Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De moord op het Bovenwiede

Auteur

Jan Kleene

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Giethoorn is een vrij rustig dorp, totdat er een moord wordt gepleegd. Het slachtoffer is een bekend en geliefd figuur in dit dorp. Er wordt dan ook een grootscheeps onderzoek door de politie gedaan naar de moord op de jonge vrouw, en alle inwoners zijn aangedaan. Er is hier nog nooit een moord gepleegd. Tot overmaat van ramp wordt Giethoorn opgeschrikt door een tweede moord, wederom een jonge vrouw. Men denkt dat beide moordzaken verband houden, maar dit is onzeker. Tijdens het verhaal wordt er constant speurwerk verricht, maar dit stuit op veel knelpunten. Zeker als er ook nog eens een dubbele moord wordt gepleegd.

Over de auteur

"Ik kom uit Giethoorn. Ik ben nog geen jaar schrijver en toch is dit al mijn tweede boek. Ik vind het geweldig dat ik mijn talent nog op latere leeftijd heb ontdekt. Mijn vorige boek, Het went nooit, ging over mijn bipolaire stoornis, en door het schrijven daarover ben ik beter gaan functioneren. Het mooiste van schrijven vind ik dat je de fantasie de vrije loop kan laten en zo je eigen wereld kan maken. Ik hoop een compleet schrijver te worden."

Productinformatie

ISBN
9789402222579 / 978-94-022-2257-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-12-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
62
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze liepen over het duistere binnenpad en kwamen over het paadje dat naar het paviljoen liep op hun bestemming terecht. Het viel de man op dat er een bootje aan de steiger aangemeerd was, heel ongewoon in de nacht. Wendy vroeg of hij nog een kopje koffie wilde maar de man sloeg dit af, hij moest nog naar Meppel waar hij woonde. Wendy sloeg nog even een blik op de boot en stak toen de sleutel in het slot. Ze had een onbehaaglijk gevoel en deed snel de gordijnen dicht. Ze wilde de boze buitenwereld buitensluiten.
Eerder op de avond hadden de drie mannen afgesproken zo rond 23:30 uur nog een afzakkertje te nemen in de Fanfare. Toen ze daar binnenkwamen was het feest van het gezelschap van Wendy in volle gang. De mannen zochten direct contact met Wendy, die daar niet van gediend was. Ze had immers gezelschap van Johan, de man uit Meppel. Gepikeerd draaiden de mannen zich om en gingen aan de bar zitten. De rest van de avond brachten de mannen mokkend door. Om 1:00 uur gingen de kerels huiswaarts. Jan naar het Noordeinde en Wouter en Berend bleven in het Zuideinde. Wat er de rest van de nacht met de mannen is gebeurd was onduidelijk. De nacht was nog jong en een deken van mist bedekte het grootste deel van Giethoorn. Het Bovenwiede werd voor een groot deel aan het oog ontrokken, een ideale nacht voor iemand die iets slechts in de zin heeft. Er was nog wat rumoer op het pad, mensen die uit de Fanfare kwamen en wat plaatselijke hangjongeren die naar huis keerden. Een enkele eend snaterde nog, maar een uur later was het doodstil in het dorp. Er was iets gebeurd, maar niemand wist nog wat. De duisternis was onheilspellend en een late Gieterse liet nog even zijn hond uit.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door M. Roskam op 13-07-2024
Mooi boek goed geschreven in 1 keer uit gelezen

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Het went nooit Manisch depressief bipolair pieken dalen

Jan Kleene

3 reviews
Wanneer Jan in 1959 geboren wordt in het mooie waterdorp Giethoorn, is hij een gewoon kind. Als kind had hij geen last van manische depressies, ook wel bipolaire stoornis genoemd, en ging hij naar het middelbaar onderwijs, de HAVO. Na drie jaar veranderde de levenslustige jongen in een schuw en teruggetrokken wezen, die na de depressie als een raket in een manie schoot. Hij werd dan heel druk, wilde overal tegelijk zijn en beloofde van alles wat hij later niet na kon komen. In zijn volwassen en persoonlijk leven kon hij niet functioneren. De ziekte is ongeneeslijk en ook nu moet hij er mee leren leven.
21,99
Voorkant cover

De Dakdikkertjes en het woelige leven van Zacharius

Jan Kleene

Met veel fantasie en verbeeldingskracht heeft de schrijver een familie, genaamd de Dakdikkertjes, gecreëerd. Vooral vader Zacharius beleeft de meest doldwaze avonturen. Hij belandt daarbij regelmatig in de gevangenis. Alles wat hij aanpakt, gaat vaak volledig mis. Voor de lezer blijft het gissen wat hij nu weer gaat beleven tot ergernis van de rest van de Dakdikkertjes. De auteur wil de lezer dan ook onbedaarlijk laten lachen. Moeder Loesje gaat haar eigen weg en komt in de plaatselijke jetset terecht. De dochters gaan ieder hun eigen weg en generen zich voor hun vader. Er loopt een rode draad door het boek, die aan het eind van het verhaal tot een verrassende ontknoping leidt. De schrijver hoopt dat de lezer meegaat in zijn fantasie en bovenal het boek leest met een lach op zijn gezicht.

19,99
Voorkant cover

Liefde in de Kop van Overijssel Deel 1: Steenwijkerland

Jan Kleene

1 reviews

Jan Kleene woont in Steenwijkerland, dat bestaat uit 56 kernen. Hij beschrijft alle kernen in naamverklaring, verleden, heden, Tweede Wereldoorlog, markante personen, bezienswaardigheden en evenementen. Jan heeft een heel toegankelijke schrijfstijl, zodat het boek voor iedereen geschikt is. Het is een eindeloze tocht door de Kop van Overijssel, waarbij de lezer van harte wordt uitgenodigd om dit gebied te bezoeken, dat als een van de mooiste gebieden van Nederland wordt beschouwd. Van Giethoorn naar Kuinre tot Weerribben en de meren en het watersportgebied komen aan bod. De mensen leefden van riet snijden en de visserij, en nu veelal in de recreatiesector. Voor de lezer mooi om te zien hoe veelzijdig dit gebied is.

19,99
Voorkant cover

Liefde in de Kop van Overijssel Deel 2: Steenwijkerland

Jan Kleene

1 reviews

Na deel 1 gaat de avontuurlijke reis door de Kop van Overijssel door. Ook nu kan men weer volop genieten van o.a. het prachtige landschap met moerassen, meren en de Zuiderzeedijk. Tijdens het lezen ervaart u het gebied van Wieden Weerribben afgewisseld met fraaie dorpen, buurtschappen en steden. In deze aflevering leest u meer over de "hoofdstad" Steenwijk, het koop en onderwijshart van de gemeente. Daartegenover staan de gehuchtjes als Muggenbeet, de Krieger en Marijenkampen. Tijdens het lezen waant u zich in een fluisterbootje, die de prachtige natuur doorkruist.

19,99
Voorkant cover

Samen naar de Punter Heden, verleden en toekomst van het onderwijs in Giethoorn

Jan Kleene

Van Jan Kleene is dit zijn zesde boek. De Vorige vijf waren totaal verschillend van Samen naar de Punter. Giethoorn heeft een rijke traditie in onderwijs, er waren drie scholen, maar de school in Dwarsgracht is in 1970 opgedoekt. Van de twee scholen, de Noorderschool en de Zuiderschool is het al tiental jaren niet gelukt om te fuseren, er waren altijd wel factoren die dit tegen hielden. Dat het nu eindelijk is gelukt is een zegen voor dit dorp.
16,99
Voorkant cover

Liefde in de Kop van Overijssel Deel 3: Buurtschappen en gehuchten in Steenwijkerland

Jan Kleene

1 reviews

Voor u ligt Liefde in de kop van Overijssel deel 3. Het is in navolging van de vorige delen wederom een boeiende reis door de kop van Overijssel in al zijn facetten. Dit boek gaat alleen over de buurtschappen en gehuchten van dit prachtige gebied. Aan de orde komen de Tweede Wereloorlog, heden en verleden, bezienswaardigheden en evenementen. Jan heeft veel gesproken met authentieke inwoners, en ieder persoon, maar ook ieder gehucht heeft zijn eigen verhaal Het is een reis van Poepershoek tot de Basse en van Thij naar Nederland. Ook wordt het verzonken dorp de Beulake beschreven. Het dorp dat door een stormvloed verdronk. De kansel van het dorp staat nu nog in een kerk in Vollenhove, en ook dat men in een storm de klokken van de kerk van Beulake nog kunnen horen. De buurtschappen, net zoals het landschap en de steden en dorpen.

19,50