99
Voorkant cover

Ansjepansje Toveransje

Ans Visser

Ansje is een meisje dat graag wil toveren. Als zij kon toveren, zou zij toveren dat zij met een luchtballon over haar huis zou kunnen vliegen, dat zij een chocoladefontein had, harp zou kunnen spelen en nog veel meer. Maar na al haar avonturen is zij natuurlijk het liefst weer thuis bij pappa en mamma. Ansjepansje Toveransje is een (voorlees)boekje voor jonge kinderen. Achterin het boekje vind je instructies hoe je zelf een toverstokje kunt maken.

16,50
Voorkant cover

Lichter leven Dagboek over een maagverkleining

Ans Visser

Ans Visser kampte ruim twintig jaar met overgewicht en kreeg steeds meer medische problemen. Toen zij een maagverkleining overwoog, zocht zij naar persoonlijke verhalen van lotgenoten. Helaas vond zij weinig over het onderwerp en besloot zelf haar ervaringen op te tekenen. Met haar boek hoopt zij mensen die een dergelijke operatie overwegen een steuntje in de rug te kunnen geven. Het boek beschrijft een periode van negen maanden rondom de operatie, symbolisch voor de geboorte van een nieuw leven. Een operatie is een hulpmiddel en zeker geen makkelijke weg. Ans is veertig kilo afgevallen en haar kwaliteit van leven is verbeterd.

18,50
Voorkant cover

Lola op wereldreis Een interactief reisboek voor nieuwsgierige kinderen

Ans Visser

Lola op wereldreis is een interactief reisboek voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar. Naast cultuur komen taal, vlaggenkunde en topografie aan bod. De kinderen reizen mee over vier continenten en kunnen dingen onderzoeken naar aanleiding van de vragen die worden gesteld bij de diverse landen. Aan het eind kunnen zij hun eigen wereldreis samenstellen. Het is een aardrijkskundeboek, een geschiedenisboek, een taalboek en cultuurboek in een. Een boek voor jonge avonturiers!

18,50
Voorkant cover

Amsterdam Verzamelt Bijzondere verzamelingen en levensverhalen van 11 Amsterdammers

Ans Visser

Waarom verzamelen mensen? Is verzamelen meer dan alleen interesse in voorwerpen en welke invloed heeft de hobby op het leven van de Amsterdamse verzamelaars in het boek? Hun verzamelingen komen voort uit hun interesses of levenservaringen. Een verzameling vertelt veel over de persoon. Zijn er overeenkomsten tussen verzamelaars? Wat is er zo leuk aan verzamelen en wat brengt het de verzamelaars? Is verzamelen iets van de westerse cultuur? Alle verzamelaars in het boek geven aan dat ze gelukkig worden van het verzamelen: kijken naar hun spullen, de sport om voor een prikkie een nieuw item op de kop te kunnen tikken, je verzameling zien groeien. Naast hun verzamelingen vertellen zij ook over hun bijzondere levensverhalen.

19,50
Voorkant cover

Tussen wal en schip Verhalen van schipperskinderen en anderen met een passie voor water, varen en schepen

Ans Visser

1 reviews

Wonen op een schip en zeven jaar op een schippersinternaat doorbrengen is een andere jeugd dan de meeste kinderen hebben gehad. Welke invloed heeft dat op het leven van een kind? Ansje Visser, zelf schipperskind, deelt haar verhaal en onderzoekt of andere schipperskinderen soortgelijke ervaringen hebben. Met die gedachte begon zij aan het boek, maar gaandeweg ontmoette ze veel interessante mensen en organisaties die ook een binding hebben met het water. De ervaringen en verhalen van 35 mensen komen voorbij. Naast schipperskinderen komen ook een vuurtorenwachter, een scheepspotter, Laura Dekker – het zeilmeisje, de reddingsmaatschappij, vrijwilligers op het water, musea, een scheepsmodelbouwer, een strandjutter en vele anderen aan het woord. Neem een kijkje in de waterwereld en ontdek wat deze mensen met water hebben.

23,50