Dat vertel je thuis niet
- Auteur
-
Ies van den Hoek
- Uitvoering
- Paperback
- Genre
- Romans
- Prijs
- € 20 ,99
- Verzending
- Gratis verzending in Nederland en België
- Levertijd
-
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)
Samenvatting
Over de auteur
Productinformatie
- ISBN
- 9789464897302 / 978-94-648-9730-2
- Uitgeverij
- Boekscout
- Verschijning
- 06-10-2023
- Taal
- Nederlands
- Genre
- Romans
- Onderwerpen
- Moderne en hedendaagse fictie
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 164
- Formaat
- 16 x 24 cm
- Illustraties
- Nee
Inkijk



Reviews
Er zijn nog geen reviews over dit boek
Ook van deze auteur

Hij móét wel homo zijn...
Ies van den Hoek
Niels droomt van jongens. Dat wil hij niet, maar dat gebeurt gewoon. Zijn ouders zouden het niet erg vinden als hij homo is. Hij wel, vreselijk zelfs!
Youri weet allang dat hij homo is. Jammer dat ze daar thuis zo moeilijk over doen. En dus...? Weglopen?
Belevenissen en gedachten van drie vrienden, steeds met een verrassend slot. Maar wél één verhaal.

I love you man!
Ies van den Hoek
Wat moet je als je merkt dat je je beste vriend steeds aardiger gaat vinden en je je afvraagt of ‘verliefd’ een beter woord is dan ‘aardig?’ Tim kan daarover praten met zijn moeder. Haar broer Peter is immers homo en woont met zijn vriend Reinier al jaren buiten het dorp. Voor Ruben ligt dat anders. Hij is veel langer verliefd op Tim, maar durft dat niet te zeggen. Zijn ouders weten niet eens dat hij homo is. En wat als Tim géén homo is…?
De opluchting dat ze allebei hetzelfde voelen voor elkaar en dus verliefde mógen worden, is groot. Maar voelt homojongensverliefdheid hetzelfde als voor een heterostel? Wat vindt familie daarvan? En klasgenoten en leerkrachten? En de andere mensen op het dorp? Voor de meesten is dat geen probleem, maar hoe reageer je op een klasgenoot die daar moeite mee heeft? En op de scheldpartij van een wildvreemde in de rommelmarkt?
Wat moet je met het openhartige levensverhaal van een oude man die nooit homo heeft durven zijn en nu jaloers is op jou omdat jij dat wel kan?
Leerkrachten op school reageren positief. Maar als zes procent van de achthonderd leerlingen niet-hetero is, waar zijn die dan, waarom kennen ze die niet? Wat kan de school doen om hen zich zó veilig te laten voelen dat ze ook uit die benauwde kast durven komen?
Dat het lichaam van een vijftienjarige reageert als je knuffelt en zoent, is heel logisch, maar durf je dat te zeggen? Hoe praat je daarover en hoe ga je daarmee om? Nú is het allemaal goed en heerlijk samen, bijna te mooi en waar te zijn, maar wat als…?

Homo-poppenspeler Jezelf verstoppen hoeft niet meer
Ies van den Hoek
Als je niemand hebt om mee te praten over wat je bezighoudt, maar wel poppenkastpoppen, dan praat je dáár toch mee en tegen… Dat is wat Terry al jaren doet, vooral als hij ontdekt dat hij homo is, wat niemand weten mag. Als vakantiehulp op een camping verraadt hij zichzelf en blijkt dat zijn geheim helemaal geen punt is. Nathan, de jongen met wie hij samenwerkt, is net zo en dat weet iedereen. Daar hoef je echt niet moeilijk over te doen. Net zo min als over het christelijke van de meeste mensen op de camping waar hij de nodige vragen over heeft. Dat het klikt tussen die jongens, is te verwachten…

Huppelen van zielenvreugd Refo, homo en verliefd
Ies van den Hoek
Dieter komt in diezelfde kerk en is ook homo. Bij hém thuis is dat geen punt; ze zijn daar gewend vrijuit te praten over alles er in de kerk gebeurt en gezegd wordt, ook over (homo)seksualiteit. De jongens raken bevriend en eindelijk kan Daniël zijn vragen kwijt. Ondanks spanningen thuis blijkt hun jongensverliefdheid mooi en heerlijk en goed.

Alleen omdat je homo bent Zou je naar de hel gaan?
Ies van den Hoek
Hij boft met zijn vriend Dylan, die niet kerkelijk is. Die kan zich niet voorstellen dat Matty naar de hel zou moeten, alleen maar omdat hij zó is. Hij weet niet veel van kerk en geloof, maar dát kan niet waar zijn. Hoe maakt hij hem dat duidelijk? Als Matty wegloopt van huis, haalt Dylan hem op en bivakkeren ze samen in zijn tentje op een minicamping...

Hij valt op jongens... Maar dat kán natuurlijk niet!
Ies van den Hoek

Het plezier van de gebeten perzik
Ies van den Hoek
Waarom heeft Bernard niet veel eerder geaccepteerd dat hij homo is? Volgens de "rechter" heeft hij niets gemaakt van zijn leven tot nu toe en verdient hij het niet dat hij dood is. Hij krijgt zes maanden om te bewijzen dat hij het beter kan en wordt "veroordeeld" tot een gelukkig leven als homo. Maar hoe dan?! Nieuwe mensen leren kennen en daten op je zestigste...? Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dat? Door te dromen over vroeger en fantasieën die destijds niet mochten nu wel toe te laten, begrijpt hij beter waar het fout gegaan is in zijn kinderjaren, in zijn puberteit en in zijn leven als volwassene. Ondanks verkeerde beslissingen en "stomme" fouten ontdekt hij de mogelijkheden van een nieuw leven.