Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hij valt op jongens...
Maar dat kán natuurlijk niet!

Auteur

Ies van den Hoek

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Stijn valt op jongens, jonge kerels, twintigers, maar hij heeft nooit iets gedaan met dat verlangen. Toen hij jong was, durfde hij dat niet, toen hij ouder werd, schaamde hij zich daarvoor en nu hij tegen de zeventig loopt, kán dat niet meer. Maar dan komt Richard met een maat nieuwe kabels leggen in het dorp en slaat bij allebei de vonk over. Verliefd worden met zo'n grootleeftijdsverschil? Dat kan toch niet, dat is toch gek, raar, dat hoort toch niet? Of...

Over de auteur

Ies van den Hoek is een gepensioneerde "schoolmeester" en schrijft al zo lang hij zich kan herinneren, vooral voor kinderen en jongeren. Sinds hij acht jaar geleden uit de kast kwam, is homoseksualiteit is het hoofdthema in zijn jeugdboeken (eveneens uitgegeven bij Boekscout). Die zijn min of meer autobiografisch, zijn eerste boek voor volwassenen (dit dus) is dat ook. Tussen hem en zijn vriend is ook dat grote leeftijdsverschil. Hij kent de problematiek daarvan dus van nabij.

Productinformatie

ISBN
9789464682151 / 978-94-646-8215-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-11-2022
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Moest jij flirten en opvallend gek doen om de aandacht van Stijn te krijgen?’ Richard lacht: ‘Nee, nooit gedaan. Toen jij naar Yvonne ging, vroeg hij of ik trek had in koffie en ben ik met hem meegegaan. Zo is het begonnen en doorgegaan. We raakten aan de praat: ik vroeg en hij vertelde, hij vroeg en ik vertelde.’ ‘Wanneer hadden jullie door dat jullie allebei homo zijn?’ vraagt Yvonne. Voor Stijn kan reageren, doet Richard dat al: ‘Vrijwel direct, die zie je, dat voel je. En ik vond dat leuk. Dat heb ik ook meteen gezegd. Hij is heel anders dan Julio. Ik schrok me rot toen ik opeens merkte dat ik hem lief vond, want dát had ik niet aan zien komen.’ Meteen kijkt ze naar Stijn: ‘Sorry, ik bedoel niet dat jíj een ouwe man ben, ik had beter ouderé man kunnen zeggen, eh… senior of zo’ ‘Ik bén toch een ouwe man,’ zegt Stijn. Direct springt Richard daar bovenop. ‘Dat zeg je nou altijd! Alsof dat erg is! Je bent leuk en lief en gezellig, je zorgt voor me, je luistert naar me, ik durf alles tegen je te zeggen, ik voel me op mijn gemak bij jou. Dat heeft niks met leeftijd te maken.’ Stijn knikt. ‘Dat zal wel, maar ik ben tóch een ouwe man.’ Hij gaat rechtop zitten en steekt zijn armen in de lucht. ‘Hier, kijk maar, een oud lijf, niet echt aantrekkelijk voor een jonge vent zoals jij. Tot zijn verbazing staat Richard op en slaat een arm om hem heen. ‘Dat wéét ik toch,’ zegt hij, ‘maar jij bent een móóie ouwe man, anders mooi dan Julio maar wel mooi, anders lief maar wel lief, anders aantrekkelijk maar wel aantrekkelijk. Ik ben blij met jou. Voor mij ben je prima, meer dan oké!’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Joop op 12-06-2024
Het boek van Ies met grote interesse gelezen omdat hij dit keer (opnieuw) een situatie ten tonele voert waarin ik herkenning vind.
Dit keer dan niet over twee tieners die elkaar na meer of minder 'hobbels' vinden, maar over een opbloeiende relatie tussen een oudere man (eind zestig) en een jonge vent van midden twintig.
Ook nu weer de nodige verwikkelingen maar eind goed, al goed! Knap van de schrijver vind ik dat hij zijn personages zo heel herkenbaar, intens menselijk weet neer te zetten.
In tegenstelling tot voorgaande boeken speelt het geloof/de kerk geen rol. Mooi om te lezen dat ook nu nergens de taal ontspoort: zonder grof taalgebruik valt er dus nog steeds een goed boek te schrijven!
Een aanrader dus, juist voor hen die een dergelijke relatie als in het boek maar moeilijk kunnen vatten.
door Luc Traen op 15-03-2024
Prachtige reeks :en zeker voor tiener, leest heel vlot! Hopelijk heb ik nu al de reeds verschenen titels

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Hij móét wel homo zijn...

Ies van den Hoek

Polly krijgt briefjes op zijn bank gegooid. ‘Stomme homo!’ staat er op. Is dat waar? Hoe weet je of je homo bent? Hoe kom je daar achter? En áls het waar is: wat dan?

Niels droomt van jongens. Dat wil hij niet, maar dat gebeurt gewoon. Zijn ouders zouden het niet erg vinden als hij homo is. Hij wel, vreselijk zelfs!

Youri weet allang dat hij homo is. Jammer dat ze daar thuis zo moeilijk over doen. En dus...? Weglopen?

Belevenissen en gedachten van drie vrienden, steeds met een verrassend slot. Maar wél één verhaal.
21,50
Voorkant cover

I love you man!

Ies van den Hoek

1 reviews

Wat moet je als je merkt dat je je beste vriend steeds aardiger gaat vinden en je je afvraagt of ‘verliefd’ een beter woord is dan ‘aardig?’ Tim kan daarover praten met zijn moeder. Haar broer Peter is immers homo en woont met zijn vriend Reinier al jaren buiten het dorp. Voor Ruben ligt dat anders. Hij is veel langer verliefd op Tim, maar durft dat niet te zeggen. Zijn ouders weten niet eens dat hij homo is. En wat als Tim géén homo is…?
De opluchting dat ze allebei hetzelfde voelen voor elkaar en dus verliefde mógen worden, is groot. Maar voelt homojongensverliefdheid hetzelfde als voor een heterostel? Wat vindt familie daarvan? En klasgenoten en leerkrachten? En de andere mensen op het dorp? Voor de meesten is dat geen probleem, maar hoe reageer je op een klasgenoot die daar moeite mee heeft? En op de scheldpartij van een wildvreemde in de rommelmarkt?
Wat moet je met het openhartige levensverhaal van een oude man die nooit homo heeft durven zijn en nu jaloers is op jou omdat jij dat wel kan?
Leerkrachten op school reageren positief. Maar als zes procent van de achthonderd leerlingen niet-hetero is, waar zijn die dan, waarom kennen ze die niet? Wat kan de school doen om hen zich zó veilig te laten voelen dat ze ook uit die benauwde kast durven komen?
Dat het lichaam van een vijftienjarige reageert als je knuffelt en zoent, is heel logisch, maar durf je dat te zeggen? Hoe praat je daarover en hoe ga je daarmee om? Nú is het allemaal goed en heerlijk samen, bijna te mooi en waar te zijn, maar wat als…?

17,99
Voorkant cover

Homo-poppenspeler Jezelf verstoppen hoeft niet meer

Ies van den Hoek

2 reviews

Als je niemand hebt om mee te praten over wat je bezighoudt, maar wel poppenkastpoppen, dan praat je dáár toch mee en tegen… Dat is wat Terry al jaren doet, vooral als hij ontdekt dat hij homo is, wat niemand weten mag. Als vakantiehulp op een camping verraadt hij zichzelf en blijkt dat zijn geheim helemaal geen punt is. Nathan, de jongen met wie hij samenwerkt, is net zo en dat weet iedereen. Daar hoef je echt niet moeilijk over te doen. Net zo min als over het christelijke van de meeste mensen op de camping waar hij de nodige vragen over heeft. Dat het klikt tussen die jongens, is te verwachten…

19,99
Voorkant cover

Huppelen van zielenvreugd Refo, homo en verliefd

Ies van den Hoek

2 reviews
Daniël heeft gemerkt dat hij homo is. Wat hij droomt en fantaseert en doet, is volgens zijn ouders en de dominee slecht en zondig. Maar hoe kan dat dan zo leuk en lekker zijn? Lex, zijn vriend vanaf de basisschool, is niet kerkelijk, die zit daar niet mee. Maar Lex krijgt verkering, met een meisje nog wel... Hoe kan dat?
Dieter komt in diezelfde kerk en is ook homo. Bij hém thuis is dat geen punt; ze zijn daar gewend vrijuit te praten over alles er in de kerk gebeurt en gezegd wordt, ook over (homo)seksualiteit. De jongens raken bevriend en eindelijk kan Daniël zijn vragen kwijt. Ondanks spanningen thuis blijkt hun jongensverliefdheid mooi en heerlijk en goed.
20,99
Voorkant cover

Alleen omdat je homo bent Zou je naar de hel gaan?

Ies van den Hoek

1 reviews
Je vader is een conservatieve boer voor wie homoseksualiteit de ergste zonde is die hij kan bedenken. En jij bent zijn zoon, als homo geboren. Wat moet je dan? Zelf een einde maken aan je leven? Dat is wel wat Matty overweegt…

Hij boft met zijn vriend Dylan, die niet kerkelijk is. Die kan zich niet voorstellen dat Matty naar de hel zou moeten, alleen maar omdat hij zó is. Hij weet niet veel van kerk en geloof, maar dát kan niet waar zijn. Hoe maakt hij hem dat duidelijk? Als Matty wegloopt van huis, haalt Dylan hem op en bivakkeren ze samen in zijn tentje op een minicamping...
19,99
Voorkant cover

Het plezier van de gebeten perzik

Ies van den Hoek

Waarom heeft Bernard niet veel eerder geaccepteerd dat hij homo is? Volgens de "rechter" heeft hij niets gemaakt van zijn leven tot nu toe en verdient hij het niet dat hij dood is. Hij krijgt zes maanden om te bewijzen dat hij het beter kan en wordt "veroordeeld" tot een gelukkig leven als homo. Maar hoe dan?! Nieuwe mensen leren kennen en daten op je zestigste...? Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe doe je dat? Door te dromen over vroeger en fantasieën die destijds niet mochten nu wel toe te laten, begrijpt hij beter waar het fout gegaan is in zijn kinderjaren, in zijn puberteit en in zijn leven als volwassene. Ondanks verkeerde beslissingen en "stomme" fouten ontdekt hij de mogelijkheden van een nieuw leven.

21,99
Voorkant cover

Dat vertel je thuis niet

Ies van den Hoek

1 reviews
Guy van dertien maakt van alles mee waar hij thuis maar beter niet over kan praten. Zijn vader vindt zijn eerlijk bedoelde vragen over seks brutaal. Dus over over een seksspelletje met een vriend op de camping en wat hij doet in een tienerdisco houdt hij zijn mond. Ook kan hij maar beter zwijgen over dat verjaardagsslaapfeestje en de halfblote foto's waarmee hij later gechanteerd wordt. En hij weet nu al dat eerlijk praten over een vriend die liever een meisje wil zijn, problemen gaat geven. Bovendien is zijn beste vriend verliefd op hem, dus wat is híj? Homo? Biseksueel?
20,99