Dat verhaal zelfs 'ophangt' aan de betreffende Psalmtekst, waarbij er telkens een nieuwe dimensie aan de betekenis van die woorden wordt toegevoegd.
Mede daarom vind ik Ik vind dit het meest 'christelijke' boek van Ies, tot nu toe: de Bijbeltekst is niet alleen in de titel terug te vinden, de tekst speelt een grote rol door het hele boek heen, maar op een ongebruikelijke, verrassende en positieve manier.
Persoonlijk heb ik ook nu weer veel herkenning met het thema, de uitwerking daarvan en de gebruikte beelden.
Na een enerverende voorgeschiedenis vinden de twee elkaar, enerzijds geholpen door de acceptatie van de directe omstanders: ouders en gezinsleden, vrienden/vriendinnen en van de onontkoombare eigen geaardheid, die aanvankelijk voor zoveel spanningen en twijfels zorgt.
De schrijver weet ook nu weer de dialogen op tempo te houden, vertelt op heel natuurlijke wijze over seks-beleving bij jongens, hun twijfels, verlangens en de grote verwondering bij de ontdekking dat de ander 'net zo is als jijzelf' én dat de Eeuwige daar geen probleem in ziet.
Met name die laatste ontdekking zal voor veel lezers/lezeressen, afkomstig uit de reformatorische gemeenschap, een ware openbaring kunnen zijn!
Zo draagt Ies bij aan de integratie van aanvaarding van de anders geaarde naaste binnen diezelfde gemeenschap.
Een boek om te herlezen!